Bizar: mensen betalen 1.200 pond om als varken te leven

Dieter Blarinckx-15 januari 2023 om 08:45

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van een kuuroord waar mensen 1.200 pond betalen om zich een weekend lang als echte varkens te gedragen.

Zou jij zo'n 1.200 pond betalen om een weekend als een varken te leven? Deze mensen in het Verenigd Koninkrijk duidelijk wel! Daar zien ze immers een opkomende hype: de pig spa - een kuuroord waar je je letterlijk mag gedragen als varkens.

Wat maakt zo'n varkenskuuroord dan net zo populair? Volgens de bedenkers is het een manier om het drukke werkleven achter je te laten en even te ontsnappen aan de dagdagelijkse sleur. Gasten die zich even als varkens identificeren kunnen dat weekend kiezen uit een reeks behandelingen met varkenstherapie om de stress van het moderne leven achter zich te laten.

Check hieronder enkele beelden:

Van poep tot plant: hoe luiaards de avocado verspreidden

Nezir Yikik-15 maart 2023 om 10:49- Foto:

Steven Paton via Pexels

Dat de avocado ook in België razend populair is, is inmiddels geen nieuwtje. Maar wist je dat we de geliefde vrucht grotendeels te danken hebben aan onze trage vrienden, de luiaards? Oké, misschien niet de luiaards zoals we ze vandaag de dag kennen, maar wel de reuzenluiaards uit de prehistorie.

De heerlijke romige vrucht is al meer dan 10.000 jaar een belangrijk voedingsmiddel in Midden- en Zuid-Amerika. Archeologen ontdekten zelfs avocado-pitten die nog dateren uit 750 voor Christus. Dat we de vrucht vandaag nog steeds in de supermarkt kunnen vinden, is dus een echt luiaardsgeschenk!

De enorme omvang van de reuzenluiaards, stelde hen in staat om avocado’s in hun geheel te verslinden, zonder ze eerst tot kleine stukjes te kauwen. Daardoor bleven de zaden heel en konden ze uiteindelijk uitgroeien tot nieuwe avocadobomen op een steeds wijdere oppervlakte. Na een minder prettige reis door het spijsverteringsstelsel van het prehistorische beest, natuurlijk!

Ook vandaag spelen de (kleinere) diertjes een belangrijke rol in de verspreiding van de vrucht. Door hun onhandige bewegingen, laten ze hier en daar weleens een vrucht vallen. De rest kan je waarschijnlijk wel raden!

De volgende keer dat je geniet van een toast avocado, weet je wie je moet bedanken.

Vrouw laat tampon dag zitten: 2 benen geamputeerd!

Dieter Blarinckx-13 maart 2023 om 18:13- Foto:

Instagram Lauren Wasser

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van deze 29-jarige vrouw die haar beide benen kwijt is nadat ze haar tampon een dagje langer liet zitten.

Het internationale model Lauren Wasser haalde zopas de headlines, maar niet als model deze keer. Ze is immers haar beide benen verloren na een vreselijk voorval. Ze leed immers aan de zogenaamde “tamponziekte”, een infectie die vrouwen kunnen krijgen als ze een sterk absorberende tampon te lang laten zitten. Lauren deelde zopas een eerste foto na de vreselijke amputatie via haar sociale media.

Het toxischeshocksyndroom (TSS of ook wel “tamponziekte” genoemd) wordt veroorzaakt door de bacterie Stafylococcus aureus, die zicht nestelt in het vocht dat de tampon opneemt. Dat leidt tot uitdroging van het vaginale slijmvlies en kan ernstige gevolgen hebben. Zo nam het model in 2012 de vreselijke keuze om één van haar benen te laten amputeren. Ze hoopte dat het probleem zo opgelost zou zijn. Maar dat bleek dus helaas niet het geval. Ook haar tweede been is zopas dus geamputeerd. De vreselijke pijn in haar been ging namelijk nooit weg. De bacterie veroorzaakte een open zweer. De artsen zagen geen andere optie meer dan amputatie.

Nu hoopt Lauren om haar verhaal te kunnen doen aan de ganse wereld. Ze hoopt dat ze anderen kan inspireren om hoopvol verder te gaan wanneer het leven enorm moeilijk is.

Ontdek meer