Openingsdatum Super Nintendo World bekendgemaakt

Dieter Blarinckx-21 december 2022 om 09:25

Goed nieuws voor de pretparkfans hier, want er is eindelijk een openingsdatum bekend voor Super Nintendo World in Universal Studios Hollywood!

Wie zich dus in de wereld van Super Mario wil wanen, begint maar beter even te sparen. Vanaf 12 februari openen namelijk de poorten van Super Mario World in het populaire pretpark Universal Studios Hollywood in Californië.

Het is het tweede Super Mario-park in de wereld. Zo opende de eerste versie van het park in Universal Studios Japan in 2021. En nu volgt dus ook het zusterpark in de Verenigde Staten!

In Super Nintendo World dompelen pretparkfans zich helemaal onder in de wondere wereld van Nintendo. Je kan er belevingen vinden zoals de Mario Kart Ride, het Toadstool café en een 1-Up Factory.

In 2025 zal er ook een Super Nintendo World openen in Universal Studios Orlando, Florida.

Bekijk hieronder alvast enkele videobeelden van Super Nintendo World in Japan:

NMBS test stiltewagons

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:09

Wie vaak de trein neemt leest dit artikel best even verder, want het zou kunnen dat je binnenkort terechtkomt in een stiltewagon. Dat nieuwe concept gaat NMBS immers binnenkort beginnen testen.

"Om de stilte en rust in dit rijtuig te bewaren, is het aanbevolen om in deze wagons niet hardop met elkaar te praten of te telefoneren, het volume van hoofdtelefoons of oortjes niet te luid te zetten en om je mobiele telefoons op stil te zetten", klinkt het in het persbericht van NMBS.

Deze stille wagons zullen zich voor- en achteraan de trein bevinden, in tweede klasse. Dat wil dus zeggen dat je helemaal geen toeslag moet betalen en dat je geen plekje moet reserveren.

Het nieuwe concept zal eerst getest worden op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Thalys verdwijnt tegen eind dit jaar

Dieter Blarinckx-24 januari 2023 om 18:50

Het zal het einde van een tijdperk zijn: tegen eind dit jaar zal de merknaam Thalys verdwijnen. De reden? Eurostar en Thalys fuseren. En dat wil helaas ook zeggen dat ze verder zullen gaan onder de naam Eurostar en niet Thalys.

Vanaf eind dit jaar zullen alle hogesnelheidstreinen tussen Brussel, Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen rijden onder de naam Eurostar. De huidige treinen van Thalys krijgen een nieuwe naam én een nieuw logo. De merknaam Thalys zal dus voorgoed verdwijnen.

Het nieuwe logo is een ster die symbool moet staan voor de verbindingen die de treinen aanbieden. Dat logo zal op alle treinen worden geplaatst, zowel die van Eurostar als Thalys.

Check hieronder het nieuwe logo dat online werd gedropt door de Eurostar Group:

Ontdek meer