Tien minuten aan geweldscènes uit 'Avatar' geknipt

Karen Luiken-28 december 2022 om 09:00

James Cameron heeft zo’n tien minuten aan scènes uit de gloednieuwe ‘Avatar’-film geknipt. De regisseur vertelt in een gesprek met Esquire Middle East dat er veel geweld in voorkwam.

James heeft in het verleden verschillende films gemaakt waar vuurwapens in gebruikt werden. Daar heeft hij spijt van en daarom besloot hij het helemaal anders te doen in zijn nieuwe film ‘Avatar: The Way of Water’.

“Ik heb tien minuten met vuurgevechten uit de film geknipt. Ik wilde iets van de lelijkheid wegnemen, een balans vinden tussen licht en donker”, aldus de regisseur, die daaraan toevoegt dat er nog wel iets van wapens te zien zullen zijn. “Je moet natuurlijk wel een conflict hebben. Geweld en actie zijn hetzelfde, het is maar hoe je ernaar kijkt. Dit is het dilemma van elke actiefilmer, en ik sta bekend als actiefilmer.”

James zei ook dat hij sommige van zijn eerdere films nu niet meer zou regisseren vanwege de aard van het geweld en het gebruik van vuurwapens erin. “Ik kijk terug op films die ik heb gemaakt en weet niet of ik die nu weer zou willen maken.”

Maksim Stojanac leent stem uit voor hoofdrol in 'Wonka'-film

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:32

Maksim Stojanac is gestrikt voor de Vlaamse versie van de langverwachte film ‘Wonka’. De Vlaamse acteur leent zijn stem uit voor de rol van Willy Wonka, een personage dat wordt gespeeld door Timothée Chalamet.

‘Wonka’ speelt zich vóór de gebeurtenissen uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ af. Kijkers worden meegenomen in de jonge jaren van Willy Wonka en krijgen avonturen te zien die hij meemaakte voordat hij de chocoladefabriek oprichtte.

Maksim Stojanac laat in een gesprek met Humo weten dat hij ontzettend veel plezier heeft gehad tijdens het inspreken van de stem van het hoofdpersonage. “Willy Wonka spelen was oprecht een van de leukste dingen die ik heb mogen doen”, zegt hij. “Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo mooi.”

‘Wonka’ is vanaf 13 december op het witte doek te zien. Naast Maksim zijn ook Bent Van Looy en Goedele Wachters in de Vlaamse versie van de film te horen.

'Spider-Man: Across the Spider-Verse' staat op Netflix

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:21

De tweede film in de ‘Spider-Man’-reeks rondom Miles Morales kun je vanaf vandaag ook thuis vanuit je luie zetel bekeken. Een paar maanden nadat de animatiefilm op het witte doek in première ging, gooit Netflix ‘m nu online voor abonnees.

‘Spider-Man: Across the Spider Verse’ gaat over de tiener Miles Morales die samen met Gwen Stacy op een nieuw avontuur gaat, waarbij hij het opneemt tegen de sinistere vijand The Spot en een groot legioen parallelle helden in het multiversum.

De film is de opvolger van ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ uit 2018. Een tijdje geleden werd er ook al een derde film aangekondigd. Die gaat ‘Beyond the Spider-Verse’ heten en zal het slotstuk van de Miles Morales-trilogie vormen.

Ontdek meer