Deze app transformeert je iPhone in klassieke iPod

Dieter Blarinckx-07 januari 2023 om 16:09

Wie opgroeide begin jaren 2000 had vast en zeker ooit wel eens een iPod. Of het nu om een iPod Classic of iPod Shuffle ging, op de speelplaats zag je verschillende mensen met dit muzikale snufje van Apple. En nu is er een app om je iPhone om te toveren tot die heerlijke iPod Classic.

De app Retro Pod transformeert je huidige iPhone in een echte, klassieke en vooral werkende iPod. En het leukste van al? De iPod werkt met alle muziek die op je iPhone staat!

Je ziet het klassieke beeld en de vormgeving van de oude iPod, inclusief het befaamde shuffle-wiel. En dankzij het touchscreen van je iPhone geeft dat shuffle-wiel ook exact hetzelfde gevoel als vroeger.

Let wel op: de app werkt enkel met de muziek die op je iPhone zelf staat, dus niet met muziek van Spotify.

Voor mensen die vaak in een nostalgische bui zijn, zeker downloaden!

Grote prijsdaling voor Tesla’s in ons land

Dieter Blarinckx-13 januari 2023 om 13:33

Na de grote hetze in China rond de prijsdaling van enkele Tesla-modellen, is het nu ook de beurt aan Europa (en dus ook België). Concreet zullen de Tesla Model 3 en Model Y in prijs verlagen.

Tesla Benelux heeft zopas bevestigd dat ze de prijzen in ons land zullen doen dalen. Zo zullen Tesla Model 3 en Model Y tot wel 18% goedkoper worden. Dat wil zeggen dat je gemakkelijk zo’n 12.000 euro minder betaalt dan vroeger.

Waarom worden deze modellen dan net een stuk goedkoper? Dat is vooral te wijten aan de goedkopere productie:

“Nu we een turbulent jaar van verstoringen in de toeleveringsketen achter de rug hebben, zien we een normalisering van een deel van de kosteninflatie”, klinkt het bij de woordvoerdster van Tesla Benelux.

Ook de toename van de “lokale autoproductie” en de “verdere schaalvoordelen” zorgen voor goedkopere Tesla’s in Europa.

Tinder introduceert waarschuwingen voor oplichters

Dieter Blarinckx-12 januari 2023 om 08:38

Op datingapps zoals Tinder, Bumble of Grindr kom je vaak oplichters tegen. En daar willen ze nu wat aan doen. Tinder introduceert nu namelijk waarschuwingen voor oplichters op hun platform.

Voortaan zal Tinder gebruikers gaan waarschuwen over oplichters die actief zijn op het platform. Dat geldt trouwens niet enkel voor Tinder, maar ook voor de andere apps van moederbedrijf Match Group.

In die datingapps proberen oplichters geld af te troggelen van hun matches. In Amerika loopt de schade bijvoorbeeld al op tot 300 miljoen dollar, allemaal door oplichters.

Match Group adviseert mensen nu om nooit geld te sturen naar personen die ze nooit hebben ontmoet en dat je moet opletten voor mensen die zich té rijk voordoen:

“Als een potentiële nieuwe liefde je meteen crypto- of investeringsadvies geeft, dan is er een grote kans dat het een scam is. Rapporteer deze dingen altijd meteen op het platform waar je elkaar hebt ontmoet."

Ontdek meer