Tien minuten aan geweldscènes uit 'Avatar' geknipt

Karen Luiken-28 december 2022 om 09:00

James Cameron heeft zo’n tien minuten aan scènes uit de gloednieuwe ‘Avatar’-film geknipt. De regisseur vertelt in een gesprek met Esquire Middle East dat er veel geweld in voorkwam.

James heeft in het verleden verschillende films gemaakt waar vuurwapens in gebruikt werden. Daar heeft hij spijt van en daarom besloot hij het helemaal anders te doen in zijn nieuwe film ‘Avatar: The Way of Water’.

“Ik heb tien minuten met vuurgevechten uit de film geknipt. Ik wilde iets van de lelijkheid wegnemen, een balans vinden tussen licht en donker”, aldus de regisseur, die daaraan toevoegt dat er nog wel iets van wapens te zien zullen zijn. “Je moet natuurlijk wel een conflict hebben. Geweld en actie zijn hetzelfde, het is maar hoe je ernaar kijkt. Dit is het dilemma van elke actiefilmer, en ik sta bekend als actiefilmer.”

James zei ook dat hij sommige van zijn eerdere films nu niet meer zou regisseren vanwege de aard van het geweld en het gebruik van vuurwapens erin. “Ik kijk terug op films die ik heb gemaakt en weet niet of ik die nu weer zou willen maken.”

Commotie in 'Big Brother' door nieuwe challenge

Karen Luiken-26 januari 2023 om 16:54

Een nieuwe dag betekent deze week in ‘Big Brother’ ook automatisch een nieuwe challenge. Deze keer nemen alle bewoners het tegen elkaar op en strijden ze voor de Power of Nomination. Het winnende team zal leden uit het verliezende team nomineren. En je kunt wel raden dat daar commotie van komt... Sneak preview!

Kim Van Oncen nu ook te horen op de radio

Dieter Blarinckx-26 januari 2023 om 13:56- Foto:

VRT

De Vlaamse actrice Kim Van Oncen - vooral bekend van 'Dertigers' en 'De Verraders' - kan iets nieuws toevoegen aan haar CV: radiopresentatrice. Deze week presenteerde ze immers haar eerste radioprogramma op Radio 2.

Samen met Peter Van de Veire presenteert Kim Van Oncen iedere werkdag de ochtendshow 'Goeiemorgen Morgen' op Radio 2. En afgelopen maandag was haar vuurdoop.

Aan Het Laatste Nieuws vertelde ze eerder deze week dat ze 's avonds al gaat slapen tegen half 9, om dan de volle 7 uurtjes te kunnen genieten van wat rust en slaap. Maar die eerste show op maandag was een groot succes, al waren de nodige zenuwen natuurlijk aanwezig:

"Peter heeft gezweet, ik heb gezweet, iedereen vond het spannend. Technisch is zo’n show echt wel een huzarenstukje. Af en toe liep het daardoor mis, maar dat zijn dingen die wij zelf niet altijd in de hand hebben. Daarom kan ik dat best van mij afzetten. Het is heel nieuw, dus als het eens misloopt, hoop ik dat de mensen ons dat vergeven.”

"Een radioshow moet zich wat zetten, en als alles loopt, valt de spanning weg. Nu merk ik dat het elke dag leuker wordt. Peter zei me: ‘Een tip dat ik zelf ooit kreeg was: ‘Als wij ons amuseren, dan amuseren de luisteraars zich thuis ook.’ En dat voel ik meer en meer.”

'Goeiemorgen Morgen' is iedere werkdag te horen in de ochtend op Radio 2!

Ontdek meer