30 namen toegevoegd aan line-up Rolling Loud

Karen Luiken-07 februari 2023 om 16:33

Na Travis Scott en Kendrick Lamar zijn er nu nog dertig nieuwe acts aangekondigd voor Rolling Loud, het hiphopfestival dat op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli neerstrijkt in Rotterdam.

De organisatie van het evenement maakt bekend dat onder anderen het podium vrijdag bezet wordt door Aitch, ArrDee, Ayra Starr, Central Cee, Chow Lee, Danny Tower, Hef, J.I.D., KA, Ken Carson, Latto, Lola Brooke, Metro Boomin, S10, Saintè, SFB en Rema.

Zaterdag is het de beurt aan ADF Family, Bktherula, D-Block Europe, Denzel Curry, Destroy Lonely, Idaly, Glorilla, Jeleel!, Lakeyah, Lijpe, Lil Uzi Vert, Night Lovell, Siggy & D1ns, Ski Mask The Slump God, Soulja Boy en Yung Lean.

Kendrick Lamar is de headliner voor vrijdag, Travis Scott voor zaterdag. Later dit jaar worden er nog meer acts bekendgemaakt. Kaartjes kopen kan hier.

Dance D-Vision kondigt nieuwe campinglocatie aan

Karen Luiken-30 mei 2023 om 05:47

Dance D-Vision wordt nóg leuker dan we al dachten. De organisatie heeft aangekondigd dat het festival dit jaar wordt uitgebreid met een camping.

De nieuwe campinglocatie bevindt zich aan de Zwembadstraat in Zottegem, vlakbij het festivalterrein. "We zijn verheugd om onze festivalgangers een nieuwe campingervaring te bieden op onze prachtige nieuwe locatie in Zottegem", aldus Niki De Prycker, organisator van Dance D-Vision. "De toevoeging van de camping zo dicht tegen het festival zal de totale festivalbeleving versterken en een onvergetelijk weekend creëren voor iedereen die deelneemt. We kijken er naar uit om onze trouwe fans te verwelkomen en nieuwe gezichten te zien op onze camping."

Dance D-Vision vindt plaats op 4 en 5 augustus en trekt net als vorig jaar weer duizenden bezoekers naar de Bevegemse Vijvers. De line-up bestaat onder meer uit Jebroer, Michael Amani, Natte Visstick, Regi, Pauline en Ronny Retro. Ook TAGMAG zal op zaterdag weer een geweldige stage hosten. Meer namen worden in de komende weken bekendgemaakt.

Alle info en tickets vind je hier.

Rock Werchter cancelt Slowthai na beschuldiging van verkrachting

Dieter Blarinckx-25 mei 2023 om 12:58

Festivalgangers die er naar uitkeken om rapper Slowthai aan het werk te zien op Rock Werchter, lezen best even verder. De organisatie heeft immers laten weten dat ze 'm van de affiche halen na beschuldigingen van verkrachting.

De Britse rapper Slowthai stond deze zomer normaal op het podium van Rock Werchter, een van de grootste festivals van ons land. Maar hij werd de laatste tijd beschuldigd van verkrachting en moest zich ondertussen gaan veratwoorden bij de rechtbank. Een verdict is er (nog) niet, maar toch neemt Rock Werchter al verdere stappen.

“Het lijkt ons voor alle betrokkenen niet gepast om hem nu een podium te bieden op het festival”, klinkt het bij de organisatie aan het Vlaamse blad Humo.

Rock Werchter is niet het enige festival dat de rapper van de affiche haalde, want ook de Britse festivals Reading & Leeds en Glastonbury ondernamen meteen actie nadat de feiten aan het licht kwamen.

“Wij willen dat onze festivals een plek zijn waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, geweld, kritiek of intimidatie, van welke aard dan ook. Wij vinden dat erg belangrijk. Als mede-initiatiefnemer van We Care A Lot nemen we onze verantwoordelijkheid op. Onze waarden en normen worden ook aan de artiesten gecommuniceerd. Gezien de rechtszaak en de ernst van de beschuldigingen lijkt het ons voor alle betrokkenen niet gepast hem nu een podium te bieden op het festival”, klinkt het verder bij de Rock Werchter-organisatie.

Ontdek meer