Serie in de maak over Dansaertvlamingen

Dieter Blarinckx-28 januari 2023 om 08:59

Het is al langer een grappige hype op instagram, maar nu krijgt de Instagrampagina Dansaertvlamingen ook een eigen serie op Streamz.

De populaire Instagrampagina over hippe twintigers en jonge dertigers, van de Dansaertwijk in Brussel tot het Zurenborg in Antwerpen, krijgt een eigen reeks op de Vlaamse streamingdienst Streamz. De serie zal op een leuke manier lachen met de typische clichés van de Dansaertvlaming. Denk aan de jonge twintigers die niet kunnen leven zonder hun dagelijkse yoga, een natuurwijntje of hippe koffiebars.

De Instagrampagina zelf zit al over de 60.000 volgers en was een idee van de Vlaamse Sara Leemans. Zij schreef ook mee aan de gelijknamige serie, maar heeft zelf ook een rol beet.

Andere rollen zullen gespeeld worden door o.a. Jelle De Beule, Lize Feryn, Ella-June Henrard en Hakim Chatar. ‘Dansaertvlamingen’ is vanaf maart te zien op Streamz.

Ed Sheeran krijgt documentaire op Disney+

Karen Luiken-20 maart 2023 om 16:52

Fans van Ed Sheeran krijgen binnenkort een exclusief inkijkje in het leven van de zanger. Op 3 mei lanceert Disney+ een documentaire over hem.

De docu wordt een vierdelige serie die de naam ‘Ed Sheeran: The Sum Of It All’ draagt. De zanger opent daarin de deuren naar een eerlijke kijk in zijn privéleven. Hij wordt gevolgd bij alles wat hij doet. Er komen interviews voorbij, nooit eerder vertoonde beelden, intieme shows en gesprekken met zijn vrouw en andere dierbaren. “In deze docuserie gaan we een kant van Ed Sheeran onthullen die fans nog nooit eerder hebben gezien”, zegt Ayo Davis van Disney. “We hebben iets authentieks en persoonlijks gecreëerd dat niet alleen het publiek zal vermaken, maar hen ook zal inspireren om groots te dromen en hun passies na te jagen.”

Ed reageert zelf ook op het nieuws: “Ik ben altijd erg op mijn hoede geweest in mijn privéleven; de enige documentaire die ik ooit maakte, ging over mijn songwriting. Disney benaderde me om een vierdelige documentaire te maken en het voelde als het juiste moment om de deur open te doen en mensen binnen te laten. Ik hoop dat iedereen ervan geniet.”

Flo Windey trekt de grens in nieuwe 'faqda'-reeks

Karen Luiken-20 maart 2023 om 11:31

Flo Windey gaat voor een nieuw seizoen van ‘faqda’ weer op zoek naar moeilijk bespreekbare onderwerpen. Dit keer richt ze zich op vier verschillende thema’s, waar ‘consent’ (oftewel wederzijdse toestemming) er één van is.

Hoe trek je een grens? Die vraag staat centraal in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de ‘faqda’-reeks. Flo gaat op zoek naar wat consent juist is en wat niet. Ze trekt de straat op en vraagt voorbijgangers wat consent voor hen betekent.

"Consent is voor mij essentieel. Niet weg te denken”, zegt Flo. “Ik heb een paar ervaringen gehad waar mensen geen toestemming vroegen en over mijn grenzen gingen en dat heeft mij zo slecht doen voelen dat ik niet anders kon doen dan mij er nu nog meer over uit te spreken. Want ik wil me nooit meer zo shit voelen."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is vanaf nu te zien op VRT MAX.

Ontdek meer