Gentse leerkrachten schaffen punten (even) af

Dieter Blarinckx-03 februari 2023 om 16:51- Foto:

Photo by MChe Lee on Unsplash

Het lijkt misschien té mooi om waar te zijn, maar in Gent is het al realiteit: twee leerkrachten schaffen daar tijdelijk het puntensysteem af. Dat om de stress bij leerlingen te verminderen.

En aantal leerlingen uit het Sint-Janscollege in Gent werken nu dus sinds kort zonder puntensysteem. De komende weken zullen ze ook geen punten krijgen op toetsen. De reden? Hun leerkrachten zijn er van overtuigd dat veel leerlingen prestatiedruk en stress ervaren omdat ze de toetsen goed moeten invullen en dus ook goed moeten presenteren. Door nu even geen punten maar wel feedback te geven, hopen ze die stress te verminderen.

"Na de eerste luistertoets zonder punten, zeiden de leerlingen meteen dat ze minder stress hadden", klinkt het bij de leerkrachten van het Sint-Janscollege.

Het gaat hier dus wel degelijk om een tijdelijk experiment tot de krokusvakantie.

Studenten strijden tegen elkaar in gocartrace van UAntwerpen

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:19

Campus Middelheim van UAntwerpen vormt volgende week het decor van een gocartrace. Studentenverenigingen nemen het daarbij tegen elkaar op met een zelf versierd voertuig.

De gocartrace van UAntwerpen wordt al sinds 1984 georganiseerd. Ieder jaar weer krijgen studenten de opdracht om binnen twee uur tijd zoveel mogelijk toertjes af te werken. Elke vereniging heeft één gocart met daarin twee leden. De club die de meeste rondes aflegt binnen de tijd, wint de Go-Kart Race 2023 en gaat er met een aantal vaten bier vandoor.

De organisatie van het evenement ligt in handen van ASK-Stuwer. We verwachten dit jaar niets minder dan de vorige edities: lachen, plezier maken en racen om de overwinning”, zegt Maxim Jeuniaux, praeses van de studentenvereniging.

Naast de grote gocartrace vindt er ook een cheerleaderscompetitie plaats. “Elke studentenvereniging heeft naast zijn gocart ook een cheerleadersteam, deze strijden ook voor de winst in hun wedstrijd, los van de race”, zegt de praeses van ASK-Stuwer.

Brugse school voegt e-sports toe als keuzevak

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 16:42- Foto:

AVG.com

Wie zijn/haar dagen eigenlijk wil vullen met gamen in plaats van naar school te gaan, raden we aan eens langs te gaan in Brugge. Want daar is er een middelbare school die voortaan ook het vak e-sports zal geven!

Het KTA in Brugge heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt: voortaan zullen KTA-studenten ook het keuzevak e-sports kunnen volgen. Dat vak zal vanaf volgend academiejaar worden toegevoegd aan het aanbod. Belangrijk wel: het draait hier niet enkel om gamen, maar ook om de wereld achter e-sports. Zo leer je zelfstandig dergelijke gaming-events op poten te zetten, maar ook filmen en video’s monteren.

"Je ontwikkelt hier de focus, discipline en mentaliteit die ook in onze andere sportopleidingen cruciaal zijn”, klinkt het bij de woordvoerder van het KTA in Brugge aan de Vlaamse pers.

Ontdek meer