Dit is hoeveel Netflix extra vraagt voor delen accounts

Karen Luiken-09 februari 2023 om 08:00

Waar al een tijdje voor gevreesd wordt, gaat binnenkort gebeuren: het delen van accounts op Netflix wordt verleden tijd. Althans, voor de prijs die je nu betaalt. De streamingsdienst heeft nieuwe plannen bekendgemaakt en daaruit blijkt wat het je extra gaat kosten om een abonnement met anderen te blijven delen.

Netflix schrijft dat wereldwijd meer dan 100 miljoen huishoudens accounts delen. “Dat is van invloed op ons vermogen om te investeren in geweldige nieuwe series en films”, zo klinkt het. En dus komen er maatregelen. Vanaf nu zullen steeds meer gebruikers meer gaan betalen voor het uitbreiden van een account. De nieuwe regels starten in Spanje, Portugal, Canada en Nieuw-Zeeland en zullen steeds verder worden uitgerold.

Mensen met een Standaard of Premium abonnement kunnen straks extra betalen als ze hun account willen (blijven) delen met mensen buiten hun huishouden. Bij een Standaard abonnement gaat het om één extra gebruiker, bij Premium om twee. Mensen met een Basic-abonnement kunnen hun account niet delen.

De toeslag verschilt vreemd genoeg per land. In Spanje betaalt men zes euro extra, in Portugal slechts vier. In Canada kost het ruim vijf euro en in Nieuw-Zeeland ruim onder de vijf. Het is niet duidelijk wanneer de prijzen in België en Nederland gaan veranderen en wat het hier gaat kosten.

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer