Vrouw is 83 (!) dagen ongesteld

Karen Luiken-13 januari 2023 om 08:36- Foto:

Photo by Natracare on Unsplash

Menstruaties staan er over het algemeen niet om bekend dat ze fijn zijn. Laat staan pijnloos. Ook al duren ze soms maar drie tot vier dagen, we zijn ze liever kwijt dan rijk. Iets wat ongetwijfeld ook geldt voor de Amerikaanse vrouw Ronny Maye. Zij is onlangs maar liefst 83 (!) dagen ongesteld geweest.

De menstruatie van Ronny was niet alleen erg lang, maar ook heel hevig. In Insider vertelt ze over de eerste dag. “Toen ik naar mijn stoel en de vloer keek, stond ik in een kleine plas bloed. Tegen de tijd dat ik de zestig meter van de badkamer naar mijn bureau liep, stroomde het bloed langs mijn been.”

Ronny deed een tampon in, legde maandverband in haar ondergoed en trok zelfs een tweede slipje aan. Een uur later was de complete doos tampons al op. Ze hoopte dat het bloeden zou verminderen na de eerste dag van haar ongesteldheid, maar dat bleek niet het geval. Er zat voor de vrouw niets anders op dan medische hulp te zoeken. Met spoed is ze naar het ziekenhuis gebracht.

In de drie uur dat ze daar was, kreeg ze een infuus tegen uitdroging en moest haar beddengoed meerdere keren verschoond worden. Ze kreeg medicijnen om het bloeden te stelpen, een spiraaltje om de menstruatie onder controle te houden en kreeg een bloedtransfusie. Niet veel later bleek dat Ronny kampt met het polycysteus ovariumsyndroom, een aandoening waar zo’n 20 procent van de vrouwen aan lijdt.

Artsen wilden Ronny eigenlijk naar huis sturen, maar dat stond de vrouw niet toe. En dat is maar goed ook, want als ze die dag het ziekenhuis inderdaad had verlaten, was ze er nu waarschijnlijk niet meer geweest.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer