Vrouw is 83 (!) dagen ongesteld

Karen Luiken-13 januari 2023 om 08:36- Foto:

Photo by Natracare on Unsplash

Menstruaties staan er over het algemeen niet om bekend dat ze fijn zijn. Laat staan pijnloos. Ook al duren ze soms maar drie tot vier dagen, we zijn ze liever kwijt dan rijk. Iets wat ongetwijfeld ook geldt voor de Amerikaanse vrouw Ronny Maye. Zij is onlangs maar liefst 83 (!) dagen ongesteld geweest.

De menstruatie van Ronny was niet alleen erg lang, maar ook heel hevig. In Insider vertelt ze over de eerste dag. “Toen ik naar mijn stoel en de vloer keek, stond ik in een kleine plas bloed. Tegen de tijd dat ik de zestig meter van de badkamer naar mijn bureau liep, stroomde het bloed langs mijn been.”

Ronny deed een tampon in, legde maandverband in haar ondergoed en trok zelfs een tweede slipje aan. Een uur later was de complete doos tampons al op. Ze hoopte dat het bloeden zou verminderen na de eerste dag van haar ongesteldheid, maar dat bleek niet het geval. Er zat voor de vrouw niets anders op dan medische hulp te zoeken. Met spoed is ze naar het ziekenhuis gebracht.

In de drie uur dat ze daar was, kreeg ze een infuus tegen uitdroging en moest haar beddengoed meerdere keren verschoond worden. Ze kreeg medicijnen om het bloeden te stelpen, een spiraaltje om de menstruatie onder controle te houden en kreeg een bloedtransfusie. Niet veel later bleek dat Ronny kampt met het polycysteus ovariumsyndroom, een aandoening waar zo’n 20 procent van de vrouwen aan lijdt.

Artsen wilden Ronny eigenlijk naar huis sturen, maar dat stond de vrouw niet toe. En dat is maar goed ook, want als ze die dag het ziekenhuis inderdaad had verlaten, was ze er nu waarschijnlijk niet meer geweest.

Kim Kardashian injecteert sperma van zalm in haar gezicht

Chelsy Vanlerberghe-15 juli 2024 om 09:51

Bij 'The Kardashians' is er niets TMI. In een nieuwe aflevering van de realityserie onthulde Kim Kardashian dat ze een wel heel bijzondere gezichtsbehandeling heeft gehad: er is zalmsperma in haar gezicht geïnjecteerd.

"Ik kreeg een zalmsperma-gezichtsbehandeling met zalmsperma geïnjecteerd in mijn gezicht", vertelde de 43-jarige Kardashian nonchalant aan haar moeder Kris Jenner tussen het filmen door. De behandeling zou haar er jonger doen uitzien. Iets waar ze veel voor over heeft.

In 2022 zei ze tegen The New York Times: "Ik probeer alles. Als je me zou vertellen dat ik elke dag kak moest eten om er jonger uit te zien, zou ik het misschien doen. Echt."

Kim K haalde het idee voor deze facial bij 'Friends'-actrice Jennifer Aniston, die vorig jaar krantenkoppen haalde na een interview. Ze zei dat een schoonheidsspecialiste haar over de behandeling had verteld. "Allereerst zei ik: ‘Meen je dat? Hoe krijg je zalmsperma?’" vertelde ze, voordat ze zei dat ze niet zeker wist of het een groot verschil maakte voor haar huid. De gezichtsbehandeling omvat injecties of microneedling-technieken voor de beste resultaten. En hoewel het misschien nieuw klinkt, bestaat het idee van een zalmsperma-gezichtsbehandeling al sinds de jaren 80, volgens PopSugar. "De zoektocht naar een wonderingrediënt in huidverzorging gaat altijd door", vertelde dermatoloog Joshua Zeichner aan het tijdschrift. "Er is aangetoond dat zalmmilt de huid verbetert, hydrateert, voller maakt, de textuur verbetert en rimpels vermindert. Dit komt door de hoge DNA-niveaus in zalmmilt. DNA is samengesteld uit aminozuren, die al lang worden gebruikt in huidverzorging vanwege hun hydraterende en celvernieuwende voordelen."

Interesse, anyone?

Dit is de lelijkste hond ter wereld

Karen Luiken-23 juni 2024 om 07:52

Er bestaan heel veel verschillende honden op deze wereld, maar er kan er natuurlijk maar één de allerlelijkste zijn. Naar welke viervoeter die titel gaat? Wild Thang, een 8-jarige pekinees.

Wild Thang is dit weekend bij de World’s Ugliest Dog-competitie verkozen tot lelijkste hond van het jaar, waarbij hij de strijd aanging met zeven andere deelnemers. De hond heeft al vijf keer meegedaan aan de wedstrijd, maar het is nu voor het eerst dat hij er met de winst vandoor gaat.

Wild Thang heeft zijn unieke uiterlijk te danken aan een ziekte die hij kreeg toen hij een puppy was. De groei van zijn tanden werd gehinderd, waardoor hij nu rondloopt met een bungelende tong. Ook heeft hij een spieraandoening aan een van zijn poten.

De hond en zijn baasje hebben met de overwinning 5.000 dollar gewonnen.

Ontdek meer