Tinder introduceert waarschuwingen voor oplichters

Dieter Blarinckx-12 januari 2023 om 08:38

Op datingapps zoals Tinder, Bumble of Grindr kom je vaak oplichters tegen. En daar willen ze nu wat aan doen. Tinder introduceert nu namelijk waarschuwingen voor oplichters op hun platform.

Voortaan zal Tinder gebruikers gaan waarschuwen over oplichters die actief zijn op het platform. Dat geldt trouwens niet enkel voor Tinder, maar ook voor de andere apps van moederbedrijf Match Group.

In die datingapps proberen oplichters geld af te troggelen van hun matches. In Amerika loopt de schade bijvoorbeeld al op tot 300 miljoen dollar, allemaal door oplichters.

Match Group adviseert mensen nu om nooit geld te sturen naar personen die ze nooit hebben ontmoet en dat je moet opletten voor mensen die zich té rijk voordoen:

“Als een potentiële nieuwe liefde je meteen crypto- of investeringsadvies geeft, dan is er een grote kans dat het een scam is. Rapporteer deze dingen altijd meteen op het platform waar je elkaar hebt ontmoet."

Instagram gaat naaktfoto's blurren in DM's naar minderjarigen

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 14:47

No more unsolicited dick pics! Instagram gaat een nieuwe veiligheidsfunctie uitrollen die naakfoto's in DM's vervaagt. Dat doen ze om minderjarigen op het platform te beschermen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De functie zal standaard ingeschakeld zijn bij minderjarige gebruikers van Instagram, maar ook volwassenen worden aangemoedigd om de functie te gebruiken.

Wanneer de bescherming is ingeschakeld, ontvangen Instagram-gebruikers een melding waarin wordt benadrukt dat ze niet hoeven te reageren, met ook de optie om de afzender te blokkeren en te rapporteren. Meta benadrukte dat deze functie niet alleen bedoeld is om ongewenste nudes te voorkomen, maar ook om mensen te beschermen tegen oplichters die naaktbeelden sturen om anderen te manipuleren ze terug te sturen. Gebruikers die proberen een naaktfoto te DM'en, krijgen ook een waarschuwingsbericht over de gevaren van het delen van gevoelige foto's.

Ken je deze 'verborgen' knop op je iPhone al?

Chelsy Vanlerberghe-10 april 2024 om 11:38- Foto:

Lesli Whitecotton via Unsplash

Wist je dat het Apple-logo op de achterkant van je iPhone eigenlijk een echte knop is die je kan gebruiken? En nee, het is geen geavanceerde hack. Het is een ingebouwde functie waarvan we nooit wisten dat die bestond.

Dus, hoe werkt het? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar je instellingen, tikt op "toegankelijkheid," dan op "aanraken" en vervolgens scroll je helemaal naar beneden naar "tik op achterkant." Daar kun je instellen wat er gebeurt als je één, twee of drie keer op het Apple-logo tikt. Denk aan dingen zoals je telefoon op stil zetten, een screenshot maken, de zaklamp aan- of uitzetten, of zelfs een snelkoppeling openen. Handig!

De functie is er al sinds de release van iOS 14 in september 2020. Dus ja, we hebben allemaal al die tijd met een verborgen knop op onze iPhones rondgelopen zonder het te weten.

Ontdek meer