Dit is de winnares van Miss Universe 2023

Dieter Blarinckx-16 januari 2023 om 17:09- Foto:

Instagram

We hebben een nieuwe Miss Universe. Afgelopen weekend won de 28-jarige R’Bonney Gabriel het felbegeerde kroontje tijdens de 71ste uitreiking van de Miss Universe-verkiezing. Zij mag zich nu een jaar lang de mooiste vrouw ter wereld noemen.

In totaal gingen zo’n 84 bloedmooie dames de strijd aan om dat kroontje van Miss Universe te veroveren. Maar het was toch de Amerikaanse kandidate R’Bonney Gabriel die de jury helemaal wist in te pakken. Zij moest het uiteindelijk nog opnemen tegen Amanda Dudamel, Miss Venezuela.

Maar de speech van Gabriel besliste alles: ze wil het kroontje en de titel Miss Universe immers gebruiken om een “transformationele leider” te zijn. Zo wil ze vervuiling in de mode-industrie tegengaan en opkomen voor recycleert materiaal.

De Belgische kandidate Cheyenne daarentegen haalde helaas het podium niet.

Tiener dood nadat ze getroffen wordt door bliksem

Karen Luiken-01 oktober 2023 om 09:56

Een 16-jarig meisje uit Florida is om het leven gekomen tijdens het jagen met haar vader. Ze werd geraakt door bliksem, melden verschillende media.

Baylee Holbrook was samen met haar vader in Putnam County aan het jagen toen het weer plotseling omsloeg en het begon te onweren. De bliksem sloeg in op een boom en raakte ook Baylee en haar vader.

De twee verloren allebei hun bewustzijn, maar de vader kwam op eigen kracht weer bij. Baylee was er slechter aan toe; zij ademde niet meer en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is ze twee dagen later overleden aan haar verwondingen.

Perkamentus (82) overleden

Joyce Vander Auwera-28 september 2023 om 12:10

De entertainmentwereld rouwt om het verlies van de getalenteerde acteur Michael Gambon, die op 82-jarige leeftijd in het ziekenhuis is overleden. Zijn familie bracht dit trieste nieuws naar buiten via een verklaring aan de Britse pers. Gambon was een bekend gezicht in films zoals 'Fantastic Mr. Fox' en de onvergetelijke 'Harry Potter'-reeks.

Bij het grote publiek zal hij voor altijd herinnerd worden als de charismatische Albus Dumbledore, ofwel Albus Perkamentus, in maar liefst zes 'Harry Potter'-avonturen. Hij nam deze iconische rol over na het onverwachte overlijden van Richard Harris na de eerste twee films.

Volgens zijn familie is Gambon in het ziekenhuis omringd door zijn geliefden ingeslapen. Zijn uitmuntende carrière, die meer dan zes decennia omspande, bevatte meer dan 150 onvergetelijke optredens in films en series.

De legendarische acteur begon zijn reis in de wereld van het theater naast niemand minder dan Laurence Olivier. Hij was een van de oprichters van het Royal National Theatre. In de loop van zijn leven heeft hij talloze prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder drie Olivier Awards, twee Screen Actors Guild Awards en vier BAFTA's. In 1998 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II, als eerbetoon aan zijn opmerkelijke en invloedrijke bijdrage aan de Britse cultuur.

Ontdek meer