China heropent grenzen dit weekend

Dieter Blarinckx-07 januari 2023 om 16:18

Het heeft heel lang geduurd, maar dit weekend opent China eindelijk terug haar grenzen voor toeristen. Het land is al sinds maart 2020 in strenge lockdown voor toeristen door de coronapandemie.

De voorbije 2,5 jaar ging China van de ene lockdown naar de andere, met serieuze beperkingen en strenge quarantaineregels. Maar daar gaat nu terug wat verandering in komen aangezien de grenzen voor toeristen terug zullen openen. Wel verwacht China dat het nog maanden zal duren vooraleer het aantal reizigers opnieuw op een normaal niveau zal komen.

Voorlopig hebben verschillende Europese landen, waaronder ook ons land, extra maatregelen getroffen om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen. Reizigers vanuit China moeten een negatieve Covid-test kunnen voorleggen die maximum 48 uur oud mag zijn. Daarnaast gaat België ook het afvalwater van Chinese vliegtuigen controleren.

NMBS test stiltewagons

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:09

Wie vaak de trein neemt leest dit artikel best even verder, want het zou kunnen dat je binnenkort terechtkomt in een stiltewagon. Dat nieuwe concept gaat NMBS immers binnenkort beginnen testen.

"Om de stilte en rust in dit rijtuig te bewaren, is het aanbevolen om in deze wagons niet hardop met elkaar te praten of te telefoneren, het volume van hoofdtelefoons of oortjes niet te luid te zetten en om je mobiele telefoons op stil te zetten", klinkt het in het persbericht van NMBS.

Deze stille wagons zullen zich voor- en achteraan de trein bevinden, in tweede klasse. Dat wil dus zeggen dat je helemaal geen toeslag moet betalen en dat je geen plekje moet reserveren.

Het nieuwe concept zal eerst getest worden op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Thalys verdwijnt tegen eind dit jaar

Dieter Blarinckx-24 januari 2023 om 18:50

Het zal het einde van een tijdperk zijn: tegen eind dit jaar zal de merknaam Thalys verdwijnen. De reden? Eurostar en Thalys fuseren. En dat wil helaas ook zeggen dat ze verder zullen gaan onder de naam Eurostar en niet Thalys.

Vanaf eind dit jaar zullen alle hogesnelheidstreinen tussen Brussel, Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen rijden onder de naam Eurostar. De huidige treinen van Thalys krijgen een nieuwe naam én een nieuw logo. De merknaam Thalys zal dus voorgoed verdwijnen.

Het nieuwe logo is een ster die symbool moet staan voor de verbindingen die de treinen aanbieden. Dat logo zal op alle treinen worden geplaatst, zowel die van Eurostar als Thalys.

Check hieronder het nieuwe logo dat online werd gedropt door de Eurostar Group:

Ontdek meer