Zoektocht naar vers danstalent in gloednieuw programma

Karen Luiken-17 januari 2023 om 11:45

De Vlaamse beeldbuis krijgt er een nieuwe talentenjacht bij. Zender Eén komt met het programma ‘The greatest dancer van Vlaanderen’, een zoektocht naar het beste, mooiste en meest virtuose danstalent van onze streken.

Van hiphop en popping tot Afrikaanse dans en ballet. Gedanst door jong, oud, solo’s, duo’s of groepen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is welkom in ‘The greatest dancer of Vlaanderen’.

Wie zich aanmeldt en wordt uitgenodigd voor een auditie, wordt door een publiek van 700 mensen bekeken. Zij staan achter een grote spiegel en beslissen of ze de dans goed genoeg vinden of niet. Pas als 75 procent van het publiek ‘ja’ stemt, mag de danser door en maakt hij kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows.

Aan het einde van vijf afleveringen met audities kiezen de deelnemende coaches elk hun top drie om mee verder te gaan. De coaches in kwestie zijn de Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa, choreografe en danseres Laurien Decibel en Niels Destadsbader.

“Het beoordelen van de techniek van een danser of danseres laat ik over aan de andere coaches", zegt Niels. "Je mag als danser nog zo technisch sterk zijn, alleen het verhaal dat je overbrengt zal het verschil maken het publiek. Ik wil vooral voelen hoe een performance bij mij binnenkomt.”

‘The greatest dancer van Vlaanderen’ is vanaf 4 februari elke zaterdagavond om 20.15 uur te zien op Eén en VRT MAX.

Yay! Vijfde seizoen 'Love is Blind' vanaf nu te zien

Karen Luiken-22 september 2023 om 07:08

De grote dag is aangebroken. Vanaf vandaag kunnen liefhebbers weer genieten van een flinke dosis liefde en drama. Het nieuwste seizoen van ‘Love is Blind’ staat op Netflix!

Voor ‘Love is Blind’ hebben singles die geliefd willen worden in plaats van hoe ze eruitzien zich aangemeld voor een ultiem datingexperiment. Zonder afleiding van de buitenwereld en zonder elkaar te kunnen zien, praten ze in zogenoemde pods met elkaar, in de hoop de ultieme connectie te vinden.

Als er eenmaal een liefdesband is gelegd, verloven ze zich met elkaar en krijgen ze eindelijk de kans om elkaar in real life te ontmoeten. Eenmaal terug in de echte wereld leren de koppels elkaar nog beter kennen terwijl ze hun trouwdag plannen. Kunnen ze hun emotionele band omzetten in iets fysieks?

Het is alweer het vijfde seizoen van ‘Love is Blind’. Hieronder zie je een klein opwarmertje.

'Sophie Turner las via media over eigen scheiding'

Karen Luiken-22 september 2023 om 06:57

Sophie Turner kwam er via berichten in de media achter dat Joe Jonas een scheiding had aangevraagd. Dat zeggen advocaten van de ‘Game of Thrones’-ster volgens Amerikaanse media.

Begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat Joe na vier jaar huwelijk een verzoek voor een scheiding had ingediend. Sophie, die samen met Joe twee kinderen heeft, zou daar versteld van hebben gestaan. De breuk van het huwelijk kwam volgens haar ‘zeer plotseling’.

“De partijen hadden op 15 augustus ruzie”, zeggen de advocaten van Sophie. “Op of rond 1 september heeft de vader een echtscheidingszaak tegen de moeder aangespannen. Op of rond 5 september kwam de moeder er via de media achter dat de vader een echtscheiding had aangevraagd.” Een vertegenwoordiger van Joe spreekt dit tegen en zegt dat Sophie wél wist dat er een scheiding aan zat te komen.

De twee begonnen in 2016 met daten en trouwden in 2019. In datzelfde jaar verwelkomden ze hun eerste kind. Vorig jaar kwam hun tweede dochtertje ter wereld.

Ontdek meer