Kandidaten gezocht voor nieuw seizoen 'Belgium's Next Top Model'

Karen Luiken-27 januari 2023 om 07:26- Foto:

Photo by Joren Aranas on Unsplash

Het heeft een paar jaar geduurd, maar ‘Belgium’s Next Top Model’ komt eindelijk met een nieuw seizoen. De show wordt uitgezonden op Streamz en zoekt nog naar kandidaten.

De laatste keer dat er een Vlaamse versie van het programma werd gemaakt, was in 2007. Twee jaar later volgde er nog een editie voor de Benelux, maar daarna hield het voor modellen van Belgische bodem op.

Tot nu. Want ‘Belgium’s Next Top Model’ maakt eindelijk een comeback. ‘For every she, he and they, voor elk kleurtje of maatje; want schoonheid zit in élk van ons’, zo klinkt het in een oproep. ‘Heb jij het in je om professioneel model te worden? Droom je al langer van de catwalks in Milaan of Parijs? Ben je of word je dit jaar achttien jaar? Waag dan je kans.’

De winnaar gaat er vandoor met een modellencontract bij het internationaal gerenommeerde modellenbureau NOAH Mgmt. De jury zal bestaan uit oprichter van dat bedrijf Tom Van Dorpe, topmodel Hannelore Knuts, designer Inge Onsea en stylist Tom Eerebout.

Aanmelden kan hier!

Flo Windey trekt de grens in nieuwe 'faqda'-reeks

Karen Luiken-20 maart 2023 om 11:31

Flo Windey gaat voor een nieuw seizoen van ‘faqda’ weer op zoek naar moeilijk bespreekbare onderwerpen. Dit keer richt ze zich op vier verschillende thema’s, waar ‘consent’ (oftewel wederzijdse toestemming) er één van is.

Hoe trek je een grens? Die vraag staat centraal in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de ‘faqda’-reeks. Flo gaat op zoek naar wat consent juist is en wat niet. Ze trekt de straat op en vraagt voorbijgangers wat consent voor hen betekent.

"Consent is voor mij essentieel. Niet weg te denken”, zegt Flo. “Ik heb een paar ervaringen gehad waar mensen geen toestemming vroegen en over mijn grenzen gingen en dat heeft mij zo slecht doen voelen dat ik niet anders kon doen dan mij er nu nog meer over uit te spreken. Want ik wil me nooit meer zo shit voelen."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is vanaf nu te zien op VRT MAX.

Streamz deelt exclusieve beelden van 'The Last of Us'

Karen Luiken-20 maart 2023 om 09:48

Terwijl fans met smart wachten op het tweede seizoen van ‘The Last of Us’ is er op Streamz alweer iets nieuws over de serie gedropt. De streamingsdienst heeft een exclusieve special gelanceerd waarin de kijker wordt meegenomen achter de schermen.

Het gaat om een documentaire van een half uur met hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsey. Zij vertellen net als maker Neil Druckmann over wat ze nodig hadden om de show te maken. Er komen special effects voorbij en Pascal, die Joe speelt in de serie, vertelt onder andere hoe moeilijk én leuk het was om het barre winterweer te ervaren dat de fictieve post-apocalyptische wereld van 'The Last of Us' bedekt.

‘The Making of The Last of Us’ is vanaf nu te zien op Streamz. Een trailer bekijk je hier:

Ontdek meer