Te weinig water drinken kan kans op vroegtijdig overlijden verhogen

Karen Luiken-05 januari 2023 om 16:29

Water drinken is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat mensen die er te weinig van nuttigen een grotere kans hebben op vroegtijdig overlijden?

Uit een onderzoek van National Institues of Health, gepubliceerd in eBioMedicine, is gebleken dat het te weinig drinken van water de kans op overlijden met 20 procent kan verhogen.

De studie is uitgevoerd onder ruim 11.000 volwassenen en heeft zo'n dertig jaar geduurd. In die tijd werden door onderzoekers verbanden tussen serumnatriumspiegels - die omhoog gaan als de vochtinname daalt - en verschillende gezondheidsindicatoren met elkaar vergeleken. En wat blijkt nou? Volwassenen met hoge serumnatriumspiegels hadden meer kans op het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals hart- en longziektes en vroegtijdig overlijden.

Onderzoeker Natalia Dmitrieva zegt er het volgende over: “De resultaten van het onderzoek suggereren dat een goede hydratatie veroudering kan vertragen en een ziektevrij leven kan verlengen.”

Zot: vrouw moet verhuizen door luide scheten van buren

Dieter Blarinckx-01 april 2023 om 15:34

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van deze Schotse vrouw die haar huis moet verkopen door de té luide scheten van haar buren!

Pauline Boyd en haar partner kochten zo’n drie jaar geleden hun droomhuis in Schotland. Maar ze hadden geen rekening gehouden met de buren, want daar hebben ze nu serieuze last mee. Hun buren bouwden immers een gloednieuw huis vlak naast dat van Pauline en sindsdien ging het van kwaad naar erger.

“Ze hebben daar ook een doucheruimte in de garage waardoor wij hen zien douchen terwijl we aan het eten zijn”, vertelde Boyd aan Metro UK.

Op zich niet zo erg zou je denken, tot je ook hoort dat de buren zó’n luide scheten laten waardoor de situatie praktisch onhoudbaar geworden is. Daarom hebben Pauline en haar partner nu ook besloten om hun droomhuis te verkopen en op zoek te gaan naar meer rust.

Een reactie van de buren in kwestie, blijft voorlopig nog uit…

Dit is de grootste drol ooit gemeten

Karen Luiken-01 april 2023 om 09:58- Foto:

Jorvik Viking Centre

De grootste drol ooit gemeten is maar liefst duizend jaar oud. Het ‘gevaarte’ is twintig centimeter lang en vijf centimeter breed. Men denkt volgens LadBible dat hij afkomstig is van een Viking.

De monsterlijke drol werd in 1972 opgegraven en ligt sindsdien in een museum. Verwacht wordt dat hij in de negende eeuw door een Viking gedraaid werd. Specifieker nog: een mannelijke Viking wiens dieet voornamelijk uit vlees en brood bestond. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers, die zagen dat de drol ‘vochtig en turfachtig’ is.

Wetenschappers hebben ook ontdekt dat de man een lading parasitaire darmwormen had. In de kak zaten honderden eitjes. “Deze man had erg jeukende darmen”, zegt Gill Snape, een student aan de York Archaelogical Trust. “Hij had waarschijnlijk een paar dagen niet gekakt voordat hij deze drol legde.”

Ontdek meer