Kijktip: 'Het Verhaal van Vlaanderen' met Tom Waes

Dieter Blarinckx-08 januari 2023 om 12:07- Foto:

VRT

Ben je nog op zoek naar een leuke en vooral interessante kijktip? Dan is deze nieuwe Vlaamse serie met Tom Waes misschien wel jouw ding: 'Het Verhaal van Vlaanderen'.

Tom Waes duikt op onnavolgbare wijze in onze geschiedenis. Beleef historische ontdekkingen, Vlaamse veldslagen of spraakmakende romances vanop de eerste rij in de gloednieuwe Vlaamse reeks 'Het Verhaal van Vlaanderen'.

Het verhaal van Vlaanderen toont de geschiedenis van onze regio zoals we die nog nooit zagen. Presentator Tom Waes gaat op zoek naar hoe mensen hier al tienduizenden jaren leven. Daarvoor gaat hij niet alleen te rade bij historici en archeologen om inzicht te krijgen in ons verleden, hij gaat ook zelf kijken hoe het er in verschillende periodes aan toeging. Hij wandelt als verteller doorheen historische ensceneringen en komt zo oog in oog te staan met een neanderthaler, de Vikings en Maria Van Bourgondië.

De eerste aflevering kan je nu alvast streamen via VRT Max. Iedere week zal er een nieuwe aflevering worden gedropt.

Stream de eerste aflevering nu via VRT Max!

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer