De winter sluit je dit jaar af met Snowclash

Karen Luiken-19 januari 2023 om 07:48

Hoe sluit je de winter beter af dan met een vakantie in de sneeuw? Wintersportliefhebbers kunnen in de week van 1 tot en met 8 april mee met Snowclash, een trip waar het beste van twee werelden samenkomt: skiën en feesten.

Snowclash wordt omschreven als dé afsluiter van de winter voor de Belgen in de Franse Alpen. Tijdens de reis worden er iedere dag allerlei activiteiten georganiseerd, zowel op als rondom de piste. Denk aan waterskiën, Mario Kart, een poolparty en freestyle shows.

Na al dat gesport zin in een biertje? Dan kun je door naar de après-ski, waar je kunt dansen tijdens optredens van Kate Ryan, Pat Krimson, Flavour Drop, 5NAPBACK, WLC, C-Man, Arthur Lewis, Unregular, Toulouse en vele anderen.

Het hele festijn vindt plaats in Les Arcs, een gebied gelegen in Frankrijk tegen de grens met Italië. Je vindt er 200 kilometer aan piste, waaronder 104 kilometer aan blauwe pistes, 70 kilometer aan rode en 26 kilometer aan zwarte. Allemaal te bereiken door 52 verschillende skiliften.

Wil jij hier bijzijn? Via deze link kun je voor nog geen 500 euro een early bird ticket kopen. Inclusief skipas, zeven overnachtingen, spectaculaire winter games en een fantastische après-ski!

NMBS test stiltewagons

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:09

Wie vaak de trein neemt leest dit artikel best even verder, want het zou kunnen dat je binnenkort terechtkomt in een stiltewagon. Dat nieuwe concept gaat NMBS immers binnenkort beginnen testen.

"Om de stilte en rust in dit rijtuig te bewaren, is het aanbevolen om in deze wagons niet hardop met elkaar te praten of te telefoneren, het volume van hoofdtelefoons of oortjes niet te luid te zetten en om je mobiele telefoons op stil te zetten", klinkt het in het persbericht van NMBS.

Deze stille wagons zullen zich voor- en achteraan de trein bevinden, in tweede klasse. Dat wil dus zeggen dat je helemaal geen toeslag moet betalen en dat je geen plekje moet reserveren.

Het nieuwe concept zal eerst getest worden op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Thalys verdwijnt tegen eind dit jaar

Dieter Blarinckx-24 januari 2023 om 18:50

Het zal het einde van een tijdperk zijn: tegen eind dit jaar zal de merknaam Thalys verdwijnen. De reden? Eurostar en Thalys fuseren. En dat wil helaas ook zeggen dat ze verder zullen gaan onder de naam Eurostar en niet Thalys.

Vanaf eind dit jaar zullen alle hogesnelheidstreinen tussen Brussel, Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen rijden onder de naam Eurostar. De huidige treinen van Thalys krijgen een nieuwe naam én een nieuw logo. De merknaam Thalys zal dus voorgoed verdwijnen.

Het nieuwe logo is een ster die symbool moet staan voor de verbindingen die de treinen aanbieden. Dat logo zal op alle treinen worden geplaatst, zowel die van Eurostar als Thalys.

Check hieronder het nieuwe logo dat online werd gedropt door de Eurostar Group:

Ontdek meer