Mannen verstoppen zich 7 uur per jaar in de badkamer, zegt onderzoek

Karen Luiken-30 januari 2023 om 07:16- Foto:

Photo by Gabor Monori on Unsplash

Mannen brengen gemiddeld zo’n zeven uur per jaar door op het toilet. Deels om hun behoefte te doen natuurlijk, maar ook om hun wederhelft (of kinderen) te ontwijken. Dat blijkt volgens Mirror uit een studie die is uitgevoerd in opdracht van badkamerexpert Pebble Grey.

Er zijn verschillende redenen waarom mannen een bezoekje brengen aan het toilet of de badkamer. De meest voor de hand liggende is het doen van een behoefte. Maar uit een onderzoek dat onder 1000 mannen is gehouden, blijkt dat het hebben van een adempauze ook een belangrijke reden is. De één heeft er een nodig vanwege een zeurende partner, de ander vanwege schreeuwende kinderen.

Verder blijkt ook dat het vermeiden van klusjes een reden is om te gaan, net zoals het spenderen van wat tijd op een mobiele telefoon. “We hebben allemaal tijd voor onszelf nodig, om de balans op te maken of gewoon even helemaal niets te hoeven”, zegt een woordvoerder van Pebble Grey volgens Mirror. “De badkamer lijkt voor die momenten de beste go-to place te zijn. Het is een toevluchtsoord, een plek waar we ons kunnen afsluiten van de buitenwereld, ook al is het slechts tijdelijk.”

Je wc-bril reinigen in de vaatwasser? Yikes!

Nezir Yikik-27 maart 2023 om 14:00

Alison Koroly, een TikTok-influencer uit de VS, laat fans verbaasd achter nadat ze een video deelde van haar echtgenoot die de wc-bril in de vaatwasser reinigt. Je leest het goed, de vaat-was-ser!


Alison Koroly, een TikTok-influencer uit de VS, laat fans verbaasd achter nadat ze een merkwaardig filmpje deelde van haar echtgenoot die de wc-bril in de vaatwasser laadt. Je leest het goed, de vaat-was-ser!

Het filmpje heeft tot heel wat commotie en bezorgdheid geleid op het platform. Dokter Brian Mangum - een epidemioloog aan de ‘University of Health Sciences in Antigua - reageerde ook geschokt op het filmpje en raadt de “lifehack” ten zeerste af. Wc-brillen zitten vol met gevaarlijke bacteriën die mogelijks ernstige gezondheidsschade kunnen veroorzaken.

De vrouw deelt wel vaker grappige video’s van haar echtgenoot op TikTok. Hoewel het grotendeel van kijkers geschokt was, liet Koroly intussen weten dat het slechts om een grapje ging.

Sommige fans zagen de humor ervan in. Anderen lieten dan weer weten - al dan niet sarcastisch - dat ze de “lifehack” ook al jaren toepassen.

Opgelet, je benen kruisen is niet gezond!

Maxine Decaluwé-27 maart 2023 om 10:10- Foto:

Roland Hechanova via Unsplash

Hoe is je zithouding op dit moment? Zijn je benen gekruist? Zo'n 62 procent van de mensen kruist rechts over links, 26 procent kruist ze naar de andere richting, en 12 procent heeft geen voorkeur. Maar de vraag is of het wel een gezonde houding is?

Onderzoek van het NIH, National Library of Medicine, heeft aangetoond dat een zithouding met gekruiste benen de kans op scheve heupen aanzienlijk vergroot. Ook kunnen gekruiste benen het risico op schade aan de bloedvaten vergroten. Er kunnen bloedklonters in de aderen ontstaan, waar het hart dan tegenin moet werken.

Daarnaast is er een hoger risico op scoliose (abnormale uitlijning van de wervelkolom) en andere misvorming, als je langdurig neerzit met gekruiste benen. Personen met een zittende levensstijl of obesitas zullen hiervoor extra moeten opletten.

Voor mannen is er nog meer slecht nieuws. Het kruisen van de benen kan namelijk de spermaproductie beïnvloeden! Een zittende houding verhoogt de temperatuur van de testikels met +2 °C, terwijl kruisende benen de temperatuur met wel +3,5 °C kan verhogen. Dat kan zowel het aantal zaadcellen, als de kwaliteit ervan verminderen.

Dus, wat hebben we vandaag geleerd? Wees bewuster van je zithouding en vermijd af en toe eens gekruiste benen. Verander regelmatig van houding en beweeg voldoende.

Ontdek meer