Zondag stopt WhatsApp op deze smartphones

Dieter Blarinckx-27 december 2022 om 21:02

Heb jij nog een oude iPhone of Android-smartphone en gebruik je nog WhatsApp? Dan let je nu best even op, want vanaf zondag zal de app stoppen met werken op een heel deel oude smartphones.

Vanaf deze zondag, 1 januari, zal WhatsApp gewoon stoppen met werken op zo’n 47 verouderde toestellen. Dat heeft Meta, het moederbedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp, zopas bekendgemaakt.

Android-toestellen die nog werken met een besturingssysteem dat ouder is dan Android 4.1 en alle iPhones waarop iOS 12 nog niet staat, zullen vanaf het nieuwe jaar geen WhatsApp meer ondersteunen. De app zal daar dus ook niet meer op werken. Gebruikers krijgen sowieso nog een notificatie vooraleer de app volledig zal stoppen met werken.

Hier een volledig lijstje van de smartphones waarop WhatsApp vanaf zondag niet meer zal werken:

HTC Desire 500

Huawei Ascend D

Huawei Ascend D1

Huawei Ascend D2

Huawei Ascend G740

Huawei Ascend Mate

Huawei Ascend P1

Lenovo A820

LG Enact

LG Lucid 2

LG Optimus 4X HD

LG Optimus F3

LG Optimus F3Q

LG Optimus F5

LG Optimus F6

LG Optimus F7

LG Optimus L2 II

LG Optimus L3 II

LG Optimus L3 II Dual

LG Optimus L4 II

LG Optimus L4 II Dual

LG Optimus L5

LG Optimus L5 Dual

LG Optimus L5 II

LG Optimus L7

LG Optimus L7 II

LG Optimus L7 II Dual

LG Optimus Nitro HD

Grand S Flex ZTE

Grand X Quad V987 ZTE

Memo ZTE V956

Quad XL

Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Core

Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S3 mini

Samsung Galaxy Trend II

Samsung Galaxy Trend Lite

Samsung Galaxy Xcover 2

Apple iPhone 5

Apple iPhone 5c

Archos 53 Platinum

Sony Xperia Arc S

Sony Xperia miro

Sony Xperia Neo L

Wiko Cink Five

Wiko Darknight ZT

Nieuwe update laat je stiekem snaps screenshotten

Chelsy Vanlerberghe-10 juli 2024 om 13:50- Foto:

May Gauthier via Unsplash

Een TikTok-gebruiker heeft ontdekt dat je met de nieuwste macOS-update stiekem screenshots kunt maken op Snapchat, zonder dat de afzender er iets van merkt. Op Snapchat krijg je normaal gesproken een melding als iemand een screenshot van je snap maakt, met deze hack is dat niet meer het geval.

Hier is hoe het werkt: met de nieuwste macOS kun je je iPhone-scherm 'mirrorren' naar je computer. Superhandig als je graag je TikToks of Insta-verhalen op een groot scherm bekijkt. Maar hier komt de kicker: als je eenmaal je scherm op je computer hebt, kun je een screenshot maken zonder dat Snapchat of de arme ziel aan de andere kant van je snap erachter komt.

Dus: als je een flirterige snap ontvangt van je crush, kan je nu een screenshot maken zonder dat hij/zij/die daar iets van merkt. Onthoud wel: respecteer altijd de privacy van anderen. Gebruik deze hack verantwoordelijk en let op met wat je naar wie stuurt.

OnePlus onthult meer details over nieuwe reeks producten

Chelsy Vanlerberghe-10 juli 2024 om 13:46

Op 16 juli vindt het Summer Launch Event van OnePlus plaats in Milaan. Je kan de presentatie volgen via het officiële YouTube-kanaal van OnePlus. Het technologiemerk heeft al geteased welke nieuwe producten er aan zitten te komen: OnePlus Nord 4, OnePlus Pad 2, OnePlus Nord Buds 3 Pro en OnePlus Watch 2R zullen worden gepresenteerd.

"Onze nieuwste producten zijn in nauwe samenwerking met onze community ontworpen en gaan onze gebruikers helpen het maximale uit elk aspect van hun digitale leven te halen", zegt Kinder Liu, President en COO van OnePlus.

OnePlus Nord 4

De OnePlus Nord 4 is het nieuwste lid van de OnePlus Nord-familie en is met 7,99 mm de dunste OnePlus Nord ooit. Het is ook het enige toestel van het 5G-tijdperk dat beschikt over een volledig metalen unibody ontwerp, waardoor de klassieke sterkte en verfijning van aluminium terugkeert in de wereld van smartphones. De OnePlus Nord 4 is gemaakt met behulp van verschillende geavanceerde technieken, waaronder een nano-geëtst ontwerp en een revolutionair nieuw antenneontwerp. Hiermee wordt de missie van OnePlus Nord voortgezet om vlaggenschiptechnologie beschikbaar te maken zonder een vlaggenschipprijs.

OnePlus Pad 2

De OnePlus Pad 2 voegt zich bij de OnePlus Pad en de OnePlus Pad Go in de groeiende tabletfamilie van OnePlus. Het bouwt voort op de sterke basis van eerdere generaties OnePlus Pad met zijn lichtgewicht ontwerp en 7:5-beeldverhoudingsscherm, perfect om gebruikers te helpen productiever te zijn - ongeacht hun locatie. De tablet beschikt ook over de nieuwste AI-technologie en een toonaangevende chipset.

OnePlus Nord Buds 3 Pro

De OnePlus Nord Buds 3 Pro zijn de nieuwste OnePlus Nord Buds en blijven geavanceerde audiotechnologie beschikbaar maken tegen een lagere prijs dan ooit tevoren. Naast toonaangevende basprestaties bevatten de OnePlus Nord Buds 3 Pro ook actieve ruisonderdrukkingstechnologie, waardoor ongewenst geluid wordt geblokkeerd en helder, hoogwaardig geluid wordt geleverd.

OnePlus Watch 2R

De OnePlus Watch 2R is de opvolger van de enorm succesvolle OnePlus Watch 2, die werd gelanceerd met een revolutionaire Dual-Engine-architectuur. Net als zijn voorganger heeft de OnePlus Watch 2R een batterijduur van 100 uur, maar de smartwatch bevat ook verbeterde fitnesstracking om gebruikers te helpen de meest nauwkeurige resultaten tijdens het sporten te behalen.

Ontdek meer