Wereldberoemde internethond Kabosu is ziek

Karen Luiken-30 december 2022 om 15:37

Kabosu, de wereldberoemde hond die in veel internetmemes voorbijkomt, is ernstig ziek. Het beestje lijdt aan leukemie en een leverziekte.

De 17-jarige Kabosu, hondenras shiba, is volgens haar baasje op kerstavond plotseling gestopt met eten en drinken. Niet veel later werd duidelijk wat daar de oorzaak van was: acute leukemie en een leverziekte.

De hond ging viral door een foto uit 2010, waarop ze met gevouwen poten en een vragende blik te zien is. Het beeld verspreidde zich over het internet en werd gebruikt in talloze memes.

In 2013 werd Kabosu nóg populairder, toen haar gezicht werd gebruikt als logo voor de cryptomunt Dogecoin. Onder meer Elon Musk is een groot fan van de munt.

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

Iraans koppel opgepakt door dans in het openbaar

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 17:26

Shocking nieuws uit Iran, want daar is een jong koppel opgepakt dat danste in het openbaar. Ze plaatsten de beelden online en werden meteen opgepakt door de lokale autoriteiten.

Astiyazh Haghighi (21) en haar verloofde Amir Mohammad Ahmadi (22) dansten in de video voor de Azadi-toren. Die toren staat bekend als de “vrijheidstoren”, maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen. Vrouwen mogen in Iran immers niet dansen in het openbaar en zijn verplicht om een hoofddoek te dragen. In de video is te zien hoe Astiyazh danst en géén hoofddoek draagt.

Al in november werden de beelden verspreid en werd het koppeltje opgepakt. Nu zitten ze dus voor vijf jaar in de cel. Ze werden veroordeeld voor het promoten van corruptie, prostitutie en propaganda.

Check de onschuldige beelden hieronder:

Ontdek meer