To do: Mario Kart-baan in Gent

Dieter Blarinckx-21 december 2022 om 07:16- Foto:

Supercube

Ben jij nog op zoek naar een leuke activiteit voor in de kerstvakantie en ben je daarnaast ook nog eens een fervente fan van Mario Kart? Dan is Flanders Expo voor jou the place to be!

Supercube lanceerde in een loods aan Flanders Expo immers een heus Mario Kart-parcours, maar dan in ’t echt! Je kan er dankzij een augmented reality ervaring racen in een fantasiewereld die lijkt op die van Mario Kart. En net zoals in de populaire game zijn er onderweg ook allerlei voorwerpen en middeltjes te verzamelen om je tegenstanders te verslaan.

Wie augmented reality zegt, denkt automatisch ook aan een bril. Maar dat is bij Supercube niet het geval:

“Maar bij ons doe je geen speciale VR-bril aan. Je ziet alles met je eigen ogen én kan zo ook nog blijven communiceren met je spelpartners. De ruimte rondom jou wordt omgevormd tot de spelwereld”, klinkt het bij bedenker Arnaud Darimont aan de Vlaamse pers.

Deze nieuwe experience opende zopas voor het eerst de deuren en is alvast een gigantisch succes. “We willen karten naar een nog hoger niveau brengen. Met een echt avontuur, storytelling en missies die je moet uitvoeren”, klinkt het verder.

Meer info kan je hier vinden.

Snowjob (2/3): Omgaan met zatte festivalgangers!

Simon Smetryns-26 januari 2023 om 15:58

In Snowjob gaan we op zoek naar de beste jobstudenten die deze winter voor ons mogen werken tijdens Belgian Week in Val Thorens. Wie wint en mag volgende week met ons mee?

Ben je zelf nog op zoek naar een fijne studentenjob? Check Deltaworx.eu.

Makers van Marvel's Avengers-game kondigen laatste update aan

Nico De Greef-22 januari 2023 om 13:44

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat het nog één laatste update zal uitbrengen voor Marvel's Avengers vooraleer ondersteuning van de game officieel wordt stopgezet.

De laatste update, aangeduid als update 2.8, zal op 31 maart worden uitgerold en voornamelijk bestaan uit balans-updates en bugfixes. Er worden dus geen nieuwe features of content meer aan de game toegevoegd. Vanaf 31 maart zullen spelers ook niet langer meer in-game cosmetische items kunnen aanschaffen.

Op 30 september zal de ondersteuning van de game volledig worden stopgezet, waarna het niet meer mogelijk zal zijn om de game digitaal aan te schaffen. Spelers die reeds een kopie van de game bezitten, zullen echter wel nog steeds toegang hebben tot alle single-player en multiplayer-content, aldus de ontwikkelaar.

Marvel's Avengers werd in 2020 uitgebracht voor de spelconsoles en pc en had potentieel om de droomgame van elke Marvel-fan te worden. Met het uitgebreide rooster van Marvel-helden hadden de makers gerust nog een decennia lang nieuwe content kunnen blijven maken. Lage spelersaantallen, aanhoudende technische en balans-problemen en het voortdurende uitstel van nieuwe content hebben er echter voor gezorgd dat spelers massaal elders gingen zoeken naar entertainment, en het spel (dat voornamelijk kon overleven op live service inkomsten) bijgevolg onvoldoende geld meer in het laadje bracht.

Hoewel dit nieuws voor fans van de game inslaat als een bom, is er ook goed nieuws: als bedankje richting de speler-community laat Crystal Dynamics weten dat alle cosmetische items in de game, waaronder outfits, takedowns, nameplates en challenge cards, permanent gratis beschikbaar worden gemaakt. Gamers die nog niet over een kopie van de game beschikken, kunnen deze nog aanschaffen tot en met 29 september.

Ontdek meer