Grootste loopwedstrijd ter wereld komt terug naar Brussel

Karen Luiken-28 januari 2023 om 08:42

Kun jij hard en vooral lang rennen? Ben je sportief en heb je zin in een nieuwe uitdaging? De Wings for Life World Run, de grootste loopwedstrijd ter wereld, komt terug naar Brussel!

Het evenement vond in 2014 voor het eerst plaats en is nu dus alweer toe aan de tiende editie. De wedstrijd heeft in tegenstelling tot heel veel andere loopwedstrijden geen fysieke eindmeet. Nee, bij de Wings for Life World Run word je achternagezeten door een app. Dertig minuten nadat jij je run bent begonnen, start de app op. Word je ingehaald? Dan ben je klaar met de race en heb jij je virtuele finish bereikt.

De wedstrijd start op 7 mei om 13.00 uur in het Ossegempark in Brussel en komt in een lus van 2,2 kilometer ook langs het park van Laken. De opbrengst van het evenement gaat naar de Wings for Life Foundation die onderzoek doet naar ruggenmergletsels.

Inschrijven kan via de website www.wingsforlifeworldrun.com.

Karen Damen kondigt extra data voor 'One Woman Show' aan!

Dieter Blarinckx-18 maart 2023 om 09:19

De Vlaamse showbizzsensatie Karen Damen maakte begin deze week bekend dat ze dit najaar met haar eigen ‘One Woman Show’ op de planken zal staan. En die show werd in amper 6u volledig uitverkocht! Nu werd er een extra show toegevoegd!

Wie dus graag de première van Karens ‘One Woman Show’ op 13 december wou meemaken, heeft brute pech. De tickets vlogen immers de deur uit! Maar no worries, want Karen Damen heeft nu een extra dag toegevoegd! Ook op 14 februari 2024 zal Karen met haar show het podium van Arenberg in Antwerpen volledig inpakken.

De nieuwe theatershow van Karen wordt een komische show, maar er zal uiteraard ook muziek zijn, zowel Nederlands- als Engelstalig.

Meer info en tickets kan je hier vinden.

Dit zijn de grote winnaars van de Oscars

Dieter Blarinckx-13 maart 2023 om 05:08

Afgelopen nacht stond heel Hollywood weer even op z’n kop door de jaarlijkse uitreiking van de gerenommeerde Academy Awards (de Oscars). En dit zijn de grote winnaars.

Tijdens de Academy Awards worden de beste films, maar ook regisseurs, crew en cast van films van het voorbije jaar in de bloemetjes gezet. Ook de Belgische film ‘Close’ van de Gentse regisseur Lukas Dhont was genomineerd in de categorie van ‘Beste Internationale Film’, maar wist de Oscar helaas niet voor zich te winnen. Die ging immers naar ‘All is Quiet on the Western Front’, een Duitse Netflix-film.

De Oscar voor ‘Beste Film’ ging naar ‘Everything Everywhere all at Once’. Ook hoofdrolspeelster Michelle Yeoh viel in de prijzen. Zij kreeg de Oscar voor ‘Beste Actrice’, terwijl Brendan Fraser in de bloemetjes werd gezet voor de topprestatie in ‘The Whale’. Hij mag zich nu een jaar lang de ‘Beste Acteur’ noemen.

Benieuwd naar alle winnaars? Hier kan je het volledige overzicht vinden.

Ook werd eindelijk de volledige trailer van Disney’s ‘The Little Mermaid’ gedropt. Hier lees je er alles over!

Check hieronder de trailer van ‘Everything Everywhere all at Once’:

Ontdek meer