Vlaanderen krijgt een springkastelenfestival!

Karen Luiken-16 juli 2021 om 04:00

​De hele dag springen, lachen en naar deuntjes luisteren die dj’s door de speakers laten knallen. Het kan eind deze maand allemaal in ons eigen Belgenlandje. In het plaatsje Laarne wordt in het weekend van zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus een heus springkastelenfestival georganiseerd. En geloof ons: daar wil je bij zijn.​

Tijdens het festival, dat de naam FestiBounce heeft gekregen, kun je jouw innerlijke kind helemaal uit zijn plaat laten gaan. Overdag is het de beurt aan de jonge generatie en kunnen de jonkies genieten van 3000 m2 springkastelen, spelletjes en allerlei andere activiteiten. Zaterdagavond worden de kleintjes weggestuurd en mogen volwassenen hun ding doen. Terwijl twee dj’s zorgen voor de muziek, kan er onder het genot van een drankje tot middernacht gesprongen en gedanst worden.

Het programma voor volwassenen start zaterdag om 19.00 uur en gaat door tot 00.00 uur. Kaartjes zijn voor een bedrag van twintig euro verkrijgbaar via deze site​. Je moet minimaal zestien jaar oud zijn om welkom te worden geheten.

(Photo by Caique Silva on Unsplash)

J. Cole en Future komen naar hiphopfestival WOO HAH!

Karen Luiken-21 januari 2022 om 08:34

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar met een beetje geluk kunnen we deze zomer eindelijk weer maximaal feesten. Festivalorganisaties zijn in ieder geval vast druk bezig met de voorbereidingen en daar doet WOO HAH! natuurlijk vrolijk aan mee. De organisatie van het evenement heeft een deel van de line-up bekendgemaakt en we kunnen je vertellen: die is niet mis.

Eerder werd al duidelijk dat WOO HAH! de handen voor komende editie ineen slaat met de Amerikaanse festivalorganisatie Rolling Loud. Samen komen ze met een line-up waar je u tegen zegt. Zo komen grote artiesten als J. Cole, Future, Dave en Roddy Ricch in het weekend van 1, 2 en 3 juli naar de Beekse Bergen in het Nederlandse plaatsje Hilvarenbeek.

Andere artiesten waarvan bekend is dat ze zullen optreden, zijn Jack Harlow, Polo G, Flo Milli, Bia en Central Cee. De complete line-up wordt later naar buiten gebracht.

(Photo by Anthony DELANOIX on Unsplash)

Dit is (tot nu toe) de line-up voor Sziget

Karen Luiken-14 januari 2022 om 15:37

De organisatie van Sziget heeft feestliefhebbers nóg meer reden gegeven om uit te kijken naar het festivalseizoen. Gisteren is aangekondigd dat onder meer Kensington op de komende editie zal staan.

Eerder liet de organisatie al weten dat ook Arctic Monkeys, Dua Lipa en Kings of Leon van de partij zijn. Hetzelfde geldt voor onder anderen Stromae, Bastile, Jon Hopkins, Sigrid, Ronnie Flex, Alan Walker, Jungle, Yung Lean en Little Simz.

Voor Kensington wordt het alweer het vierde muzikale bezoekje aan Sziget. “Het is te gek om terug te keren naar één van onze favoriete festivals in de wereld”, aldus de band. “Niets dan geweldige herinneringen, dus we hopen dat we daar een episch vervolg aan kunnen geven. Het is een eer om op de Main Stage te spelen en we kunnen niet wachten tot we weer op het eiland zijn!”

Sziget vindt plaats van 10 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest. Full Festival Passes (€290) en 3-Day Passes (€195) zijn te te koop via www.szigetfestival.com.

Ontdek meer