Bekijk hier de magische lanceringstrailer van 'Hogwarts Legacy'

Nico De Greef-01 februari 2023 om 17:18

Warner Bros. Games en Avalanche Software laten de lanceringstrailer voor de open wereld actie-RPG 'Hogwarts Legacy' los op de wereld.

Ondanks dat gamers nog tien dagen (7 wanneer je de Deluxe of Collector's edition hebt gekocht) geduld moeten hebben om 'Hogwarts Legacy' te spelen, hebben Warner Bros. Games en Avalanche Software alvast de lanceringstrailer voor de langverwachte game gelost.

De magische trailer komt met een aantal nieuwe nog nooit eerder geziene beelden en vat nogmaals samen wat spelers van de game mogen verwachten: jij bent een leerling aan de bekende tovenaarsschool Hogwarts aan het eind van de 19e eeuw. Je bewandeld je eigen pad waarbij je spreuken leert, toverdrankjes brouwt, kennis maakt met fabelachtige dieren en je talenten ontwikkeld om zo de tovenaar of heks te worden die jij wil zijn.

Jouw personage beschikt over de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren, maar hoe je met die kennis om gaat, is geheel aan jou de keuze. Het lot van de toverwereld ligt immers in jouw handen.

'Hogwarts Legacy' verschijnt op 10 februari voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc. Gamers die de Deluxe of Collector's edition hebben gekocht, krijgen vervroegde toegang en kunnen al op 7 februari aan de slag met het spel. Op 4 april komt het spel ook beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer