'Matilda the Musical' is nu te streamen via Netflix

Dieter Blarinckx-26 december 2022 om 18:02

Goed nieuws voor de fans van musicals, want sinds deze week staat de langverwachte musicalfilm 'Matilda the Musical' op Netflix!

De gloednieuwe film is geen remake van de originele film. Het is een verfilming van de populaire musicalversie van het bekende familieverhaal van Roald Dahl.

Matilda Wormwood (Alisha Weir) is een briljant meisje, maar de volwassenen in haar leven willen dat talent niet erkennen. Daarom zoekt Matilda haar toevlucht in de magische wereld van boeken. Tot groot ongenoegen van haar ouders (Stephen Graham en Andrea Riseborough). Matilda wordt naar een strenge school gestuurd, waar ze opnieuw oog in oog komt te staan met vreselijke volwassenen en dan vooral het schoolhoofd Miss Trunchbull, gespeeld door de legendarische Emma Thompson. Maar ze leert er ook Miss Honey (Lashana Lynch) kennen en voor het eerst in haar leven wordt ze begrepen. Samen met Miss Honey en haar nieuwe vrienden probeert Matilda wraak te nemen op alle volwassenen die haar fout behandelden.

Check de trailer hieronder en stream 'm nu via Netflix:

Zien: trailer van 'Bon Bini Bangkok Nights'

Karen Luiken-01 december 2023 om 11:18

Het aftellen is begonnen. Naar kers (uiteraard) maar eerst naar de datum van 20 december. Dan verschijnt namelijk de film 'Bon Bini Bangkok Nights' op het witte doek!

Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road.

Klaar voor een klein voorproefje? Bekijk hieronder de nieuwe trailer van 'Bon Bini Bangkok Nights'.

Maksim Stojanac leent stem uit voor hoofdrol in 'Wonka'-film

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:32

Maksim Stojanac is gestrikt voor de Vlaamse versie van de langverwachte film ‘Wonka’. De Vlaamse acteur leent zijn stem uit voor de rol van Willy Wonka, een personage dat wordt gespeeld door Timothée Chalamet.

‘Wonka’ speelt zich vóór de gebeurtenissen uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ af. Kijkers worden meegenomen in de jonge jaren van Willy Wonka en krijgen avonturen te zien die hij meemaakte voordat hij de chocoladefabriek oprichtte.

Maksim Stojanac laat in een gesprek met Humo weten dat hij ontzettend veel plezier heeft gehad tijdens het inspreken van de stem van het hoofdpersonage. “Willy Wonka spelen was oprecht een van de leukste dingen die ik heb mogen doen”, zegt hij. “Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo mooi.”

‘Wonka’ is vanaf 13 december op het witte doek te zien. Naast Maksim zijn ook Bent Van Looy en Goedele Wachters in de Vlaamse versie van de film te horen.

Ontdek meer