Lucasfilm Games kondigt remake van Star Wars: Knights of the Old Republic aan

Nico De Greef-11 september 2021 om 12:59

Knights of the Old Republic, één van de meest geliefde Star Wars rpg-games aller tijden, krijgt een nieuw leven. Lucasfilm Games heeft namelijk aangekondigd dat een remake van de inmiddels bijna 20 jaar oude game officieel in de maak is.

De remake wordt helemaal van de grond af aan opnieuw opgebouwd en zal grotendeels trouw blijven aan het origineel, laat ontwikkelaar Aspyr Media weten. Het gaat dus voornamelijk om een grafische upgrade met hier en daar enkele kleine tweaks.

Voor Aspyr Media is het de eerste keer dat ze een remake van dit kaliber maken. De studio heeft in het verleden al wel vaker oude Star Wars-games naar moderne platformen overgezet, maar nooit zoals dit. Om die reden is de studio recentelijk dan ook flink uitgebreid en beschikt Aspyr Media nu over een klein leger van ervaren rotten in het vak, waaronder (en dit gaan de fans graag horen) ook enkele ontwikkelaars die aan de originele Kotor-games hebben meegewerkt.

Een releasedatum voor de remake werd nog niet aangekondigd. Wel weten we in ieder geval dat de game als een timed exclusive naar de PlayStation 5 en PC komt.

Zo speel je het 'verborgen' Instagram-spel

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 09:45

Precies wat we nodig hebben: een nieuwe manier om tijd te doden op social media. Instagram heeft stiekem een game in je DM's verstopt.

Wil je het zelf problemen? Simpel! Open een bericht, stuur een emoji naar keuze en druk erop. Bam, je wordt naar het gamescherm gestuurd.

Het doel van het spel is om te voorkomen dat de emoji van het scherm valt door met je vinger een platform te verschuiven waarop de emoji kan blijven stuiteren. Hoe langer je je emoji in de lucht houdt, hoe sneller hij stuitert en hoe moeilijker het wordt.

Maker 'Dragon Ball Z' is op 68-jarige leeftijd overleden

Chelsy Vanlerberghe-08 maart 2024 om 10:38

De wereld neemt afscheid van Akira Toriyama, het genie achter 'Dragon Ball Z'. Hij overleed op 68-jarige leeftijd.

Dragon Ball Z is een Japanse animeserie uit 1980 die ook in ons land erg populair was. Dat was vooral te danken aan de expliciete en bloederige gevechten, iets wat in andere animeseries niet vaak voorkwam. In de serie beschermen Son Goku en zijn vrienden de aarde en andere planeten tegen verschillende schurken.

Daarnaast werkte Toriyama ook mee aan games zoals Dragon Quest en Chrono. Hiermee laat hij een onuitwisbare stempel na in de anime- en gamingwereld.Vaarwel, meester van de manga.

Ontdek meer