Dit is hoeveel Netflix extra vraagt voor delen accounts

Karen Luiken-09 februari 2023 om 08:00

Waar al een tijdje voor gevreesd wordt, gaat binnenkort gebeuren: het delen van accounts op Netflix wordt verleden tijd. Althans, voor de prijs die je nu betaalt. De streamingsdienst heeft nieuwe plannen bekendgemaakt en daaruit blijkt wat het je extra gaat kosten om een abonnement met anderen te blijven delen.

Netflix schrijft dat wereldwijd meer dan 100 miljoen huishoudens accounts delen. “Dat is van invloed op ons vermogen om te investeren in geweldige nieuwe series en films”, zo klinkt het. En dus komen er maatregelen. Vanaf nu zullen steeds meer gebruikers meer gaan betalen voor het uitbreiden van een account. De nieuwe regels starten in Spanje, Portugal, Canada en Nieuw-Zeeland en zullen steeds verder worden uitgerold.

Mensen met een Standaard of Premium abonnement kunnen straks extra betalen als ze hun account willen (blijven) delen met mensen buiten hun huishouden. Bij een Standaard abonnement gaat het om één extra gebruiker, bij Premium om twee. Mensen met een Basic-abonnement kunnen hun account niet delen.

De toeslag verschilt vreemd genoeg per land. In Spanje betaalt men zes euro extra, in Portugal slechts vier. In Canada kost het ruim vijf euro en in Nieuw-Zeeland ruim onder de vijf. Het is niet duidelijk wanneer de prijzen in België en Nederland gaan veranderen en wat het hier gaat kosten.

Locatie derde seizoen ‘The White Lotus’ bekendgemaakt

Dieter Blarinckx-28 maart 2023 om 17:02

Groot nieuws voor de fans van de populaire HBO-serie ‘The White Lotus’ want zopas werd bekendgemaakt waar het derde seizoen zich zal afspelen.

Het Amerikaanse magazine Deadline mocht als eerste in de wereld de nieuwe locatie van de succesvolle serie bekendmaken: Thailand. Het eerste seizoen speelde zich af op Hawaï, het tweede op Sicilië en voor dit laatste en derde seizoen trekken we dus naar het paradijselijke Thailand!

“In het eerste seizoen ging het over geld, in het tweede over seks. Ik denk dat het voor het derde seizoen misschien leuk zou zijn om eens te kijken naar de dood in Oosterse religies en spiritualiteit”, klinkt het bij bedenker Mike White.

Het derde seizoen wordt meteen ook het laatste. Net zoals bij de twee voorgaande seizoenen zal er een volledig nieuwe cast geïntroduceerd worden. Wanneer we het derde seizoen net mogen verwachten, is nog onduidelijk.

Alle afleveringen zijn nu alvast te streamen via Streamz. En check hieronder de begingeneriek die een serieuze hype werd door o.a. TikTok:

'Ex On The Beach: Double Dutch' keert deze lente terug

Karen Luiken-28 maart 2023 om 14:39

Who’s ex is next? Die vraag verschijnt binnenkort weer regelmatig op je beeldbuis. ‘Ex On The Beach: Double Dutch’ keert binnenkort terug met een nieuw seizoen.

Dat nieuws maakt zender MTV bekend via een post op social media. “Het aftellen naar het nieuwe seizoen kan beginnen”, zo klinkt het. “Ook dit jaar hebben wij weer acht hete Nederlandse en Vlaamse singles naar de zon gestuurd voor een helvakantie. Een voor een zullen onze singles hun exen onder ogen moeten komen. Dit kan maar één ding betekenen: heel veel drama.”

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt op 14 mei om 22.00 uur uitgezonden. Daarna volgt er iedere zondag een nieuwe aflevering. De kans dat we daarin een aantal oude bekenden terug gaan zien, is sterk aanwezig. Volgens de geruchten maakt zowel Elias (de man met de ketting, je kent hem vast nog wel) als voormalig ‘Temptation Island’-deelneemster Megan Desaever een opwachting.

Ontdek meer