'Delen wachtwoord Netflix is strafbaar'

Karen Luiken-23 december 2022 om 07:37

Het delen van wachtwoorden voor online streamingsdiensten zoals Netflix is volgens de Britse overheid strafbaar. Het Intellectual Property Office (IPO) waarschuwde daar dinsdag voor door te zeggen dat het trucje in strijd is met de wetgeving. Dat meldt BBC.

Net zoals hier is het ook in het Verenigd Koninkrijk gebruikelijk dat mensen die niet samenwonen hun wachtwoorden voor streamingsdiensten delen. Het is in strijd met de servicevoorwaarden van Netflix, maar desondanks heeft de videodienst nooit aangegeven juridische stappen te ondernemen als ze erachter komen.

Toch waarschuwt de Britse IPO er nu voor dat het delen van wachtwoorden zowel in het strafrecht als civiel recht strafbaar is. Hoewel het tot nu toe nog niet gebeurd is, zouden mensen die zich er toch schuldig aan maken, aangeklaagd kunnen worden. Het gevolg daarvan zou een schadevergoeding kunnen zijn.

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer