Zondag stopt WhatsApp op deze smartphones

Dieter Blarinckx-27 december 2022 om 21:02

Heb jij nog een oude iPhone of Android-smartphone en gebruik je nog WhatsApp? Dan let je nu best even op, want vanaf zondag zal de app stoppen met werken op een heel deel oude smartphones.

Vanaf deze zondag, 1 januari, zal WhatsApp gewoon stoppen met werken op zo’n 47 verouderde toestellen. Dat heeft Meta, het moederbedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp, zopas bekendgemaakt.

Android-toestellen die nog werken met een besturingssysteem dat ouder is dan Android 4.1 en alle iPhones waarop iOS 12 nog niet staat, zullen vanaf het nieuwe jaar geen WhatsApp meer ondersteunen. De app zal daar dus ook niet meer op werken. Gebruikers krijgen sowieso nog een notificatie vooraleer de app volledig zal stoppen met werken.

Hier een volledig lijstje van de smartphones waarop WhatsApp vanaf zondag niet meer zal werken:

HTC Desire 500

Huawei Ascend D

Huawei Ascend D1

Huawei Ascend D2

Huawei Ascend G740

Huawei Ascend Mate

Huawei Ascend P1

Lenovo A820

LG Enact

LG Lucid 2

LG Optimus 4X HD

LG Optimus F3

LG Optimus F3Q

LG Optimus F5

LG Optimus F6

LG Optimus F7

LG Optimus L2 II

LG Optimus L3 II

LG Optimus L3 II Dual

LG Optimus L4 II

LG Optimus L4 II Dual

LG Optimus L5

LG Optimus L5 Dual

LG Optimus L5 II

LG Optimus L7

LG Optimus L7 II

LG Optimus L7 II Dual

LG Optimus Nitro HD

Grand S Flex ZTE

Grand X Quad V987 ZTE

Memo ZTE V956

Quad XL

Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Core

Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S3 mini

Samsung Galaxy Trend II

Samsung Galaxy Trend Lite

Samsung Galaxy Xcover 2

Apple iPhone 5

Apple iPhone 5c

Archos 53 Platinum

Sony Xperia Arc S

Sony Xperia miro

Sony Xperia Neo L

Wiko Cink Five

Wiko Darknight ZT

Grote prijsdaling voor Tesla’s in ons land

Dieter Blarinckx-13 januari 2023 om 13:33

Na de grote hetze in China rond de prijsdaling van enkele Tesla-modellen, is het nu ook de beurt aan Europa (en dus ook België). Concreet zullen de Tesla Model 3 en Model Y in prijs verlagen.

Tesla Benelux heeft zopas bevestigd dat ze de prijzen in ons land zullen doen dalen. Zo zullen Tesla Model 3 en Model Y tot wel 18% goedkoper worden. Dat wil zeggen dat je gemakkelijk zo’n 12.000 euro minder betaalt dan vroeger.

Waarom worden deze modellen dan net een stuk goedkoper? Dat is vooral te wijten aan de goedkopere productie:

“Nu we een turbulent jaar van verstoringen in de toeleveringsketen achter de rug hebben, zien we een normalisering van een deel van de kosteninflatie”, klinkt het bij de woordvoerdster van Tesla Benelux.

Ook de toename van de “lokale autoproductie” en de “verdere schaalvoordelen” zorgen voor goedkopere Tesla’s in Europa.

Tinder introduceert waarschuwingen voor oplichters

Dieter Blarinckx-12 januari 2023 om 08:38

Op datingapps zoals Tinder, Bumble of Grindr kom je vaak oplichters tegen. En daar willen ze nu wat aan doen. Tinder introduceert nu namelijk waarschuwingen voor oplichters op hun platform.

Voortaan zal Tinder gebruikers gaan waarschuwen over oplichters die actief zijn op het platform. Dat geldt trouwens niet enkel voor Tinder, maar ook voor de andere apps van moederbedrijf Match Group.

In die datingapps proberen oplichters geld af te troggelen van hun matches. In Amerika loopt de schade bijvoorbeeld al op tot 300 miljoen dollar, allemaal door oplichters.

Match Group adviseert mensen nu om nooit geld te sturen naar personen die ze nooit hebben ontmoet en dat je moet opletten voor mensen die zich té rijk voordoen:

“Als een potentiële nieuwe liefde je meteen crypto- of investeringsadvies geeft, dan is er een grote kans dat het een scam is. Rapporteer deze dingen altijd meteen op het platform waar je elkaar hebt ontmoet."

Ontdek meer