Nieuwe Disney-films alleen in bioscopen in première

Karen Luiken-11 september 2021 om 06:43

Disney heeft het afgelopen jaar meerdere films zowel in de bioscoop als via de streamingsdienst Disney+ in première laten gaan. De kans is echter klein dat het bedrijf die opzet doorzet. Het heeft laten weten nieuwe titels de rest van het jaar alleen nog maar op het witte doek een première te willen geven.

Corona zorgde er lange tijd voor dat cinema’s de deuren gesloten moesten houden of slechts een beperkt aantal bezoekers toe konden laten. Voor Disney zat er daarom niets anders op dan nieuwe films tegelijkertijd in bioscopen als op haar streamingsdienst te laten verschijnen. Dat gebeurde onder meer met ‘Black Widow’, ‘Cruella’ en ‘Jungle Cruise’.

Bij films als ‘Eternals’, ‘The Last Duel’, ‘West Side Story’ en ‘The King’s Man’ gaat Disney het helemaal anders doen. Die titels zullen volgens NU.nl eerst 45 dagen op het witte doek te zien zijn voor ze online worden gegooid. De animatiefilm ‘Encanto’ krijgt eind november ook een bioscooprelease, maar doet er iets minder lang over om naar Disney+ te komen. Vanwege kerst verschijnt het pareltje na 30 dagen al op de streamingsdienst.

(Photo by pan xiaozhen on Unsplash)

Chris Pratt speelt Mario in nieuwe 'Super Mario'-film!

Dieter Blarinckx-25 september 2021 om 14:38

Wie fan is van de 'Super Mario' games en daarnaast ook Chris Pratt graag ziet acteren, is in for a treat! Eerder deze week werd namelijk aangekondigd dat Chris Pratt, die je vooral kent van ‘Jurassic World’ en ‘Guardians of the Galaxy’, de hoofdrol zal spelen in een nieuwe film gebaseerd op de coole ‘Super Mario’-games!

De animatiefilm zal in samenwerking met Nintendo worden gemaakt om zo getrouw mogelijk te blijven aan de games. Naast Pratt in de hoofdrol, kan de film ook rekenen op andere grote namen. Princess Peach zal worden vertolkt door Anya Taylor-Joy, die we kennen uit ‘The Queen’s Gambit’. Schurk Bowser wordt dan weer gespeeld door Jack Black.

De film wordt voorlopig verwacht rond december 2022!

'Fifty Shades Freed' komt naar Netflix!

Karen Luiken-24 september 2021 om 05:30

De gebeden van ‘Fifty Shades’-fans worden gehoord. De derde en laatste film uit de erotische reeks komt na veel geduld eindelijk naar Netflix. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar er is meer: je hoeft er helemaal niet lang meer op te wachten!

In ‘Fifty Shades Freed’ zien we hoe de pasgetrouwde Christian en Anastasia een prachtige toekomst tegemoet gaan. Althans, dat hopen ze. Er wordt al snel roet in het eten gegooid wanneer Jack Hyde, de voormalige baas van Anastasia, in beeld komt. Hij wil wraak en doet er alles aan om dat te krijgen.

De film met Jamie Dornan en Dakota Johnson in de hoofdrollen zal op 6 oktober op Netflix verschijnen.

Ontdek meer