Kijktip: 'Het Verhaal van Vlaanderen' met Tom Waes

Dieter Blarinckx-08 januari 2023 om 12:07- Foto:

VRT

Ben je nog op zoek naar een leuke en vooral interessante kijktip? Dan is deze nieuwe Vlaamse serie met Tom Waes misschien wel jouw ding: 'Het Verhaal van Vlaanderen'.

Tom Waes duikt op onnavolgbare wijze in onze geschiedenis. Beleef historische ontdekkingen, Vlaamse veldslagen of spraakmakende romances vanop de eerste rij in de gloednieuwe Vlaamse reeks 'Het Verhaal van Vlaanderen'.

Het verhaal van Vlaanderen toont de geschiedenis van onze regio zoals we die nog nooit zagen. Presentator Tom Waes gaat op zoek naar hoe mensen hier al tienduizenden jaren leven. Daarvoor gaat hij niet alleen te rade bij historici en archeologen om inzicht te krijgen in ons verleden, hij gaat ook zelf kijken hoe het er in verschillende periodes aan toeging. Hij wandelt als verteller doorheen historische ensceneringen en komt zo oog in oog te staan met een neanderthaler, de Vikings en Maria Van Bourgondië.

De eerste aflevering kan je nu alvast streamen via VRT Max. Iedere week zal er een nieuwe aflevering worden gedropt.

Stream de eerste aflevering nu via VRT Max!

Eerste beelden van derde seizoen 'Dertigers' gedeeld

Karen Luiken-22 oktober 2024 om 06:47

Het tweede seizoen van ‘Dertigers’ is amper afgelopen of er wordt al nieuws gedeeld over het vervolg. VRT heeft de eerste beelden gedeeld van het aankomende seizoen!

De opnames van het derde seizoen zijn inmiddels afgerond en VRT meldt dat we het eindresultaat ergens in 2025 op onze beeldbuis mogen verwachten. Maar omdat dat natuurlijk nog erg lang duurt, worden we nu alvast warm gemaakt met een aantal gloednieuwe setbeelden.

In het tweede seizoen zagen we hoe Laura hoorde dat Jonas misschien onvruchtbaar is en ze vervolgens steun zocht bij haar collega Klaas. Ruben probeerde Jonas los te laten, de relatie van Sami en Lies kwam onder druk te zijn en Marvin en Nele gingen uit elkaar na Marvins wilde nacht met Ada. In het derde seizoen ontdekken we hoe deze verhalen verder gaan.

1
2
1
2
3

Laura Tesoro krijgt eigen documentaire

Karen Luiken-21 oktober 2024 om 06:31

Laura Tesoro gaat haar fans een eerlijk inkijkje geven in de weg die ze moet bewandelen om haar muzikale droom te realiseren. Hoe? Met de gloednieuwe documentaire ‘Meer dan een droom’, die vanaf morgen exclusief te zien zal zijn op VTM GO.

Laura heeft in de afgelopen jaren veel meegemaakt. Ze werd tweede in ‘The Voice van Vlaanderen’, deed mee aan het Eurovisiesongfestival en schitterde in verschillende televisieprogramma’s zoals ‘Liefde Voor Muziek’, ‘Tien Om Te Zien’ en ‘The Voice Kids’. Maar naast dit drukke bestaan blijft er toch één ding altijd prioriteit voor Laura, en dat is muziek.

In 2024 besloot Laura alles uit de kast te halen en zich volop te focussen op muziek. Dat neemt heel veel ups met zich mee, maar ook downs. In haar nieuwe docu laat ze zowel de mooie als mindere kant van haar wereldje zien.

“Ik ben op een punt in mijn carrière beland waar televisie maken mijn beroep is en inkomsten genereert, maar muziek blijft mijn grootste passie”, aldus Laura. “Het wordt steeds moeilijker om je brood te verdienen met muziek en ik vind dat daar opvallend weinig over gepraat wordt. Met deze documentaire wil ik dat taboe doorbreken en laten zien hoe hard en uitdagend, maar ook hoe prachtig de muziekindustrie kan zijn. ‘Meer dan een droom’ toont hoe moeilijk het soms kan zijn om je droom te realiseren en hoe je daar met veel toewijding en doorzettingskracht toch voor kan blijven vechten.”

Ontdek meer