Zien: meer gameplay en reacties van 'Hogwarts Legacy' gedropt

Dieter Blarinckx-28 januari 2023 om 16:41

Voor Potterheads is het nog een dikke week ongeduldig wachten op de langverwachte game 'Hogwarts Legacy'. En nu verschijnen alvast de eerste reacties van influencers en YouTubers die de kans kregen de game al wat vroeger te ontdekken.

'Hogwarts Legacy' een open wereld actie-rpg, neemt spelers mee naar de beroemde tovenaarsschool Hogwarts van de jaren 1800 waar ze de hoofdrol spelen in hun eigen magische avontuur. Spelers zullen er bekende en nieuwe omgevingen kunnen verkennen, magische wezens ontmoeten, toverdrankjes maken, spreuken leren en vriend- of vijandschappen smeden om zo de tovenaar te worden die ze zelf willen zijn.

In de game neem je de rol aan van een student(e) die een late uitnodiging krijgt om school te lopen op Hogwarts. Eenmaal daar ontdek je dat je over een ongebruikelijke gave beschikt: het overweg kunnen met een zeer oude vorm van magie. Of je deze gave voor goede of slechte doeleinden gebruikt is helemaal aan jou om te beslissen.

En die magische wereld ziet er fantastisch en beeldschoon uit. Dat kunnen we concluderen bij het zien van de eerste gameplay-video's en reacties. Enkele YouTubers en Potterheads kregen de kans om de game in preview uit te proberen.

Check hieronder enkele leuke en magische video's.

'Hogwarts Legacy' zal droppen op 10 februari.

Baldur's Gate 3 verkozen tot 'Game van het Jaar' op de Game Awards

Nico De Greef-08 december 2023 om 16:04

Baldur's Gate 3, van de Belgische ontwikkelaar Larian Studios, is afgelopen nacht tijdens de Game Awards uitgeroepen tot 'Game van het Jaar'. Het spel wist daarnaast ook nog 5 andere awards in de wacht te slepen. Ook Alan Wake II, een game van Remedy Entertainment, viel meermaals in de prijzen.

Afgelopen nacht in het Peacock Theater in Los Angeles vond naar jaarlijkse traditie wederom de 'Oscars van de video games' plaats. Heel wat toptitels, waaronder Spider-Man 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Super Mario Bros. Wonder, streden om de felbegeerde hoofdprijs van 'Game van het Jaar', maar het was uiteindelijk Baldur's Gate 3, een spel van Belgische makelij, die met de award aan de haal ging.

"We hoopten dat we iets zouden winnen, maar dit is echt out of this world", reageert Jan Swaelens, studiohoofd van Larian, verrast op de overwinning. De studio sleepte naast de GOTY-titel maar liefst nog vijf andere awards in de wacht. Zo kreeg het ook de award voor Best Performance (Neil Newbon), Best Community Support, Best Role-Playing, Best Multiplayer en Players' Vote.

Naast Baldur's Gate 3 vielen er uiteraard nog heel wat andere games in de prijzen. Zo nam bijvoorbeeld ook Alan Wake II, een survivalhorrorgame van ontwikkelaar Remedy Entertainment, maar liefst vier awards mee naar huis, waaronder Best Narrative en Best Art Direction.

Andere noemenswaardige winnaars waren Cyberpunk 2077 (Best Ongoing Game), Armored Core VI: Fires of Rubicon (Best Action Game), The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Best Action/Adventure Game), Super Mario Bros. Wonder (Best Family Game) en Forza Motorsport (Best Innovation in Accessibility & Best Sports/Racing Game).

Een volledig lijst van de winnaars kun je hier bekijken.

Over Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 is het derde deel in de Baldur's Gate-serie en is een strategisch role-playing spel dat gebaseerd is op het populaire tabletop fantasy-rollenspel Dungeons & Dragons. In het spel verandert de speler na een parasitaire infectie langzaamaan in een monster en wordt een keuze aan de speler gepresenteerd: je verzetten tegen de corruptie, of je nieuwe mysterieuze krachten omarmen. Baldur's Gate 3 verscheen einde deze zomer op PC (Steam) en PlayStation 5, en is sinds kort ook verkrijgbaar op Xbox Series X/S.

Leer meer over de verschillende clans, fauna en flora van Avatar: Frontiers of Pandora

Nico De Greef-05 december 2023 om 19:11

Over enkele dagen kunnen spelers zelf uit op onderzoek in de wondere wereld van Avatar: Frontiers of Pandora. Maar niet voordat Ubisoft nog een laatste sneak peek heeft gedeeld van de langverwachte spel.

In de laatste featurette die door Ubisoft wordt gedeeld, gaan de makers van het spel dieper in op de verschillende Na'vi clans, en de al dan niet wilde fauna en flora waar spelers mee in aanraking zullen komen tijdens hun avonturen.

Wie het nieuws omtrent de game de voorbije maanden heeft gevolgd, zal inmiddels al weten dat Frontiers of Pandora geen hervertelling van de films wordt, maar zich zal afspelen in nog nooit eerder geziene gebieden op Pandora. Die gebieden zitten uiteraard ook tjokvol nieuwe nog nooit eerder geziene levensvormen waaronder drie nieuwe mysterieuze Na'vi clans: de Aranahe, de Zeswa en de Kame'tire.

Wie meer over deze clans en hun manieren van leven wil leren, kan dat nu dus via onderstaande video. Wil je het liever allemaal zelf ontdekken tijdens het spelen, dan moet je nog enkele dagen geduld hebben.

Avatar: Frontiers of Pandora verschijnt vanaf 7 december voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, Amazon Luna en PC.

Ontdek meer