Opnames nieuw seizoen 'Bridgerton' stilgelegd

Karen Luiken-19 juli 2021 om 06:30

​De opnames van het nieuwe seizoen van ‘Bridgerton’ zijn stilgelegd. Twee personen van het team zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt The Wrap.

Afgelopen week raakte het eerste crewlid besmet, waarna de productie tijdelijk werd gepauzeerd. Vrijdag gingen de opnames verder, maar heel lang heeft de cast niet hoeven werken. Toen bleek dat er nóg iemand positief testte op het coronavirus, werd de boel opnieuw stopgezet. Het is niet bekend of de besmette personen deel uit maken van de cast.

Het tweede seizoen van 'Bridgerton' draait dit keer niet om Daphne, maar om haar oudere broer Anthony. Verder weten we ook al dat Simone Ashley, de dame die de rol van Olivia op zich neemt in ‘Sex Education’, een rol speelt én dat acteur Regé-Jean Page (aka Simon Hastings) geen comeback zal maken.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe afleveringen op Netflix verschijnen. ​

Cannabis kan corona-infectie voorkomen

Karen Luiken-12 januari 2022 om 17:28

Het roken van een joint kan een infectie door het coronavirus tegengaan. Onderzoekers van de Universiteit van Oregon zijn erachter gekomen dat er in hennep twee stoffen zitten, CBGA en CBDA, die de ziekte kunnen tegengaan. Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd in het Journal of Nature Products.

De twee stoffen binden zich aan uitsteeksels van eiwitdelen op het virus, en blokkeren daarmee een stof die corona gebruikt om mensen te besmetten. “Deze componenten hebben het potentieel een infectie door het coronavirus te voorkomen en behandelen”, zegt onderzoeker Richard van Breemen van het Hennep Innovatie Centrum van de universiteit.

Kanttekening bij dit verhaal is wel dat het onderzoek werd uitgevoerd bij de alfa- en bètavariant van het virus, niet op mutaties als Delta en Omikron. Ook zijn de testen nog niet uitgevoerd op mensen.

(Photo by Esteban Lopez on Unsplash)

Negentiende seizoen Grey's Anatomy aangekondigd

Karen Luiken-12 januari 2022 om 07:37

De bekende ziekenhuisserie ‘Grey’s Anatomy’ krijgt er wéér een seizoen bij. Zender ABC heeft de show volgens The Hollywood Reporter vernieuwd voor een negentiende seizoen. Zelfs hoofdrolspeelster Ellen Pompeo keert terug, ondanks de hints die ze eerder gaf waaruit bleek dat ze mogelijk zou stoppen.

Het nieuws zal voor veel fans als een grote verrassing komen. Het was namelijk lange tijd de vraag of Ellen Pompeo, verantwoordelijk voor de rol van het hoofdpersonage Meredith Grey, na het achttiende seizoen nog door zou willen gaan. Ze gaf eerder immers aan dat ze al jaren probeerde te stoppen, maar dat de sterke relaties met het netwerk haar telkens motiveerden om te blijven. En da’s maar goed ook, want de makers van de ziekenhuisserie willen niet door zonder de actrice.

Behalve Ellen Pompeo keren ook andere originele sterren zoals Chandra Wilson (Miranda Bailey) en James Pickens Jr. (Richard Webber) terug voor het negentiende seizoen. De nieuwe afleveringen zullen vanaf eind dit jaar te zien zijn op ABC.

Ontdek meer