Netflix krijgt een Zuid-Koreaanse zombie realityreeks

Karen Luiken-11 januari 2023 om 07:19- Foto:

Photo by Daniel Jensen on Unsplash

Zuid-Koreaanse films en series doen het goed op Netflix. Zowel ‘Squid Game’ als de Aziatische versie van ‘La Casa de Papel’ was een groot succes. Logisch dus dat Netflix meer Zuid-Koreaanse titels blijft toevoegen. Films en series, maar ook realityreeksen. Zo komt de streamingsdienst binnenkort met een realityshow die in het teken staat van... zombies!

De show heet ‘Zombieverse’ en speelt zich af in het hart van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Een groep overlevenden zal daar moeten samenwerken om te overleven terwijl ze op zoek zijn naar voedsel, water, vervoer en onderdak. Elke dag krijgen de deelnemers taken die ze moeten voltooien om de benodigdheden te verdienen die ze nodig hebben. Maar als een van hen gebeten wordt, moet diegene worden achtergelaten.

Onder de deelnemers zitten verschillende bekende gezichten. Acteurs, artiesten, dj’s, YouTubers en andere talenten doen mee aan de show, die helaas nog geen releasedatum heeft.

Netflix deelt eerste glim van nieuwe datingshow 'Perfect Match'

Karen Luiken-03 februari 2023 om 10:04

Dacht je alle datingshows inmiddels wel te hebben gezien? Nee hoor. Netflix heeft weer iets nieuws bedacht: de streamingsdienst lanceert binnenkort de serie ‘Perfect Match’.

In ‘Perfect Match’ mogen stellen die kunnen bewijzen dat ze goed bij elkaar passen, beslissen over andere matches in de datingshow. Zij mogen zeggen welke deelnemers met elkaar op date moeten en kunnen zo op een positieve óf negatieve manier invloed uitoefenen op het verloop van de show.

De deelnemende vrijgezellen zullen voor veel kijkers geen onbekenden zijn. Ze hebben namelijk allemaal al eens meegedaan aan een eerdere datingshow. Sommigen waren te zien in ‘Love is Blind’, anderen in ‘Too Hot To Handle’, ‘The Circle’ of ‘The Mole.

Het eerste seizoen van ‘Perfect Match’ komt op Valentijnsdag (14 februari) naar Netflix.

'Stranger Things'-ster Finn Wolfhard kampte met paniekaanvallen

Karen Luiken-03 februari 2023 om 07:17

Finn Wolfhard heeft als tiener gekampt met paniekaanvallen. Soms op de set van 'Stranger Things', soms ergens anders. Dat onthult hij in een interview met GQ.

De acteur was vijftien of zestien jaar oud toen de paniekaanvallen voor het eerst voorkwamen. “Ik heb er nooit over gepraat, omdat mijn carrière zo goed ging. Er was geen tijd voor, of we hadden het gevoel dat er geen tijd voor was”, vertelt Finn.

Iedereen dacht volgens hem dat het goed met hem ging. “Maar in werkelijkheid was ik mezelf aan het ontwikkelen en gebeurden er allerlei dingen in mijn hersenen. Er vormden zich angsten en dingen waarvan ik niet wist hoe ik ermee om moest gaan.”

Finn heeft ook een keer een paniekaanval op de set van ‘Stranger Things’ gehad. Hij was toen aan het filmen met zijn collega’s Gaten Matarazzo en Caleb McLaughlin. Showrunners Matt en Ross Duffer stopten de opnames destijds direct, waarna Finn een knuffel kreeg van zijn collega’s. “Gaten en Caleb, wij zijn voor het leven. Verbonden voor het leven”, zegt Finn. “Zij weten hoe het is.”

Ontdek meer