Ryanair schrapt dit weekend 128 vluchten

Dieter Blarinckx-30 december 2022 om 08:42

Ging jij dit weekend het nieuwe jaar inzetten in het buitenland? Vlieg je met Ryanair? Dan let je best even op, want de Ierse vliegtuigmaatschappij heeft aangekondigd dat ze dit weekend in totaal 128 vluchten zullen schrappen.

Vanaf dit weekend zal een groot deel van het cabinepersoneel van Ryanair het werk neerleggen. Ze protesteren immers tegen de slechte arbeidsvoorwaarden, maar dat wil helaas ook zeggen dat een groot deel van de geplande vluchten niet kan doorgaan. In totaal zullen er vanaf dit weekend zo’n 128 vliegtuigen aan de grond blijven.

De staking duurt in totaal zes dagen, verspreid over twee weekends. Vanaf morgen leggen de stewards en stewardessen het werk neer tot en met zondag. Dat herhalen ze dan volgende week tussen 6 en 8 januari.

Concreet zullen er nu zo’n 128 vluchten geschrapt worden. Het gaat om vliegtuigen die hadden moeten vertrekken of toekomen in Charleroi. De betrokken passagiers zouden intussen geïnformeerd moeten zijn.

Meer info kan je vinden op de website van de luchthaven van Charleroi.

NMBS test stiltewagons

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:09

Wie vaak de trein neemt leest dit artikel best even verder, want het zou kunnen dat je binnenkort terechtkomt in een stiltewagon. Dat nieuwe concept gaat NMBS immers binnenkort beginnen testen.

"Om de stilte en rust in dit rijtuig te bewaren, is het aanbevolen om in deze wagons niet hardop met elkaar te praten of te telefoneren, het volume van hoofdtelefoons of oortjes niet te luid te zetten en om je mobiele telefoons op stil te zetten", klinkt het in het persbericht van NMBS.

Deze stille wagons zullen zich voor- en achteraan de trein bevinden, in tweede klasse. Dat wil dus zeggen dat je helemaal geen toeslag moet betalen en dat je geen plekje moet reserveren.

Het nieuwe concept zal eerst getest worden op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Thalys verdwijnt tegen eind dit jaar

Dieter Blarinckx-24 januari 2023 om 18:50

Het zal het einde van een tijdperk zijn: tegen eind dit jaar zal de merknaam Thalys verdwijnen. De reden? Eurostar en Thalys fuseren. En dat wil helaas ook zeggen dat ze verder zullen gaan onder de naam Eurostar en niet Thalys.

Vanaf eind dit jaar zullen alle hogesnelheidstreinen tussen Brussel, Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen rijden onder de naam Eurostar. De huidige treinen van Thalys krijgen een nieuwe naam én een nieuw logo. De merknaam Thalys zal dus voorgoed verdwijnen.

Het nieuwe logo is een ster die symbool moet staan voor de verbindingen die de treinen aanbieden. Dat logo zal op alle treinen worden geplaatst, zowel die van Eurostar als Thalys.

Check hieronder het nieuwe logo dat online werd gedropt door de Eurostar Group:

Ontdek meer