Andrew Tate in Roemeense gevangenis door mensenhandel

Dieter Blarinckx-31 december 2022 om 10:56

De megacontroversiële influencer Andrew Tate zit vast achter de tralies in Roemenië. Hij werd gevangengenomen op verdenking van mensenhandel, verkrachting en georganiseerde misdaad.

De 36-jarige Amerikaans/Britse online persoonlijkheid werd samen met drie andere mannen opgepakt. Hun aanhouding is nu ook met 30 dagen verlengd. Al sinds april loopt er een onderzoek naar Tate en al zijn misdrijven. Die zouden allemaal gepleegd zijn in Roemenië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Volgens het Roemeense gerecht zijn momenteel zes slachtoffers van seksuele uitbuiting geïdentificeerd. Er zou ook sprake zijn van verkrachting van de slachtoffers.

Andrew Tate zelf kwam de laatste dagen weer eens in de spotlights te staan door zijn online vete met Greta Thunberg:

"Ik heb 33 wagens, waaronder een Bugatti en twee Ferrari's. Als je me je e-mailadres bezorgt, stuur ik je een lijst op van de volledige collectie en een overzicht van hoeveel ze precies uitstoten", schreef hij.

Thunberg reageerde: "Ja, laat het me alstublieft weten via smalldickenergy@getalife.com", schreef ze op Twitter. "Small dick energy" wordt vaak al lachend gebruikt als verklaringen voor vulgaire of controversiële uitspraken van mannen: als compensatie voor een klein geslachtsdeel! :D

Joost Klein moet in juni voor Zweedse rechter verschijnen

Karen Luiken-18 mei 2024 om 09:32

Joost Klein moet over een paar weken naar Zweden om zich te melden bij de rechtbank in Malmö, de stad waar het songfestival dit jaar plaatsvond. Zijn advocaat meldt dat hij begin juni wordt opgeroepen voor het incident waardoor hij gediskwalificeerd werd voor de finale.

De advocaat is ervan overtuigd dat Joost niet zal worden vervolgd. De 26-jarige zanger zou de camera van een vrouw hebben weggeduwd, maar heeft haar volgens hem niet bedreigd. De Nederlandse omroep AVROTROS sprak wel van een ‘dreigende beweging’.

“Ik weet zeker dat als de politie goed onderzoek doet, hij niet zal worden vervolgd”, zegt de advocaat van de artiest. “Hij is volledig radeloos door alles wat er is gebeurd. En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij daardoor niet mocht meedoen aan het songfestival.”

Joost Klein kreeg 'slechts' 58 jurypunten bij Eurovisiesongfestival

Karen Luiken-17 mei 2024 om 09:06

Als Joost Klein wél mee had mogen doen aan de finale van het Eurovisiesongfestival, zou hij dan kans hebben gemaakt op de eerste plek? Waarschijnlijk niet. De zanger zou ‘slechts’ 58 jurypunten hebben gekregen.

Uit een post van X-account Eurovisionario blijkt dat Nederland van geen enkel land het maximale jurypuntenaantal van twaalf zou hebben gekregen. Sterker nog: Joost Klein had het in het totaal met 58 punten moeten doen. Hij zou daarmee op de twaalfde plek zijn geëindigd – de punten van het publiek niet meegerekend.

Maar zover kwam het niet, want Joost Klein werd vorige week vlak voor de finale gediskwalificeerd na een incident met een televisiemedewerker. Zweden won het Eurovisiesongfestival, Kroatië werd tweede, Oekraïne derde, Frankrijk vierde en Israël vijfde.

Ontdek meer