Zondag stopt WhatsApp op deze smartphones

Dieter Blarinckx-27 december 2022 om 21:02

Heb jij nog een oude iPhone of Android-smartphone en gebruik je nog WhatsApp? Dan let je nu best even op, want vanaf zondag zal de app stoppen met werken op een heel deel oude smartphones.

Vanaf deze zondag, 1 januari, zal WhatsApp gewoon stoppen met werken op zo’n 47 verouderde toestellen. Dat heeft Meta, het moederbedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp, zopas bekendgemaakt.

Android-toestellen die nog werken met een besturingssysteem dat ouder is dan Android 4.1 en alle iPhones waarop iOS 12 nog niet staat, zullen vanaf het nieuwe jaar geen WhatsApp meer ondersteunen. De app zal daar dus ook niet meer op werken. Gebruikers krijgen sowieso nog een notificatie vooraleer de app volledig zal stoppen met werken.

Hier een volledig lijstje van de smartphones waarop WhatsApp vanaf zondag niet meer zal werken:

HTC Desire 500

Huawei Ascend D

Huawei Ascend D1

Huawei Ascend D2

Huawei Ascend G740

Huawei Ascend Mate

Huawei Ascend P1

Lenovo A820

LG Enact

LG Lucid 2

LG Optimus 4X HD

LG Optimus F3

LG Optimus F3Q

LG Optimus F5

LG Optimus F6

LG Optimus F7

LG Optimus L2 II

LG Optimus L3 II

LG Optimus L3 II Dual

LG Optimus L4 II

LG Optimus L4 II Dual

LG Optimus L5

LG Optimus L5 Dual

LG Optimus L5 II

LG Optimus L7

LG Optimus L7 II

LG Optimus L7 II Dual

LG Optimus Nitro HD

Grand S Flex ZTE

Grand X Quad V987 ZTE

Memo ZTE V956

Quad XL

Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Core

Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S3 mini

Samsung Galaxy Trend II

Samsung Galaxy Trend Lite

Samsung Galaxy Xcover 2

Apple iPhone 5

Apple iPhone 5c

Archos 53 Platinum

Sony Xperia Arc S

Sony Xperia miro

Sony Xperia Neo L

Wiko Cink Five

Wiko Darknight ZT

Zo speel je het 'verborgen' Instagram-spel

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 09:45

Precies wat we nodig hebben: een nieuwe manier om tijd te doden op social media. Instagram heeft stiekem een game in je DM's verstopt.

Wil je het zelf problemen? Simpel! Open een bericht, stuur een emoji naar keuze en druk erop. Bam, je wordt naar het gamescherm gestuurd.

Het doel van het spel is om te voorkomen dat de emoji van het scherm valt door met je vinger een platform te verschuiven waarop de emoji kan blijven stuiteren. Hoe langer je je emoji in de lucht houdt, hoe sneller hij stuitert en hoe moeilijker het wordt.

Het bestaat: een toetsenbord voor je iPhone

Karen Luiken-06 januari 2024 om 09:11

Telefoons zijn in de afgelopen steeds handiger geworden. Je kunt er tegenwoordig van alles mee: internetten, mailen, werken, gamen en noem het maar op. Maar er is één ding waar niet iedereen blij mee is. Het toetsenbord. In tegenstelling tot vroeger zijn gsm’s tegenwoordig niet meer uitgerust met een vast toetsenbord, maar met een touchscreen. Speciaal voor de mensen die daar niet aan kunnen wennen, is er nu iets nieuws bedacht.

We hebben het over Clicks, een fysiek toetsenbord voor je iPhone. Het ding zorgt niet alleen voor een snellere manier van typen, maar ook voor meer schermruimte en de mogelijkheid om snelkoppelingen te gebruiken. “We gebruiken elke dag toetsenborden op onze desktops, laptops en tablets, dus het is nogal vreemd dat we fysieke knoppen op de smartphone achterwege hebben gelaten”, zegt Clicks-medeoprichter Michael Fisher. “Clicks brengt de precisie van een fysiek toetsenbord naar de iPhone, zodat mensen niet hoeven te wachten tot ze weer achter hun bureau zitten om op de bevredigende manier te communiceren waar alleen echte knoppen voor kunnen zorgen.”

De nieuwe feature gaat vanaf 1 februari in de verkoop voor een bedrag van 139 dollar.

Ontdek meer