Simon Pegg kondigt grote rol in 'Hogwarts Legacy' aan

Dieter Blarinckx-12 januari 2023 om 08:25

Voor Potterheads is het aftellen geblazen, want begin februari komt de langverwachte game 'Hogwarts Legacy' eindelijk uit. En tegenwoordig heeft iedere game wel een bekende persoon die te zien en/of te horen is, en in 'Hogwarts Legacy' is dat de legendarische Britse acteur Simon Pegg!

"Simon Pegg neemt ons mee achter de schermen van 'Hogwarts Legacy' en introduceert het personage dat hij insprak, het beruchte schoolhoofd Phineas Nigellus Black. Beter bekend als het minst populaire schoolhoofd dat Zweinstein ooit gehad heeft", klinkt het in de officiële aankondiging van de game.

In de speciale video neemt Simon Pegg ons mee naar Zweinstein voor enkele coole weetjes over zijn personage Phineas Nigellus Black.

Pegg ken je vast wel van rollen in films zoals 'Shaun of the Dead', 'Star Trek', Mission: Impossible', enkele 'Star Wars'-films of 'Hot Fuzz'.

'Hogwarts Legacy' verschijnt op 10 februari op de PlayStation 5, de XBOX-consoles, Nintendo Switch en PC.

Bekijk de video hieronder:

Hogwarts Legacy maakt exclusieve Twitch-drops gratis beschikbaar voor alle spelers

Nico De Greef-14 november 2023 om 20:13

Warner Bros Games en Avalanche Software komen met leuk nieuws voor spelers van de game 'Hogwarts Legacy': de ontwikkelaar heeft aangekondigd dat alle exclusieve Twitch Drops vanaf heden gratis beschikbaar worden gemaakt voor alle spelers.

In de maanden na de lancering van het spel organiseerde ontwikkelaar Avalanche Software verschillende Twitch-livestreams waar gamers exclusieve in-game items konden verkrijgen door naar de streams te kijken.

Die items zijn nu niet langer enkel meer beschikbaar voor Twitch-leden maar kunnen vanaf nu ook gratis gedownload worden door alle spelers. In totaal gaat het om 11 cosmetische items, waaronder outfits van de beroemde tovenaar Merlijn en Professor Abraham Ronen.

Om de items te verkrijgen, hoeven spelers simpelweg hun game te lanceren. Vervolgens verschijnt er een pop-upvenster (zie voorbeeld op onderstaande afbeelding) die de speler zal vragen om de items aan hun inventory toe te voegen.

Hoofdrolspeler 'Star Wars Jedi'-games bevestigt plannen voor derde deel

Nico De Greef-14 november 2023 om 11:36

Cal Kestis-acteur Cameron Monaghan heeft tijdens de fanconventie Ocala Comic Con in Florida bevestigd dat een derde game in de Star Wars Jedi-reeks in de maak is.

Acteur Cameron Monaghan, die in Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Jedi: Survivor de hoofdrol speelt van de jedi Cal Kestis, heeft bevestigd dat er gewerkt wordt aan een derde deel in de reeks. De acteur deed die onthulling tijdens een Q&A-panel op de fanconventie Ocala Comic Con in Florida waar hij vergezeld werd door actrice Tina Ivlev, bekend voor het spelen van de rol van Nightsister Merrin in de Jedi-games.

Volgens Cameron zou een derde deel zich op dit moment nog in een heel vroege beginfase bevinden. Zo zouden er al enkele gesprekken hebben plaatsgevonden. Beide acteurs hopen echter snel te kunnen beginnen met de echte ontwikkeling van de game.

Dat er een nieuwe Star Wars Jedi-game zit aan te komen, is natuurlijk niet geheel onverwacht. De eerste twee games werden uitermate positief door fans onthaald en deden het ook commercieel erg goed. Daarnaast heeft de regisseur van de reeks, Stig Asmussen, aangegeven er altijd van te hebben gedroomd om het verhaal van Cal Kestis als een trilogie te kunnen uitbrengen.

Ondanks de uitspraak van Asmussen, zal hij geen deel uitmaken van de ontwikkeling van de volgende Star Wars Jedi-game. Zo raakte in september van dit jaar bekend dat de regisseur abrupt ontwikkelaar Respawn Entertainment had verlaten. Een reden voor zijn vertrek werd niet gegeven. Wie Stig Asmussen uiteindelijk moet vervangen, is momenteel niet geweten.

Ontdek meer