Cal gaat op verkenning in nieuwe gameplay 'Star Wars Jedi: Survivor'

Nico De Greef-12 februari 2023 om 21:03

Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben in samenwerking met IGN nieuwe gameplaybeelden naar buiten gebracht van Star Wars Jedi: Survivor.

In de nieuwe gameplay-video van maar liefst 9 minuten krijgen we een van de nieuwe planeten uit de game te zien, genaamd Koboh, die de speler zal kunnen verkennen in de eerste uren van het spel. Nadat een geheime missie fout afloopt, crasht hoofdpersonage Cal Kestis op de onbekende planeet Koboh en moet hij op zoek naar een manier om zijn ruimteschip, de Mantis, te repareren. Al zal dat niet zonder slag of stoot verlopen, want Cal moet al snel zijn lightsaber bovenhalen om zich te verdedigen tegen alle soorten bedreigingen, inclusief restanten van het droidleger van de Separatisten uit de kloonoorlog.

Star Wars Jedi: Survivor speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit de eerste game af en volgt wederom hoofdpersonage Cal Kestis die als één van de laatste jedi wordt opgejaagd door de Empire. Net als in het eerste deel zal de speler ook in het vervolg een handvol zowel bekende als onbekende (gloednieuwe) planeten moeten doorkruisen.

De game is vanaf 28 april verkrijgbaar op de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

Ontdek meer