Dit is hoe lang alle afleveringen van 'The Last of Us' duren

Karen Luiken-20 januari 2023 om 07:45

De langverwachte serie ‘The Last Of Us’ is afgelopen maandag eindelijk van start gegaan. Het spektakel begon met een lange aflevering van bijna anderhalf uur. Kunnen we van alle andere afleveringen dezelfde kijkduur verwachten?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: nee, dat kunnen we niet. De eerste aflevering was met 81 minuten ook meteen de langste. De derde aflevering komt met 76 minuten in de buurt, maar de andere episodes duren allemaal niet langer dan een uur. Dit is volgens de website as de complete lijst:

  • Aflevering 1: 81 minuten
  • Aflevering 2: 53 minuten
  • Aflevering 3: 76 minuten
  • Aflevering 4: 46 minuten
  • Aflevering 5: 59 minuten
  • Aflevering 6: 59 minuten
  • Aflevering 7: 56 minuten
  • Aflevering 8: 51 minuten
  • Aflevering 9: 43 minuten

‘The Last Of Us’ is oorspronkelijk een populaire videogame, maar is nu door HBO omgevormd tot een serie. Belle Ramsey, bekend van ‘Game of Thrones’, speelt Ellie in de serie. Pedro Pascal, die je ook kunt kennen van titels als ‘Game of Thrones’ of ‘The Mandalorian’, kruipt in de huid van Joel.

Opnames tweede seizoen 'Knokke off' van start

Karen Luiken-16 april 2024 om 10:05- Foto:

Mayli Sterkendries / VRT

Het uitkijken naar het tweede seizoen van ‘Knokke off’ kan beginnen. VRT maakt vandaag bekend dat de opnames van het langverwachte vervolg officieel van start zijn gegaan.

Het tweede seizoen gaat verder na de dramatische gebeurtenissen van vorig seizoen waarbij we Louise, Daan en Alex volgen in hun zoektocht naar liefde en erkenning. Kiest de knappe, rijke Louise voor de sympathieke volksjongen, voor de flamboyante miljonairszoon, of toch voor zichzelf? Ontsnappen de jongeren uit de wereld van verderf waarin ze zijn opgegroeid? En komen hun meedogenloze ouders nog steeds overal mee weg wanneer de grootmoeder van Alex orde op zaken komt stellen?

De hoofdrollen worden wederom gespeeld door Pommelien Thijs als Louise, Willem De Schryver als Alex en Eliyha Altena als Daan. Andere terugkomers zijn Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Pieter Genard, Anna Drijver, Jasmine Sendar en Emma Moorgat. Verder komen er ook een aantal nieuwe gezichten bij, waar nu nog niks over bekend is. Daar deelt VRT later meer over.

Mayli Sterkendries / VRT

Nieuwe miersoort vernoemd naar Voldemort

Karen Luiken-16 april 2024 om 06:07

Voldemort is niet langer alleen de schurk uit de ‘Harry Potter’-reeks. De naam is vanaf nu ook verbonden aan een nieuw ontdekte miersoort.

De mier werd begin vorige maand voor het eerst gespot in Pilbara, een regio in het westen van Australië. Het beestje heeft een bleek, lang lijf en wordt daarom vergeleken met Voldemort uit ‘Harry Potter’. Onderzoeker Mark Wong, groot fan van ‘Harry Potter’, besloot de mier de naam Leptanilla voldemort te geven.

Het is niet de eerste keer dat een dier wordt vernoemd naar een ‘Harry Potter’-personage. Ook Severus Snape, Lucius Malfoy en Gryffindor hebben een naar hun vernoemde diersoort rondlopen. Bij de eerste in dit rijtje gaat het om een krab, bij de tweede om een wesp en bij de derde om een spin.

Ontdek meer