Zoektocht naar vers danstalent in gloednieuw programma

Karen Luiken-17 januari 2023 om 11:45

De Vlaamse beeldbuis krijgt er een nieuwe talentenjacht bij. Zender Eén komt met het programma ‘The greatest dancer van Vlaanderen’, een zoektocht naar het beste, mooiste en meest virtuose danstalent van onze streken.

Van hiphop en popping tot Afrikaanse dans en ballet. Gedanst door jong, oud, solo’s, duo’s of groepen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is welkom in ‘The greatest dancer of Vlaanderen’.

Wie zich aanmeldt en wordt uitgenodigd voor een auditie, wordt door een publiek van 700 mensen bekeken. Zij staan achter een grote spiegel en beslissen of ze de dans goed genoeg vinden of niet. Pas als 75 procent van het publiek ‘ja’ stemt, mag de danser door en maakt hij kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows.

Aan het einde van vijf afleveringen met audities kiezen de deelnemende coaches elk hun top drie om mee verder te gaan. De coaches in kwestie zijn de Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa, choreografe en danseres Laurien Decibel en Niels Destadsbader.

“Het beoordelen van de techniek van een danser of danseres laat ik over aan de andere coaches", zegt Niels. "Je mag als danser nog zo technisch sterk zijn, alleen het verhaal dat je overbrengt zal het verschil maken het publiek. Ik wil vooral voelen hoe een performance bij mij binnenkomt.”

‘The greatest dancer van Vlaanderen’ is vanaf 4 februari elke zaterdagavond om 20.15 uur te zien op Eén en VRT MAX.

Welk element uit Avatar ben jij? Netflix lanceert quiz

Karen Luiken-17 februari 2024 om 07:58

Lucht, aarde, water of vuur. Welk element hoort bij jou? Om daarachter te komen kun je nu een speciaal door Netflix in het leven geroepen quiz doen.

De vier naties Air Nomands, Earth Kingdom, Water Tribe en Fire Nation spelen een belangrijke rol in de langverwachte Netflix-serie ‘Avatar: The Last Airbender’, die vanaf donderdag 22 februari te zien zal zijn. Elk element heeft zo zijn betekenis, maar welke past het best bij jou? Netflix heeft tien simpele vragen opgesteld die, als je ze allemaal naar waarheid invult, voor een antwoord zullen zorgen.

Eén van de vragen luidt als volgt: je wordt wakker in een boot en weet niet meer hoe je heet of bij welke natie je hoort. De kapitein doet een aardig aanbod om je te helpen. Wat doe je? Het antwoord dat je geeft, heeft – uiteraard – invloed op de uitslag. Klik hier voor de complete quiz.

'Outer Banks'-acteur opgepakt

Karen Luiken-16 februari 2024 om 16:02

Austin North heeft zichzelf flink in de nesten gewerkt. De acteur, vooral bekend door zijn rol in ‘Outer Banks’, is opgepakt door de politie nadat hij personeelsleden van een ziekenhuis in Las Vegas had aangevallen. Dat meldt TMZ.

Tijdens een bezoekje aan het ziekenhuis zou Austin zich agressief hebben gedragen door op de eerste hulp een verpleegster te slaan en twee andere medewerkers te duwen. Beveiligers hielden hem vast tot politieagenten arriveerden en hem meenamen naar het politiebureau. Daar heeft de acteur een tijdje gezeten, totdat hij op borgtocht vrijkwam.

Via Instagram reageert Austin op het hele gebeuren. Hij heeft spijt van zijn acties en kan zich naar eigen zeggen maar weinig herinneren van wat er allemaal heeft plaatsgevonden. “Mijn vriend bracht me naar het ziekenhuis omdat ik dacht dat ik een hartaanval kreeg”, aldus de acteur.

Na verschillende tests bleek het niet om een hartaanval, maar om een ernstige paniekaanval gegaan. “Ik kan me niet veel herinneren van die dag in het ziekenhuis. Ik heb heel veel respect voor de hulpverleners en medewerkers. Ik kamp al jaren met angsten en dit was de meest extreme paniekaanval die ik ooit heb gehad.”

Ontdek meer