Bekijk hier de magische lanceringstrailer van 'Hogwarts Legacy'

Nico De Greef-01 februari 2023 om 17:18

Warner Bros. Games en Avalanche Software laten de lanceringstrailer voor de open wereld actie-RPG 'Hogwarts Legacy' los op de wereld.

Ondanks dat gamers nog tien dagen (7 wanneer je de Deluxe of Collector's edition hebt gekocht) geduld moeten hebben om 'Hogwarts Legacy' te spelen, hebben Warner Bros. Games en Avalanche Software alvast de lanceringstrailer voor de langverwachte game gelost.

De magische trailer komt met een aantal nieuwe nog nooit eerder geziene beelden en vat nogmaals samen wat spelers van de game mogen verwachten: jij bent een leerling aan de bekende tovenaarsschool Hogwarts aan het eind van de 19e eeuw. Je bewandeld je eigen pad waarbij je spreuken leert, toverdrankjes brouwt, kennis maakt met fabelachtige dieren en je talenten ontwikkeld om zo de tovenaar of heks te worden die jij wil zijn.

Jouw personage beschikt over de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren, maar hoe je met die kennis om gaat, is geheel aan jou de keuze. Het lot van de toverwereld ligt immers in jouw handen.

'Hogwarts Legacy' verschijnt op 10 februari voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc. Gamers die de Deluxe of Collector's edition hebben gekocht, krijgen vervroegde toegang en kunnen al op 7 februari aan de slag met het spel. Op 4 april komt het spel ook beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Record: deze Rollercoaster Tycoon-achtbaan duurt een eeuwigheid

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:56

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook het verhaal van deze Nederlander. Hij bouwde immers de langste RollerCoaster Tycoon-achtbaan ooit! De hele rit gaat door tot in de eeuwigheid.

De Nederlander Marcel Vos legt in een video op zijn YouTube-kanaal uit hoe zijn fameuze rollercoaster nu net in elkaar zit. Zijn gloednieuwe achtbaan zou zelfs zo’n 3 tredeciljoen jaar duren. Om je een idee te geven: dat is een 1 met 78 nullen achter! :D

Maar hoe kwam hij hier nu net bij? Marcel maakte gebruik van meerdere obscure achterpoortjes en was gewoon slim in zijn denken. Zo koppelde hij 250 verschillende achtbanen aan elkaar, waarbij een karretje pas mag vertrekken als het karretje in de achtbaan ernaast arriveert in het station.

Check zijn bizarre record in deze video:

Studenten gaan 26 uur nonstop gamen

Karen Luiken-13 maart 2023 om 13:08

Dag en nacht gamen. Veel studenten doen het veel liever dan met de neus in de studieboeken zitten. Als dit ook voor jou gelt, dan is Campus De Ham in Mechelen aanstaande vrijdag your place to be. Daar organiseert de opleiding Media en Entertainment Business van Thomas More het allereerste LAN- en gamingevent.

Tijdens het evenement, dat bedoeld is voor studenten en medewerkers van Thomas More, wordt er 26 uur nonstop gegamed. De deelnemers sluiten hun computer aan op een bekabeld netwerk om zo met meerdere personen te kunnen gamen, voor de fun of in toernooivorm.

De deelnemers betalen vijf euro voor een tafel en een zitplaats, waarvan er één euro naar Gamers Care gaat, een initiatief van de Vlaamse streamers- en gamingcommunity, waarbij geld wordt ingezameld ten voordele van Kom op tegen Kanker. Gewoon de sfeer komen opsnuiven kan ook. De inkom is gratis. Er zijn drank- en snackstandjes en randanimatie voorzien.

Aan het evenement werken de Belgian Student League, de studentvereniging SIN en de dienst Studentvoorzieningen mee, net als de nieuwe opleiding E-sportmanager, een keuzetraject van Sport- en Cultuurmanagement. "E-sport is een nog jong economisch vakgebied", zegt docent Bart Van Eemeren. "In onze opleiding word je een allround sportmanager met een specialisatie in de e-sportsector. Die sector zit eigenlijk tussen de sport- en de entertainmentindustrie in, maar ze groeit exponentieel. De vraag naar goed opgeleide specialisten is dan ook groot. Onze studenten zijn eigenlijk pioniers op hun terrein. Ze leren teams en topsporters managen, maar ook sponsordeals sluiten en tornooien en evenementen als deze organiseren."

Het zogenoemde Gamefest begint vrijdag om 14.00 uur en duurt tot zaterdag 18.00 uur.

Ontdek meer