Spotify komt met ideale functie om 'vervuiling' tegen te gaan

Karen Luiken-10 februari 2023 om 08:00- Foto:

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Spotify heeft een handige nieuwe functie in het leven geroepen waarmee bepaalde playlists uit kunnen worden gesloten van je luisterprofiel. Zet jij bijvoorbeeld vaak speciale muziek op tijdens het sporten of studeren en wil jij deze songs niet terugzien in lijsten met aanbevolen songs? Daar is nu een oplossing voor bedacht.

Veel mensen luisteren bepaalde muziek voor bepaalde doeleinden. Denk aan energieke muziek tijdens het sporten, rustige muziek bij het studeren, melodieuze klanken voor je hond of kinderliedjes voor kinderen. Het is natuurlijk fijn dat Spotify al deze genres heeft, maar je hoeft ze niet altijd terug te zien in de aanbevelingen die Spotify doet, zoals in de lijsten van Daily Mixes of Discover Weekly.

Met de functie ‘Uitsluiten van je smaakprofiel’ zorgt Spotify ervoor dat deze liedjes niet in de algoritmes van je aanbevolen nummers terechtkomen. Je schakelt de optie in via de drie puntjes aan de bovenkant van een playlist. Let wel: de functie is alleen beschikbaar bij complete playlists. Niet bij losse liedjes.

Vierde en laatste seizoen 'Sex Education' eindelijk te zien

Karen Luiken-21 september 2023 om 10:17

Waar denk je aan als je aan de datum van vandaag denkt? Dat kan natuurlijk maar één ding zijn: ‘Sex Education’! Het nieuwe seizoen is vandaag op Netflix verschenen.

Na drie succesvolle seizoenen is het nu dan eindelijk tijd voor het vierde seizoen. Het wordt het slotstuk van de populaire Netflix-serie en daar verwachten we natuurlijk veel van. Hoe zou het met Otis en Maeve aflopen? Blijven Eric en Adam voor altijd samen? Wordt de verliefdheid van Jackson beantwoord? Hoe gaat het met de zwangere Jean? En misschien nog wel de meest belangrijke vraag: wat gaat er met iedereen gebeuren nu Moordale Seconday School de deuren heeft moeten sluiten?

Een groot deel van de cast is te zien in het nieuwe seizoen, maar fans zullen opmerken dat een paar personages geen opwachting maken. Ola, Lily en Emily hebben de serie verlaten.

Zo gaat het nu tussen 'Love Island'-sterren Thijn en Naomi

Karen Luiken-21 september 2023 om 06:33

Het ‘Love Island’-avontuur van Thijn en Naomi stopte een week geleden. Ze verlieten de villa samen en waren vastbesloten elkaar in Nederland beter te leren kennen. Maar hoe gaat het tussen de twee nu ze allebei weer thuis zijn?

Van een relatie is absoluut nog geen sprake, maar Thijn en Naomi blijven elkaar wel zien. “Ik wil het verder uitzoeken”, biecht Naomi op in een gesprek met Grazia. “Maar wel op ons gemakje. We moeten het allemaal nog even laten bezinken, je komt uit een bubbel hé. Dus ja, het heeft geen haast.”

Naomi geeft toe moeite te willen doen voor Thijn. “Hij heeft ook wel heel veel geduld met mij gehad, dus ik mag nu ook laten zien dat het goed zit.”

Ontdek meer