Lucasfilm Games kondigt remake van Star Wars: Knights of the Old Republic aan

Nico De Greef-11 september 2021 om 12:59

Knights of the Old Republic, één van de meest geliefde Star Wars rpg-games aller tijden, krijgt een nieuw leven. Lucasfilm Games heeft namelijk aangekondigd dat een remake van de inmiddels bijna 20 jaar oude game officieel in de maak is.

De remake wordt helemaal van de grond af aan opnieuw opgebouwd en zal grotendeels trouw blijven aan het origineel, laat ontwikkelaar Aspyr Media weten. Het gaat dus voornamelijk om een grafische upgrade met hier en daar enkele kleine tweaks.

Voor Aspyr Media is het de eerste keer dat ze een remake van dit kaliber maken. De studio heeft in het verleden al wel vaker oude Star Wars-games naar moderne platformen overgezet, maar nooit zoals dit. Om die reden is de studio recentelijk dan ook flink uitgebreid en beschikt Aspyr Media nu over een klein leger van ervaren rotten in het vak, waaronder (en dit gaan de fans graag horen) ook enkele ontwikkelaars die aan de originele Kotor-games hebben meegewerkt.

Een releasedatum voor de remake werd nog niet aangekondigd. Wel weten we in ieder geval dat de game als een timed exclusive naar de PlayStation 5 en PC komt.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

'Assassin’s Creed' komt naar de Nintendo Switch!

Dieter Blarinckx-12 januari 2022 om 07:12

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want Ubisoft heeft aangekondigd dat een van de meest geliefde spellen ter wereld binnenkort naar de Nintendo Switch komt! Vanaf 17 februari kan je immers de hele Ezio-saga herbeleven in ‘Assassin’s Creed: The Ezio Collection’ op je Nintendo Switch.

‘Assassin’s Creed: The Ezio Collection’ bevat de drie verhalen waarin we de legendarische assassijn Ezio Auditore volgen. Het gaat om Assassin's Creed II, Brotherhood en Revelations. Een paar jaar geleden kwam 'The Ezio Collection' al in een geremasterde versie uit voor PS4, maar de Nintendo Switch bleef nog uit. Tot nu...

Vanaf 17 februari neemt Ezio je dus mee op zijn avonturen. Een prijs is helaas nog niet bekend. Check de trailer hieronder:

Ontdek meer