De winter sluit je dit jaar af met Snowclash

Karen Luiken-19 januari 2023 om 07:48

Hoe sluit je de winter beter af dan met een vakantie in de sneeuw? Wintersportliefhebbers kunnen in de week van 1 tot en met 8 april mee met Snowclash, een trip waar het beste van twee werelden samenkomt: skiën en feesten.

Snowclash wordt omschreven als dé afsluiter van de winter voor de Belgen in de Franse Alpen. Tijdens de reis worden er iedere dag allerlei activiteiten georganiseerd, zowel op als rondom de piste. Denk aan waterskiën, Mario Kart, een poolparty en freestyle shows.

Na al dat gesport zin in een biertje? Dan kun je door naar de après-ski, waar je kunt dansen tijdens optredens van Kate Ryan, Pat Krimson, Flavour Drop, 5NAPBACK, WLC, C-Man, Arthur Lewis, Unregular, Toulouse en vele anderen.

Het hele festijn vindt plaats in Les Arcs, een gebied gelegen in Frankrijk tegen de grens met Italië. Je vindt er 200 kilometer aan piste, waaronder 104 kilometer aan blauwe pistes, 70 kilometer aan rode en 26 kilometer aan zwarte. Allemaal te bereiken door 52 verschillende skiliften.

Wil jij hier bijzijn? Via deze link kun je voor nog geen 500 euro een early bird ticket kopen. Inclusief skipas, zeven overnachtingen, spectaculaire winter games en een fantastische après-ski!

Haai gespot bij kust Gran Canaria, strand gesloten

Karen Luiken-17 juni 2024 om 09:30- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Ga je deze zomer naar Gran Canaria? Lees dan vooral niet verder als je zorgeloos van je vakantie wilt kunnen genieten. Een strand op het eiland is tijdelijk gesloten nadat er in het water een twee meter lange haai is gespot. Dat meldt Mirror.

Het gaat om het strand Melenara Beach aan de oostkant van het eiland. Verschillende mensen lagen in het water toen de haai langs zwom. “De strandwacht begon op zijn fluitje te blazen en gaf aan dat iedereen uit het water moest komen”, aldus een meisje volgens Mirror. “Ik keek om me heen en zag een vin.” Een vriend van het meisje dat er ook bij was, zegt: “Toen we de vin boven het water uit zagen steken, zijn we zo snel mogelijk uit het water in de richting van het strand gegaan.”

De haai blijkt een hamerhaai te zijn. Hulpdiensten hebben het dier proberen te lokaliseren, maar dat is tot nu toe nog zonder resultaat. Het is niet duidelijk hoe lang het strand gesloten blijft.

Gent brengt historische plekken tot leven met augmented reality

Simon Smetryns-12 juni 2024 om 14:43

Met de nieuwe gratis applicatie Lens on Ghent gaan bezoekers op stap door de Gentse geschiedenis. Via augmented reality komen drie iconische plekken weer tot leven. Zo zie je op de Gras- en Korenlei historische schepen aanmeren. Langs de wandellussen zorgt een audiogids voor interessante weetjes.

Gent zag er in een ver verleden helemaal anders uit. De Stad Gent en Proximus sloegen de handen in elkaar om dat cultureel erfgoed tastbaar te maken via augmented reality. Met de gratis app Lens On Ghent genieten Gentenaars en bezoekers van een uitgestippelde stadswandeling en enkele interactieve ervaringen onderweg.

Wie op de Bijlokesite rondwandelt, kan digitaal 'binnengluren' in de eeuwenoude concertzaal en beleeft de transformatie van middeleeuws hospitaal tot het hedendaags muziekcentrum De Bijloke. In het Prinsenhof komt het reusachtige Hof ten Walle opnieuw tevoorschijn, een volledig ommuurd paleis dat doorheen de eeuwen bewoond werd door graven, hertogen en rijke patriciërs, maar in verval raakte. Langs de Gras- en Korenlei zien wandelaars dan weer de aangemeerde schepen die wijzen op de drukke havenactiviteit die daar vroeger plaatsvond.

Audiogids

Wie het traject aflegt met de app, wordt onderweg getrakteerd op tal van weetjes uit de Gentse geschiedenis. Liefhebbers kunnen hun route bovendien naar believen inkorten of uitbreiden aan de hand van verschillende wandellussen op een digitale kaart, goed voor zo'n 13 kilometer stapplezier. Die lussen passeren niet alleen langs de Gentse kuip, maar sturen wandelaars onder meer ook langs het Kunstenkwartier, het Prinsenhof en Portus Ganda.

De app is binnen een paar dagen gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store in het Nederlands, Frans en Engels.

Ontdek meer