Al 30 doden in Amerika door sneeuwstorm

Dieter Blarinckx-26 december 2022 om 09:40- Foto:

YouTube

Op sociale media circuleren er massaal veel beelden van de extreme sneeuwstorm Elliot in de Verenigde Staten. De storm richt enorm veel schade aan, maar kostte ook al het leven aan 30 Amerikanen.

Al meer dan 30 mensen zijn dus door Elliot omgekomen in het extreme winterweer. Dertien daarvan vielen in en rond de stad Buffalo, in de staat New York. De hulpdiensten zijn as we speak nog volop puin aan het ruimen, want ze verwachten dat het dodental nog wel wat zal oplopen. De overleden Amerikanen kwam om het levend oor dodelijke verkeersongevallen, maar ook door onderkoeling omdat de hulpdiensten door de sneeuw moeilijk op tijd bij een noodgeval geraken.

Het is zelfs zo erg dat temperaturen soms dalen tot wel -48 graden. Dat wil zeggen dat je huid in een mum van tijd kan bevriezen. Ook zitten nog zo'n tienduizenden gezinnen nog steeds zonder stroom.

Van een Merry Christmas is er dus bij veel gezinnen in de Verenigde Staten geen sprake :(.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer