Derde 'Avatar'-film laat donkere kant van Na'vi zien

Karen Luiken-04 januari 2023 om 12:09

Hoewel de tweede ‘Avatar’-film pas net uit is in de bioscoop, wordt er nu al nagedacht over de derde film. Regisseur James Cameron heeft er al een aantal ideeën voor. Zo vertelt hij in ’20 Minutes’ bijvoorbeeld dat hij van plan is een nieuw soort Na’vi te introduceren.

In ‘Avatar: The Way of Water’ krijgen de kijkers twee verschillende Na’vi-clans te zien. De ene leeft in de bossen, de andere in het water. Beide stammen leven een vredig bestaan en zijn niet uit op wraak.

Maar of dat betekent dat álle Na’vi-bevolkingen goed zijn? Nee. James Cameron zal in de derde film een nieuwe clan introduceren die de donkere kant van de Na’vi laat zien. “De derde ‘Avatar’ zal andere culturen verkennen dan die ik al heb laten zien”, zegt de regisseur volgens Variety. “Ik wil de Na’vi vanuit een andere hoek laten zien, omdat ik tot nu toe alleen hun goede kanten heb getoond.”

Hij vervolgt: “In de eerdere films zijn er zeer negatieve voorbeelden van mensen en positieve van de Na’vi, maar in de derde film gaan we het tegenovergestelde doen. We gaan nieuwe werelden verkennen, terwijl we het verhaal van de hoofdpersoon voortzetten.”

Zien: trailer van 'Bon Bini Bangkok Nights'

Karen Luiken-01 december 2023 om 11:18

Het aftellen is begonnen. Naar kers (uiteraard) maar eerst naar de datum van 20 december. Dan verschijnt namelijk de film 'Bon Bini Bangkok Nights' op het witte doek!

Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road.

Klaar voor een klein voorproefje? Bekijk hieronder de nieuwe trailer van 'Bon Bini Bangkok Nights'.

Maksim Stojanac leent stem uit voor hoofdrol in 'Wonka'-film

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:32

Maksim Stojanac is gestrikt voor de Vlaamse versie van de langverwachte film ‘Wonka’. De Vlaamse acteur leent zijn stem uit voor de rol van Willy Wonka, een personage dat wordt gespeeld door Timothée Chalamet.

‘Wonka’ speelt zich vóór de gebeurtenissen uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ af. Kijkers worden meegenomen in de jonge jaren van Willy Wonka en krijgen avonturen te zien die hij meemaakte voordat hij de chocoladefabriek oprichtte.

Maksim Stojanac laat in een gesprek met Humo weten dat hij ontzettend veel plezier heeft gehad tijdens het inspreken van de stem van het hoofdpersonage. “Willy Wonka spelen was oprecht een van de leukste dingen die ik heb mogen doen”, zegt hij. “Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo mooi.”

‘Wonka’ is vanaf 13 december op het witte doek te zien. Naast Maksim zijn ook Bent Van Looy en Goedele Wachters in de Vlaamse versie van de film te horen.

Ontdek meer