Studie: mannen met laag libido hebben meer kans op vroegtijdig overlijden

Karen Luiken-21 december 2022 om 07:51

Ben jij een man en heb jij een laag libido? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat mannen die niet vaak zin hebben in seks, bijna twee keer zoveel kans hebben om vroegtijdig te overlijden.

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift PLOS One en werd uitgevoerd door onderzoekers van Yamagata University. Zij bestudeerden meer dan 20.000 mensen, waarvan ruim 8.500 mannen en dik 12.000 vrouwen in Japan. Met als doel: verbanden onderzoeken tussen seksuele interesse en sterfte door alle oorzaken.

De deelnemers moesten vragenlijsten invullen over seksuele interesses. Mensen die aangaven een gebrek aan seksuele interesse te hebben, waren vaak ouder, hadden diabetes, lachten minder, hadden psychische problemen, een lager opleidingsniveau of dronken meer.

Maar de resultaten toonden ook aan dat mannen ouder dan veertig jaar met een laag libido 1,94 keer meer kans hadden om te overlijden aan kanker en 1,36 keer meer kans hadden om te overlijden aan een hartaandoening. Bij vrouwen werd er geen verband ontdekt tussen een laag libido en vroegtijdige sterfte.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd:

Wat is de maximum leeftijd waarmee je iets zou doen...

Simon Smetryns-23 augustus 2023 om 10:42

Ontdek meer