Ed Sheeran blikt terug op zijn 'onverwachte' succes

Karen Luiken-10 september 2021 om 06:53

Geloof het of niet, maar Ed Sheeran is al tien jaar een grote naam in de muziekindustrie. Het is alweer een decennium geleden dat de zanger zijn eerste album ‘+’ uitbracht. Hoog tijd om even stil te staan bij dat speciale moment. Via Instagram vertelt de artiest over de start van zijn carrière en zijn onverwachte succes.

Ed bezit als 30-jarige een flink imperium. Hij heeft dure huizen, auto’s, een eigen kroeg en een bankrekening waar je u tegen zegt. Maar tien jaar geleden was alles anders. Toen tekende hij net een platendeal en woonde hij ‘overal en nergens’. “Het is vandaag tien jaar geleden dat ‘+’ werd uitgebracht”, blikt Ed terug. “Ik maak al heel lang muziek, maar ik denk dat je debuut bij een groot platenlabel pas écht de start van je carrière betekent. Ik ben nu dus officieel een decennium verder.”

Alles wat Ed als beginnende muzikant wilde, was het behalen van een gouden plaat en het muziekpodium Shepherd’s Bush Empire uitverkopen. Maar hij kwam verder dan dat. Veel verder. “Toen mijn eerste album uitkwam, werd het de eerste week bestempeld als goud en speelde ik drie weken later voor een uitverkochte Sheperd’s Bush Empire. Sindsdien is alles wat op mijn pad is gekomen een bonus. Het is een geweldige reis geweest die verderging dan mijn stoutste dromen.”

Ed sluit zijn bericht af met een felicitatie. "Gefeliciteerd met je verjaardag ‘+’, en bedankt aan iedereen die het in leven houdt. Het is niet meer mijn album, het is van jullie. En ik ben vereerd dat het bij zoveel mensen voor speciale momenten en herinneringen heeft gezorgd.”

Zien: Shawn Mendes gaat tegen de grond op instagram

Dieter Blarinckx-23 januari 2022 om 09:15

De Canadese zanger Shawn Mendes is niet vies van een hike tussen de bergen in de Hollywood Hills, maar dat verloopt niet altijd vlekkeloos. In zijn laatste post op insta zien we immers hoe de 23-jarige zanger tegen de vlakte gaat bij het afdalen van een helling.

Gelukkig mankeerde hij niets, en bleef zijn killer body ongedeerd.

Check zijn video hier:

Zien: emotionele Adele cancelt tournee

Dieter Blarinckx-22 januari 2022 om 08:39

De Britse zangeres Adele begon normaal aan haar tournee, maar in haar laatste video zit ze even emotioneel samen met haar volgers.

In de video op insta vertelt ze openlijk over haar gevoelens en zegt ze dat ze - met spijt in het hart - haar shows zal annuleren. Volgens haar is de show helemaal niet klaar, is ze zelf niet klaar om terug op het podium te staan en is ze er niet meer zeker van of het een show is die ‘“waardig” genoeg is. Daarnaast is de helft van haar crew uitgevallen door COVID, waardoor ze natuurlijk veel vertraging hebben opgelopen.

Tickethouders zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden via mail.

Bekijk de emotionele video hier:

Ontdek meer