Nieuwe Disney-films alleen in bioscopen in première

Karen Luiken-11 september 2021 om 06:43

Disney heeft het afgelopen jaar meerdere films zowel in de bioscoop als via de streamingsdienst Disney+ in première laten gaan. De kans is echter klein dat het bedrijf die opzet doorzet. Het heeft laten weten nieuwe titels de rest van het jaar alleen nog maar op het witte doek een première te willen geven.

Corona zorgde er lange tijd voor dat cinema’s de deuren gesloten moesten houden of slechts een beperkt aantal bezoekers toe konden laten. Voor Disney zat er daarom niets anders op dan nieuwe films tegelijkertijd in bioscopen als op haar streamingsdienst te laten verschijnen. Dat gebeurde onder meer met ‘Black Widow’, ‘Cruella’ en ‘Jungle Cruise’.

Bij films als ‘Eternals’, ‘The Last Duel’, ‘West Side Story’ en ‘The King’s Man’ gaat Disney het helemaal anders doen. Die titels zullen volgens NU.nl eerst 45 dagen op het witte doek te zien zijn voor ze online worden gegooid. De animatiefilm ‘Encanto’ krijgt eind november ook een bioscooprelease, maar doet er iets minder lang over om naar Disney+ te komen. Vanwege kerst verschijnt het pareltje na 30 dagen al op de streamingsdienst.

(Photo by pan xiaozhen on Unsplash)

Waarschijnlijk geen dwergen in live action-remake 'Sneeuwwitje'

Karen Luiken-27 januari 2022 om 07:30

Disney’s nieuwste live action-remake over Sneeuwwitje gaat er waarschijnlijk heel anders uit zien dan het origineel. De zeven dwergen die in het oorspronkelijke verhaal een grote rol spelen, worden hoogstwaarschijnlijk vervangen door ‘magische wezens’. Dat meldt The Wrap.

Het nieuws dat er een live action-remake over ‘Sneeuwwitje’ komt, is al even bekend. Veel fans zijn blij met de plannen, maar tegelijkertijd klinkt er ook kritiek. Peter Dinklage, een acteur die een grote rol speelt in ‘Game of Thrones’, is het niet eens met de film en noemt ‘het verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven’ achterlijk.

Disney heeft gereageerd op de kritiek en laat inmiddels weten dat de zeven dwergen uit het origineel niet als dwergen zullen worden afgebeeld. “Om te voorkomen dat de stereotypen uit de originele animatiefilm worden versterkt, pakken we deze zeven personages op een andere manier aan en hebben we overleg gepleegd met leden van de dwerggemeenschap”, aldus Disney volgens The Wrap in een verklaring. In plaats van dwergen te casten, zal Disney ‘magische wezens’ in de film verwerken. Het is nog niet duidelijk hoe dat wordt precies wordt vormgegeven.

'Dune' komt even terug in IMAX!

Dieter Blarinckx-26 januari 2022 om 20:16

Wie helemaal in de ban was van de science-fictionfilm 'Dune', gaan we nu héél blij maken. Bioscoopketen heeft namelijk aangekondigd dat ze 'Dune' tijdelijk hernemen op de best mogelijke manier: op een reuzegroot IMAX-scherm in Kinepolis Brussel en Antwerpen. Dat werd bekendgemaakt via sociale media.

‘Dune’ vertelt het mythische heldenverhaal van Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen, maar daar is niets wat het lijkt.

Nog tot en met 7 februari kan je 'Dune' (her)ontdekken in de gigantische IMAX-zalen in Kinepolis Brussel en Antwerpen. Meer info kan je hier vinden.

Ontdek meer