Mexico verbiedt roken op openbare plaatsen

Dieter Blarinckx-16 januari 2023 om 16:59- Foto:

National Geographic

Groot nieuws voor de mensen die binnenkort nog een reisje gepland hebben naar het warme Mexico! Daar wordt roken immers verboden op openbare plaatsen.

Vanaf nu is het in het zonovergoten Mexico verboden om nog een sigaret op te steken op publieke plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het strand, parken of zelfs terrasjes. Dat wil zeggen dat je praktisch enkel nog maar mag roken op privéterrein of bij je thuis.

Maar dat is nog niet alles, want ook komt er een totaalverbod op reclame en sponsoring van tabaksproducten.

Het is de strengste anti-tabakswet ter wereld, dus het land maakt zich ook klaar voor demonstraties en acties tegen de nieuwe wetgeving.

NMBS test stiltewagons

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:09

Wie vaak de trein neemt leest dit artikel best even verder, want het zou kunnen dat je binnenkort terechtkomt in een stiltewagon. Dat nieuwe concept gaat NMBS immers binnenkort beginnen testen.

"Om de stilte en rust in dit rijtuig te bewaren, is het aanbevolen om in deze wagons niet hardop met elkaar te praten of te telefoneren, het volume van hoofdtelefoons of oortjes niet te luid te zetten en om je mobiele telefoons op stil te zetten", klinkt het in het persbericht van NMBS.

Deze stille wagons zullen zich voor- en achteraan de trein bevinden, in tweede klasse. Dat wil dus zeggen dat je helemaal geen toeslag moet betalen en dat je geen plekje moet reserveren.

Het nieuwe concept zal eerst getest worden op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Thalys verdwijnt tegen eind dit jaar

Dieter Blarinckx-24 januari 2023 om 18:50

Het zal het einde van een tijdperk zijn: tegen eind dit jaar zal de merknaam Thalys verdwijnen. De reden? Eurostar en Thalys fuseren. En dat wil helaas ook zeggen dat ze verder zullen gaan onder de naam Eurostar en niet Thalys.

Vanaf eind dit jaar zullen alle hogesnelheidstreinen tussen Brussel, Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen rijden onder de naam Eurostar. De huidige treinen van Thalys krijgen een nieuwe naam én een nieuw logo. De merknaam Thalys zal dus voorgoed verdwijnen.

Het nieuwe logo is een ster die symbool moet staan voor de verbindingen die de treinen aanbieden. Dat logo zal op alle treinen worden geplaatst, zowel die van Eurostar als Thalys.

Check hieronder het nieuwe logo dat online werd gedropt door de Eurostar Group:

Ontdek meer