Schimmel uit 'The Last of Us' bestaat echt

Karen Luiken-23 januari 2023 om 07:10

De schimmel die mensen in ‘The Last Of Us’ in zombies transformeert, blijkt echt te bestaan. Deskundigen zeggen volgens het AD dat de parasiet gezien wordt bij insecten. Godzijdank niet bij mensen.

De eerste aflevering van de langverwachte serie ‘The Last Of Us’ begint met een waarschuwing van een wetenschapper. Die zegt in een televisieprogramma dat er een schimmel bestaat die mensen zou kunnen infecteren.

Voor een deel heeft de wetenschapper gelijk: de schimmel waar hij het over heeft, de zogenoemde cordyceps, bestaat echt. Wat alleen niet klopt, is dat de parasiet ervoor kan zorgen dat mensen bloeddorstige wezens worden. De schimmel richt zich voornamelijk op insecten.

Deskundige Charissa de Bekker legt volgens het AD uit dat als een mier geïnfecteerd wordt door de schimmel, hij snel zal overlijden. Hij is bezeten en wordt dan ook wel ‘zombiemier’ genoemd. Zodra hij eenmaal dood is, wordt hij door de schimmel verteert en vormt zich uit de kop een vruchtlichaam waarmee de schimmel zijn sporen verspreidt. Daar worden vervolgens andere mieren mee geïnfecteerd.

Concertfilm over Beyoncé in de maak

Karen Luiken-02 oktober 2023 om 12:25

Na Taylor Swift heeft ook Beyoncé een concertfilm in de maak. Afgelopen weekend tijdens de laatste show van haar Renaissance World Tour toonde ze een trailer van dat aanstaande project.

Beyoncé is volgens bronnen van Variety al jaren bezig met het maken van de concertfilm. Er komen verschillende elementen aan bod: van de opbouw van haar tournee tot het maken van haar album.

Volgens de officiële omschrijving accentueert de film de reis van de ‘Renaissance World Tour’, vanaf de aftrap in Stockholm tot het laatste concert in Kansas City’. “Het gaat over Beyoncé’s intentie, harde werk, betrokkenheid bij elk aspect van de productie, haar creatieve geest en doel om haar nalatenschap te creëren en haar vak onder de knie te krijgen”, zo klinkt het.

De film verschijnt op 12 januari in de bioscoop.

Opnames vierde seizoen 'Emily in Paris' eindelijk gepland

Karen Luiken-02 oktober 2023 om 06:29

Het duurt wat langer dan verwacht, maar de opnames van ‘Emily in Paris’ zijn eindelijk gepland. Variety meldt dat de camera’s in januari gaan draaien.

Dat de opnames later starten dan eigenlijk de bedoeling was, heeft deels te maken met de grote staking in Hollywood, waarbij scriptschrijvers lange tijd hun werk stillegden. Zij gaan nu eindelijk weer aan het werk.

Verder zijn de Olympische Spelen die komende zomer in Parijs van start gaan, ook een struikelblok. Van juni tot september zijn alle shoots in Parijs verboden. En laten de opnames van ‘Emily in Paris’ nou net in die stad plaatsvinden...

De makers van 'Emily in Paris' willen de Olympische Spelen-gekte voor zijn en starten daarom in januari met de opnames.

Ontdek meer