Bewezen: luisteren naar kerstmuziek maakt gelukkiger

Dieter Blarinckx-26 december 2022 om 10:51

Hoewel Kerstmis nu al een dagje voorbij is, zal de kerstmuziek nog wel even blijven klinken in de winkels en bij je thuis. Maar dat is misschien nog niet zo slecht, want onderzoek heeft aangetoond dat luisteren naar kerstmuziek je ook gelukkiger maakt!

Wie aan Kerst denkt, krijgt ook vaak dat warme, gezellige en vooral nostalgische gevoel. Wie dus luistert naar kerstmuziek, krijgt datzelfde gevoel waardoor je automatisch ook vrolijk wordt. Dat wil zeggen dat je vaak met een glimlach zit en een buik vol nostalgische feelings. En dat maakt je juist zo gelukkig en vrolijk.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat kerstmuziek zorgt voor een heleboel positieve en vrolijke gevoelens die nog eens versterkt worden als je ze luistert met geliefden tijdens de feestdagen. Zo zijn veel mensen tijdens de feestdagen ook een bom vol geluk!

Speciaal voor die vrolijke mensen hebben we hieronder een video gestoken die je helemaal in die gelukkige en vrolijke vibe brengt!

Nachtclub Fuse mag toch openblijven

Karen Luiken-26 januari 2023 om 07:49

De Brusselse nachtclub Fuse mag bij nader inzien toch openblijven. Een paar weken terug werd besloten de zaak te sluiten, maar nu heeft Leefmilieu Brussel volgens DeMorgen besloten dat de club twee dagen per week bezoek mag ontvangen.

Fuse besloot twee weken geleden de deuren per direct te sluiten vanwege nieuwe regels die de club opgelegd had gekregen. De deuren moesten om 2 uur sluiten en de muziek mocht niet harder dan 95 decibel. Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk was om onder die omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, werd besloten de boel op slot te gooien.

Fuse ging in beroep en heeft nu te horen gekregen dat ze onder een aantal voorwaarden twee dagen per week open mogen. Alleen op het gelijksvloerse gedeelte en de eerste verdieping mag versterkte muziek gedraaid worden. De club mag alleen tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends geopend zijn en er mogen per jaar maximaal 90 evenementen zijn. Ook wordt ervan uitgegaan dat Fuse binnen twee jaar verhuist.

Hoewel Fuse nu dus bezoekers mag ontvangen, zijn de eigenaren nog steeds niet blij. “We zijn bang dat we weer zullen moeten sluiten”, klinkt het op social media. De manier waarop ze nu open mogen, is volgens de club niet werkbaar. “Het is ook niet langer toegelaten om speciale weekends met drie nachten te houden, of langer dan 7 uur ‘s ochtends open te blijven. Dit waren nochtans aantrekkelijke elementen voor toeristen om naar Brussel te komen.”

NMBS test stiltewagons

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:09

Wie vaak de trein neemt leest dit artikel best even verder, want het zou kunnen dat je binnenkort terechtkomt in een stiltewagon. Dat nieuwe concept gaat NMBS immers binnenkort beginnen testen.

"Om de stilte en rust in dit rijtuig te bewaren, is het aanbevolen om in deze wagons niet hardop met elkaar te praten of te telefoneren, het volume van hoofdtelefoons of oortjes niet te luid te zetten en om je mobiele telefoons op stil te zetten", klinkt het in het persbericht van NMBS.

Deze stille wagons zullen zich voor- en achteraan de trein bevinden, in tweede klasse. Dat wil dus zeggen dat je helemaal geen toeslag moet betalen en dat je geen plekje moet reserveren.

Het nieuwe concept zal eerst getest worden op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Ontdek meer