Mariah Carey verbreekt Spotify-record

Dieter Blarinckx-26 december 2022 om 09:25

Eén van de meest iconische en populaire kerstschijven ooit is ongetwijfeld wel 'All I Want for Christmas is You' van Mariah Carey. Ieder jaar wordt de plaat platgedraaid rond de feestdagen en nu verbrak het nummer een zot record!

Het gekende kerstnummer werd op 24 december wel meer dan 21,2 miljoen keer beluisterd. Nooit eerder werd een nummer op één dag zo vaak afgespeeld.

Zo stoot Mariah Carey Adele van de troon met haar nummer ‘Easy on Me’. Dat nummer werd op 15 oktober 2021, bij de releasedatum van het album, 19,749,704 keer beluisterd.

Op de derde plaats staat nog zo’n kerstschijf om U tegen te zeggen, ‘Las Christmas’ van Wham!. Zij moeten het stellen met 19 miljoen streams op één dag.

Welke kerstsongs draaien jullie plat tijdens de feestdagen?

Billie Eilish belooft nieuw album

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:05

Fans van Billie Eilish mogen de komende tijd veel nieuwe muziek van hun grote idool verwachten. De 21-jarige zangeres heeft in een interview met het programma ‘The Cookout’ gezegd dat ze met een nieuw album bezig is.

“Er komt een heel nieuw album aan”, aldus Billie. “We zitten in het laatste deel van het maakproces. Dat betekent niet dat het nu al uitkomt, maar wel dat het eraan zit te komen.”

Het album, waarvan nog geen releasedatum bekend is, wordt de derde plaat voor Billie. Eerder bracht ze al ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ en ‘Happier Than Ever’ uit.

Ed Sheeran wil elk seizoen nieuw album lanceren

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:01- Foto:

Reuters

Heb je moeite met seizoenswisselingen? Ed Sheeran gaat het makkelijker maken voor je. De zanger, die vrijdag zijn herfstplaat ‘Autumn Variations’ uitbracht, wil volgens Britse media elk seizoen een nieuw album uitbrengen.

“Ik wil een ‘Summer Variatons’ maken en een ‘Spring Variatons’, en er komt ook nog een ‘Winter Variatons’", zegt de Britse zanger. Maar voor het zover is, komt er eerst nog een ander project. "We hebben nog een grote popplaat."

Wanneer de nieuwe albums uit moeten komen, is nog niet bekend.

Ontdek meer