Vrouw is 83 (!) dagen ongesteld

Karen Luiken-13 januari 2023 om 08:36- Foto:

Photo by Natracare on Unsplash

Menstruaties staan er over het algemeen niet om bekend dat ze fijn zijn. Laat staan pijnloos. Ook al duren ze soms maar drie tot vier dagen, we zijn ze liever kwijt dan rijk. Iets wat ongetwijfeld ook geldt voor de Amerikaanse vrouw Ronny Maye. Zij is onlangs maar liefst 83 (!) dagen ongesteld geweest.

De menstruatie van Ronny was niet alleen erg lang, maar ook heel hevig. In Insider vertelt ze over de eerste dag. “Toen ik naar mijn stoel en de vloer keek, stond ik in een kleine plas bloed. Tegen de tijd dat ik de zestig meter van de badkamer naar mijn bureau liep, stroomde het bloed langs mijn been.”

Ronny deed een tampon in, legde maandverband in haar ondergoed en trok zelfs een tweede slipje aan. Een uur later was de complete doos tampons al op. Ze hoopte dat het bloeden zou verminderen na de eerste dag van haar ongesteldheid, maar dat bleek niet het geval. Er zat voor de vrouw niets anders op dan medische hulp te zoeken. Met spoed is ze naar het ziekenhuis gebracht.

In de drie uur dat ze daar was, kreeg ze een infuus tegen uitdroging en moest haar beddengoed meerdere keren verschoond worden. Ze kreeg medicijnen om het bloeden te stelpen, een spiraaltje om de menstruatie onder controle te houden en kreeg een bloedtransfusie. Niet veel later bleek dat Ronny kampt met het polycysteus ovariumsyndroom, een aandoening waar zo’n 20 procent van de vrouwen aan lijdt.

Artsen wilden Ronny eigenlijk naar huis sturen, maar dat stond de vrouw niet toe. En dat is maar goed ook, want als ze die dag het ziekenhuis inderdaad had verlaten, was ze er nu waarschijnlijk niet meer geweest.

Vrouw slaagt na 960 pogingen voor rijbewijs

Karen Luiken-28 maart 2023 om 05:12

Ben je gezakt voor je rijexamen? Misschien zelfs wel twee, drie, vier of vijf keer? Geef de hoop niet op. Een vrouw uit Zuid-Korea heeft maar liefst 960 pogingen gedaan en is nu eindelijk geslaagd voor haar rijbewijs.

De vrouw heet Cha Sa-soon en gaf in het totaal 12,5 duizend euro uit voor het halen van haar rijbewijs. De eerste poging voor het schriftelijke examen deed ze in 2005, maar daarvoor slaagde ze helaas niet. Zelfde verhaal bij de tweede poging. En bij de derde.

Hoe frustrerend ook, de vrouw gaf niet op en nam gedurende drie jaar vijf dagen per week iedere dag een theorie-examen af. Toen ze het daarna nog niet haalde, besloot ze het aantal van vijf keer per week terug te brengen naar twee keer per week. Net zo lang tot ze bij de 860ste poging eindelijk slaagde. Voor het halen van het praktijkgedeelte had Cha Sa-soon tien pogingen nodig, wat het uiteindelijke aantal op 960 brengt.

De kosten voor dit grapje? Zo’n 12,5 duizend euro. Maar het was het blijkbaar allemaal waard. “Toen ze eindelijk haar rijbewijs had gehaald, gingen we allemaal juichend naar buiten. We omhelsden haar en gaven haar bloemen”, zegt haar rijinstructeur volgens Daily Mail. “Het voelde als een enorme last die van onze schouders viel. We hadden niet het lef om haar te zeggen dat ze moest stoppen, want ze kwam steeds weer opnieuw opdagen.”

Man steekt glas in anus en belandt op spoed

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 18:10- Foto:

Journal of Nepal Medical Association

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest bizarre en zotte verhalen tegen. Zo ook dat van deze Nepalese man die in het ziekenhuis belandde nadat hij een groot waterglas in zijn anus stak.

De 47-jarige man kwam op spoed aan met vreselijke buikpijn. Hij vertelde dat hij al twee dagen niet naar het toilet kon gaan en dat hij zelf probeerde het waterglas te verwijderen, maar zonder succes. Hij werd onmiddellijk geopereerd. Eerst bleef de man aanhouden dat hij het glas er “per ongeluk” ingestoken had, maar later bekende hij dat hij het glas zelf had ingebracht voor seksuele bevrediging terwijl hij dronken was. Dat werd uiteindelijk ook bekendgemaakt door het Journal of Nepal Medical Centre.

"Men probeerde het glas via de anus naar buiten te krijgen, maar dat lukte niet omdat het glas hoog, omgekeerd en vastgeklemd zat. Vandaar dat we de persoon in kwestie geopereerd hebben en het glas zo werd verwijderd”, klinkt het.

Achteraf bleef de man nog zo’n week in het ziekenhuis om te herstellen van het incident én van de noodoperatie. Maar achteraf verklaarde hij openlijk dat hij zijn “lesje wel geleerd” heeft.

Ontdek meer