Gustaph gaat naar Eurovisiesongfestival!

Dieter Blarinckx-15 januari 2023 om 08:35

Gisteren vond in Paleis 12 in Brussel de liveshow plaats die zou bepalen welke artiest België zou sturen naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool. En met zijn song ‘Because of You’ wist Gustaph de jury én het publiek volledig in te pakken.

De 42-jarige Stef Caers (de echte naam van Gustaph) gaat ons land dus vertegenwoordigen op het Eurvisiesongfestival in Liverpool later dit jaar.

Gustaphe kreeg 121 punten van de jury en 157 punten van de kijkers. Met die score scheelde hij maar één puntje met The Starlings, het muzikantenkoppel Tom Dice en Kato Callebaut, die nu dus tweede werden.

De halve finales van het aankomende Eurovisiesongfestival gaan door op 9 en 11 mei, de finale op 13 mei. Dit jaar zal het event plaatsvinden in Liverpool.

Check zijn act hieronder:

Taylor Swift verbreekt eigen record met nieuw album

Karen Luiken-21 april 2024 om 11:31- Foto:

Reuters

Taylor Swift heeft voor de zoveelste keer in haar carrière geschiedenis geschreven. Haar gloednieuwe album ‘THE TORTURED POETS DEPARTMENT’ kwam vrijdag uit en is diezelfde dag maar liefst 300 miljoen keer beluisterd op Spotify. Geen enkel andere plaat behaalde binnen 24 uur zoveel streams.

Spotify schrijft op X dat Taylor met deze mijlpaal ‘geschiedenis schrijft’ en een nieuw record heeft neergezet. Een record dat hiervoor overigens ook in handen was van de zangeres. Tot een paar dagen geleden stond Swifts album ‘Midnights’ bovenaan de lijst met bijna 185 miljoen streams binnen één dag. Op de tweede plek stond de plaat ‘1989’, wederom een album van Taylor, met 176 streams.

Het album van Taylor telt in het totaal 31 tracks, waarvan ‘Fortnight’ met Post Malone de meest populaire blijkt op Spotify. Dat nummer is vrijdag 25 miljoen keer beluisterd. En ook dat is goed voor een record: nooit eerder behaalde een single op één dag zoveel streams. Taylor verslaat hiermee kerstqueen Mariah Carey, die met haar kersthit ‘All I Want For Christmas Is You’ 23,7 miljoen streams binnen harkte.

Deliveroo bezorgt vandaag platen aan huis

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:55

Vandaag vieren muziekfanaten over de hele wereld Record Store Day, een dag gemaakt om onafhankelijke platenwinkels in de kijker te zetten. Deliveroo doet daar graag aan mee en bezorgt vandaag – enkel vandaag – niet alleen eten, maar ook platen thuis bij muziekliefhebbers.

Deliveroo is voor deze feestdag de samenwerking aangegaan met de lokale platenwinkels Cherry Picker Record Store in Brugge en Warrecords in Antwerpen. De drie partijen hebben samen een lijst van tunes opgesteld die je vandaag kan bestellen via Deliveroo. Alle nummers hebben een link met eten, want ja: Deliveroo is er in de eerste plaats voor het leveren van eten.

Benieuwd om welke platen het gaat? Je ziet het op Deliveroo!

Ontdek meer