To do: Mario Kart-baan in Gent

Dieter Blarinckx-21 december 2022 om 07:16- Foto:

Supercube

Ben jij nog op zoek naar een leuke activiteit voor in de kerstvakantie en ben je daarnaast ook nog eens een fervente fan van Mario Kart? Dan is Flanders Expo voor jou the place to be!

Supercube lanceerde in een loods aan Flanders Expo immers een heus Mario Kart-parcours, maar dan in ’t echt! Je kan er dankzij een augmented reality ervaring racen in een fantasiewereld die lijkt op die van Mario Kart. En net zoals in de populaire game zijn er onderweg ook allerlei voorwerpen en middeltjes te verzamelen om je tegenstanders te verslaan.

Wie augmented reality zegt, denkt automatisch ook aan een bril. Maar dat is bij Supercube niet het geval:

“Maar bij ons doe je geen speciale VR-bril aan. Je ziet alles met je eigen ogen én kan zo ook nog blijven communiceren met je spelpartners. De ruimte rondom jou wordt omgevormd tot de spelwereld”, klinkt het bij bedenker Arnaud Darimont aan de Vlaamse pers.

Deze nieuwe experience opende zopas voor het eerst de deuren en is alvast een gigantisch succes. “We willen karten naar een nog hoger niveau brengen. Met een echt avontuur, storytelling en missies die je moet uitvoeren”, klinkt het verder.

Meer info kan je hier vinden.

Joshua Bassett komt naar Brussel

Chelsy Vanlerberghe-10 juni 2024 om 02:00

Joshua Bassett beleeft op dit moment zijn golden years. De Amerikaanse muzikant en acteur brengt binnenkort zijn debuutalbum uit en stelt het live voor tijdens 'The Golden Years Tour', die op 25 september halt houdt in La Madeleine in Brussel.

Het Amerikaanse multitalent heeft op 23-jarige leeftijd al een Emmy Award gewonnen dankzij zijn rol in ‘High School Musical: The Musical: The Series’. In de Disney+-serie acteerde hij niet enkel naast Olivia Rodrigo, maar schreven ze samen ook muziek voor de soundtrack. Na een aantal solo-singles en -EP’s, maakt Joshua zich nu klaar voor de release van zijn debuutalbum ‘The Golden Years’ op 26 juli, gevolgd door een bijhorende tour.

Op woensdag 25 september zal hij dus in La Madeline staan. Als voorprogramma brengt hij Thomas Day mee. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 14 juni om 10:00 uur via livenation.be.

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

Ontdek meer