Man wil hond worden en geeft daar duizenden euro's aan uit

Karen Luiken-29 december 2022 om 09:38

Een Japanse man genaamd Toco heeft duizenden euro’s uitgegeven om een hond te kunnen zijn. Hij kocht een kostuum ter grootte van een mens en trekt dat nu een paar keer per maand aan om zijn fantasie waar te maken.

Toco droomde er als kind al van om een dier te worden. Hij heeft een hondenkostuum gekocht, dat hem twee miljoen yen kostte. Omgerekend is dat zo’n 14.000 euro.

De man trekt het pak af en toe aan en doet dan alsof hij een hond is. Op YouTube-filmpjes laat hij zien hoe hij eet, speelt en traint. Hij loopt aan de lijn, heeft geleerd om nephondenvoer te eten en kan zelfs als een hond in een hangmat hangen.

“Van kinds af aan heb ik een fantasie gehad om een dier te worden”, zegt hij tegen Mirror. “Maar ik vertel het bijna nooit tegen mijn vrienden omdat ik bang ben dat ze me raar zullen vinden.”

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer