Spotify komt met ideale functie om 'vervuiling' tegen te gaan

Karen Luiken-10 februari 2023 om 08:00- Foto:

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Spotify heeft een handige nieuwe functie in het leven geroepen waarmee bepaalde playlists uit kunnen worden gesloten van je luisterprofiel. Zet jij bijvoorbeeld vaak speciale muziek op tijdens het sporten of studeren en wil jij deze songs niet terugzien in lijsten met aanbevolen songs? Daar is nu een oplossing voor bedacht.

Veel mensen luisteren bepaalde muziek voor bepaalde doeleinden. Denk aan energieke muziek tijdens het sporten, rustige muziek bij het studeren, melodieuze klanken voor je hond of kinderliedjes voor kinderen. Het is natuurlijk fijn dat Spotify al deze genres heeft, maar je hoeft ze niet altijd terug te zien in de aanbevelingen die Spotify doet, zoals in de lijsten van Daily Mixes of Discover Weekly.

Met de functie ‘Uitsluiten van je smaakprofiel’ zorgt Spotify ervoor dat deze liedjes niet in de algoritmes van je aanbevolen nummers terechtkomen. Je schakelt de optie in via de drie puntjes aan de bovenkant van een playlist. Let wel: de functie is alleen beschikbaar bij complete playlists. Niet bij losse liedjes.

TAGMAG

Ronahi emotioneel in 'Big Brother' na bericht van thuisfront

Karen Luiken-28 februari 2024 om 17:37

De ‘Big Brother’-bewoners hebben wekenlang alleen elkaar. Ze zijn compleet afgesloten van de buitenwereld en ontvangen slechts af en toe – héél af en toe – een bericht van het thuisfront. Dat laatste is ook nu het geval. Als Ronahi een foto van haar familie en vrienden in haar handen krijgt, barst ze in tranen uit. "Ik en mijn man waren nooit langer dan een week apart, dus het doet veel om hem weer te zien”, zegt ze in onderstaande sneak preview.

'Big Brother'-deelneemster Doriana reageert op vertrek

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:10

Doriana heeft afgelopen zaterdag het ‘Big Brother’-huis moeten verlaten. In een reactie op Instagram blikt ze terug op de mooie tijd en bedankt ze alle fans die haar hebben gesteund tijdens haar avontuur.

“Ik heb van elke seconde genoten en ik heb vrienden voor het leven gemaakt”, schrijft Doriana bij een reeks foto’s uit de ‘Big Brother’-villa. Maar het was niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De blondine heeft sinds haar thuiskomst haatreacties voorbij zien komen en reageert daar nu subtiel op. “Ik wil jullie er graag aan herinneren dat dit een SPEL is. Naast het spel zijn alle bewoners lieve, leuke en oprechte mensen. Dus wees dan ook alsjeblieft lief naar elkaar.”

De persoon die Doriana het meeste mist, is Rohani. Maar ook de scheetgeuren van Tyron, Randy en Basiri worden volgens haar gemist. “Als laatste wil ik ook nog even zeggen dat al jullie lieve berichtjes mij zo veel steun hebben gegeven. Ik lees ze allemaal! Wees positief, dankbaar en geniet elke dag van het leven.”

Ontdek meer