Delen van derde en vierde 'Avatar'-film nu al opgenomen

Karen Luiken-27 december 2022 om 09:43

De tweede ‘Avatar’-film is pas net uit, maar er zijn nú al opnames gemaakt voor een derde en vierde film. Dat laat regisseur James Cameron weten in een gesprek met Entertainment Weekly.

Verschillende delen van de volgende twee ‘Avatar’-films staan al op beeld. De reden waarom James Cameron daarvoor heeft gekozen, is om te voorkomen dat jongere acteurs uit de film verouderen.

Dat laatste gebeurde ook in ‘Stranger Things’. Die serie draait om tieners, maar vanwege de lange wachttijd tussen twee seizoenen zijn de acteurs uit de serie plots jaren ouder. “Je krijgt een ‘Stranger Things’-effect als de hoofdrolspelers nog steeds op de middelbare school zitten terwijl ze eruitzien alsof ze 27 zijn”, aldus James.

De regisseur wil dat vermijden bij acteurs zoals Jack Champion, die Miles Socorro speelt in ‘Avatar’. Hij was twaalf jaar oud toen hij gecast werd voor de eerste film en is inmiddels achttien. “We hebben opnames met Jack gedaan toen hij veertien en vijftien was, bijna zestien. We hebben hem gedurende een periode van achttien maanden gefilmd.”

Opnames derde ‘Knives Out’-film gestart

Karen Luiken-11 juni 2024 om 04:51

De opnames van het derde deel in de ‘Knives Out’-filmreeks zijn van start gegaan. Dat nieuws maakt Rian Johnson, de regisseur van het project, bekend via Instagram.

Bij de aankondiging wordt een foto van hoofdrolspeler Daniel Craig gedeeld. Hij kruipt voor de film opnieuw in de huid van detective Benoit Blanc. Net zoals in de vorige twee delen zal hij ook dit keer weer een moordmysterie ontrafelen terwijl hij omringd wordt door een nieuwe cast bestaande uit allerlei potentiële daders. Die cast bevat namen als Mila Kunis, Jeremy Renner, Josh Brolin, Glenn Close, Andrew Scott, Cailee Spaeny en Kerry Washington.

De derde film, die 'Wake Up a Dead Man: A Knives Out Mystery’ gaat heten, moet in 2025 verschijnen.

'SpongeBob SquarePants'-film over Plankton in de maak

Karen Luiken-07 juni 2024 om 07:28

Niet alleen SpongeBob SquarePants maakt genoeg avonturen mee om er een complete serie en verschillende films over te maken, ook Plankton verdient een podium. Netflix heeft bekendgemaakt een film over het kleine schurkje te maken.

Plankton runt het Chum Bucket-restaurant samen met Karen, een computer die niet alleen zijn sidekick maar ook zijn vrouw is. In de animatiefilm wordt de wereld van Plankton op zijn kop gezet wanneer zijn plan voor wereldheerschappij wordt gedwarsboomd.

De film wordt geregisseerd door Dave Needham en moet in 2025 op het digitale scherm verschijnen.

Ontdek meer