Meer zieken in 2022 dan vorige jaren

Dieter Blarinckx-17 januari 2023 om 14:04- Foto:

Kruidvat.be

Het coronavirus heeft duidelijk een effect gehad op ons immuunsysteem, want uit recente wetenschappelijke studies blijkt namelijk dat we in 2022 gemiddeld meer ziek waren dan in voorgaande jaren.

Gemiddeld zou de werkende Belg zo'n 7,5 dagen thuis hebben gezeten door ziekte. Dat is gemiddeld gezien zelfs één volledige dag meer dan in 2021 en twee dagen meer dan in 2020.

Vooral in de maand december waren er opmerkelijk meer zieken. Dit vooral door de virale griep en RSV (respiratoir syncytieel virus).

Wat de studie ook aantoonde is dat het vooral mensen zijn tussen 30 en 35 die vaker ziek zijn voor kortere periodes. Oudere werknemers bleken minder lang ziek te zijn.

Maar natuurlijk is door de coronapandemie veel veranderd, ook in de mentaliteit van werknemers: "Sindsdien blijven mensen sneller thuis van het werk als ze zich minder goed voelen. Stressvolle tijden en hoge werkdruk wegen op het mentale welzijn van werknemers en dat heeft effect op de ziektecijfers", klinkt het bij Miet Vanhegen, expert welzijn bij Acerta Consult.

30-jarige vrouw overleden na aanval haai bij Canarische Eilanden

Karen Luiken-19 september 2024 om 08:21- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Een Duitse toerist is overleden nadat ze maandag werd gebeten door een haai tijdens een zeiltocht bij de Canarische Eilanden. Dat melden verschillende media.

De 30-jarige vrouw was aan boord van een zeiltocht met een catamaran en zwom in het water toen ze werd aangevallen door een haai. Ze verloor een been bij de aanval en werd met spoed door een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam ze helaas niet levend aan; ze overleed tijdens de vlucht aan een hartaanval.

In het afgelopen jaar zijn er wereldwijd 14 gevallen van haaienaanvallen bekend waarbij mensen om het leven kwamen. Minder dan een maand geleden stierf een 16-jarige middelbare scholier in Jamaica door een aanval van een haai, en in juli verloor een surfer zijn been nadat een grote witte haai hem aanviel in Australië. De maand daarvoor kwam een andere surfer om het leven voor de kust van Hawaï.

Gamespeciaalzaak Game Mania doet officieel de boeken toe

Nico De Greef-15 september 2024 om 10:35

Eén van de laatste fysieke gamespeciaalzaken van het land, Game Mania, gooit de handdoek in de ring. Het bedrijf, dat over een 30-tal winkelpanden in België en Nederland beschikte, is officieel failliet verklaard. Alle fysieke winkels en de online webshop zijn sinds deze maand niet meer toegankelijk. Talrijke games en gadgets die nog in voorraad waren, zullen worden geveild.

Game Mania was een van de laatste gamespeciaalzaken die hard inzette op fysieke media. Echter door de versnelde digitalisering van de game-industrie en moordende concurrentie, begon het steeds moeilijker te worden voor het bedrijf om het hoofd boven het water te houden. Het duurde dan ook niet lang tot Game Mania in slechte papieren terechtkwam.

Eind juni had de winkelketen bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen al bescherming (lees: uitstel van betaling) tegen zijn schuldeisers aangevraagd en gekregen, waarna een zoektocht naar een overnemer konden worden gelanceerd. Uiteindelijk kon er geen overnemer worden gevonden en vroeg het bedrijf op dinsdag 3 september officieel het faillissement aan, waarna onmiddellijk alle fysieke winkelketens werden gesloten. De online webshop bleef nog een tijdje langer open, maar is inmiddels ook niet langer operationeel.

Als gevolg van het faillissement kunnen klanten die nog over een (digitale) waardebon beschikken, deze niet langer meer inruilen. Ook kunnen ze geen openstaande pre-orders meer cancellen om hun geld proberen terug te krijgen. Dat geld zal namelijk worden gebruikt om de schuldeisers te betalen.

De resterende inboedel - bestaande uit onder meer video games, consoles en grote life-sized standbeelden van gamekarakters - van de winkelketens wordt in de komende dagen geveild.

Game Mania werd in 1992 te Merksem opgericht door Peter Bergmans, Benny Cockx en Etienne Delrue, en was meer dan 30 jaar lang actief in België en Nederland.

Ontdek meer