Cal gaat op verkenning in nieuwe gameplay 'Star Wars Jedi: Survivor'

Nico De Greef-12 februari 2023 om 21:03

Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben in samenwerking met IGN nieuwe gameplaybeelden naar buiten gebracht van Star Wars Jedi: Survivor.

In de nieuwe gameplay-video van maar liefst 9 minuten krijgen we een van de nieuwe planeten uit de game te zien, genaamd Koboh, die de speler zal kunnen verkennen in de eerste uren van het spel. Nadat een geheime missie fout afloopt, crasht hoofdpersonage Cal Kestis op de onbekende planeet Koboh en moet hij op zoek naar een manier om zijn ruimteschip, de Mantis, te repareren. Al zal dat niet zonder slag of stoot verlopen, want Cal moet al snel zijn lightsaber bovenhalen om zich te verdedigen tegen alle soorten bedreigingen, inclusief restanten van het droidleger van de Separatisten uit de kloonoorlog.

Star Wars Jedi: Survivor speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit de eerste game af en volgt wederom hoofdpersonage Cal Kestis die als één van de laatste jedi wordt opgejaagd door de Empire. Net als in het eerste deel zal de speler ook in het vervolg een handvol zowel bekende als onbekende (gloednieuwe) planeten moeten doorkruisen.

De game is vanaf 28 april verkrijgbaar op de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Sony bedankt God of War: Ragnarök-spelers met gratis DLC

Nico De Greef-09 december 2023 om 21:29

God of War Ragnarök is onlangs de kaap van 15 miljoen spelers gepasseerd en dat wordt gevierd met een gratis uitbreiding voor fans van de PlayStation-titel.

Vanaf 12 december kunnen PlayStation 4 en PlayStation 5-gebruikers een gratis update downloaden naar hun console, zo meldt Santa Monica Studio in een blogpost.

De DLC, genaamd Valhalla, is een gratis roguelike modus waarin Kratos, samen met Mimir, afreist naar Valhalla om er deel te nemen aan allerlei uitdagingen. De modus speelt zich af na het hoofdverhaal en dient als een soort epiloog. Atreus (de zoon van Kratos) is dus niet speelbaar aangezien hij aan het eind van God of War: Ragnarök zijn eigen weg opging.

Gezien de roguelike aard van de uitbreiding is het de verwachting dat spelers regelmatig het loodje zullen leggen. Wanneer dat gebeurt, zal Kratos buiten de poorten van Valhalla ontwaken en zal hij de trials helemaal opnieuw moeten afleggen. Elke poging moet spelers leren om zich beter aan te passen aan de uitdagingen die Valhalla te bieden heeft en hen "motiveren om de verschillende aspecten uit Kratos' arsenaal te leren", aldus de ontwikkelaar.

Door uitdagingen te overwinnen, kunnen spelers permanente upgrades ontgrendelen die invloed kunnen hebben op zowel Kratos als Valhalla. Tenslotte zijn er vijf verschillende moeilijkheidsgraden die spelers kunnen selecteren. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, des te meer en betere beloningen de speler ontvangt.

Jurassic Park: Survival aangekondigd voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc

Nico De Greef-09 december 2023 om 16:12

Ontwikkelaar Saber Interactive heeft Jurassic Park: Survival aangekondigd. De singleplayer actie-avonturengame staat gepland voor release op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S en speelt zich af na de gebeurtenissen van de filmklassieker uit 1993. Er is nog geen releasedatum bekend.

Jurassic Park: Survival is een first-person singleplayer game en speelt zich een dag na de gebeurtenissen van de eerste film uit 1993 af. Spelers kruipen in de huid van InGen-wetenschapper Dr. Maya Joshi, die er niet in slaagde tijdig van het eiland Isla Nublar te ontsnappen en dus in haar eentje lijkt achtergebleven te zijn.

Zoals de naam van het spel al weggeeft, staat overleven centraal in de game en zullen spelers voornamelijk afleidingstechnieken en stealth moeten gebruiken om te proberen uit de klauwen van diverse hongerige dinosauriërs te blijven. En ja hoor, ook een onderonsje met de iconische T-Rex zal daar niet aan ontbreken.

Wanneer het spel moet uitkomen, is nog niet bekend. Wat wel al een zekerheid is, is dat het spel op een gegeven moment moet uitkomen voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Bekijk hieronder de aankondigingstrailer van Jurassic Park: Survial.

Ontdek meer