Magische soundtrack 'Hogwarts Legacy' nu verkrijgbaar

Dieter Blarinckx-11 februari 2023 om 18:38

Potterheads keken er al maanden tot zelfs jaren naar uit, maar sinds deze week is de langverwachte game 'Hogwarts Legacy' eindelijk te spelen. En nu is ook de wondermooie soundtrack gedropt.

In 'Hogwarts Legacy' speel je als een leerling aan de bekende tovenaarsschool Hogwarts aan het eind van de 19e eeuw. Je bewandeld je eigen pad waarbij je spreuken leert, toverdrankjes brouwt, kennis maakt met fabelachtige dieren en je talenten ontwikkeld om zo de tovenaar of heks te worden die jij wil zijn.

Jouw personage beschikt over de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren, maar hoe je met die kennis om gaat, is geheel aan jou de keuze. Het lot van de toverwereld ligt immers in jouw handen.

De eerste reacties zijn alvast laaiend enthousiast, en vooral de muziek krijgt ook bonuspunten. Voor de muziek luisterden de makers van de game immers naar de iconische 'Harry Potter'-muziek en dat is duidelijk te horen in de game soundtrack.

Het hele album is nu te beluisteren via Spotify, Apple Music en Deezer.

Check hieronder alvast het Spotify-album:

Record: deze Rollercoaster Tycoon-achtbaan duurt een eeuwigheid

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:56

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook het verhaal van deze Nederlander. Hij bouwde immers de langste RollerCoaster Tycoon-achtbaan ooit! De hele rit gaat door tot in de eeuwigheid.

De Nederlander Marcel Vos legt in een video op zijn YouTube-kanaal uit hoe zijn fameuze rollercoaster nu net in elkaar zit. Zijn gloednieuwe achtbaan zou zelfs zo’n 3 tredeciljoen jaar duren. Om je een idee te geven: dat is een 1 met 78 nullen achter! :D

Maar hoe kwam hij hier nu net bij? Marcel maakte gebruik van meerdere obscure achterpoortjes en was gewoon slim in zijn denken. Zo koppelde hij 250 verschillende achtbanen aan elkaar, waarbij een karretje pas mag vertrekken als het karretje in de achtbaan ernaast arriveert in het station.

Check zijn bizarre record in deze video:

Fabiow lanceert nieuwe single ‘Locomotief’

Maxine Decaluwé-17 maart 2023 om 12:35- Foto:

Nick Foli

Fabiow, de opkomende artiest uit Antwerpen, brengt zijn nieuwe single ‘Locomotief’ uit. Het nummer gaat over alles wat God verboden heeft. Ook de videoclip is vanaf vanaf vandaag te bekijken!

Fabiow wilde met deze single iets compleet nieuw uitbrengen dan zijn voorgaande nummers. Samen met zijn producer Anders, creëerde hij een unieke sound die je nergens anders hebt gehoord. De single combineert invloeden uit verschillende genres zoals reggaeton, hiphop en afrobeat.

“In het begin was ik niet helemaal overtuigd van de melodie. Toen ik in de studio het refrein opnam, kreeg ik een boost om er toch aan verder te werken”, vertelt de Antwerpenaar. “Mensen moeten het beluisteren, omdat ’Locomotief’ je meteen een zomergevoel geeft”, gaat hij verder.

Fabiow schrijft sinds zijn vijftiende teksten en melodieën én bracht inmiddels meer dan 100 singles uit. Met dit nummer, wordt zijn veelzijdigheid nog maar eens bevestigd. You go Fabiow!

Ontdek meer